12 Oca 2008

Bekobfl.Com


Neden adam olamayacağımızın kanıtlarından biri bu da.. Amacım başlayan yeni bir oyunu size haber vermek değil.. Bu da ESPN Fast Break ya da Euroleague Fantasy'nin çakması olmaktan ileriye gidemeyecek bir oyundur nasıl olsa eminim, hiç bakmadan söylüyorum.. NTVMSNBC'nin Fantezi Futbol'unun çakmalığı gibi.. Aklıma takılan, komik gelen başka bir şey, belki dikkatinizi çekmiştir.. Oyunun adı Beko Fantezi Basketbol Ligi.. Güzelce kısaltalım Beko'yu öne çıkararak, bir domain ismi bulalım demişler.. Beko + oyunun baş harflerinde karar kılmışlar.. Mantıklı, reklamı edilen markayı da öne çıkarıyor, oyuna da akılda kalan bir kısayol oluyor.. Peki uygulama? Eyvah.. bekofbl.com.. Yandılar, ne yapacaklar? F ve B hiç yan yana gelir mi böyle tarafsız bir uygulamada.. Beko'nun alacağı tepkileri düşünemiyoruz zira.. Hemen bir harf değişikliği, oldu mu sana bekobfl.com.. Harikulade.. Kimseyi rahatsız etmeden multi başarı.. Oyunumuz hayırlı olsun..

Eleştirilerim böyle düşünen oyun sahiplerine değil.. Bilakis onları böyle düşündürmek zorunda bırakan hastalıklı anlayışa.. Çünkü, açık açık, oyunun adıyla alakası olmadığı halde bekofbl'yi orada görünce neden bekofbl de bekogsl değil diyecek canlılar mevcut bu ülkede.. Tarafsız bir oluşumda gs, bjk, fb gibi harflerin şans eseri bir şekilde yan yana gelme şansı yok Türkiye'de.. Akla gelen tek şey var çünkü, "Ya tepki alırsak?" İşin kötüsü de, dediğim gibi tepki aldıkları için böyle düşünüyorlar.. Sonra gelmişsin şu ortamda tribün terörünü, küfürü, holiganizmi bitirelim ayağı çekiyorsun.. Bitmez kardeşim bitmez.. Ha bitsin mi hepsi? Tertemiz mi olsun ortalık? Bence o da olmasın ama konu da o değil zaten şu ortamda..

3 YORUM:

Unknown dedi ki...

Türk basketbol ligi için pek keyifli olacağını düşünmüyorum, ama denemelerinde de bir sakınca yok.. Bakalım ne olacak, başlık Befo olmuş bu arada :)

Parma Maniac dedi ki...

Düzelttim, eywallah..

farawaysoclose dedi ki...

Sezon başından beri sessiz sedasız basketbol fantazi ligi oynanıyor tblstat'da. http://www.tblstat.net/, sepettopu ismi. tavsiye ederim. Beko gibi hediyeler filan yok, medyada reklam da yok, olsun, tertemiz bir şekilde sürüyor. http://www.tblstat.net/sepettopu/login.asp

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.