1 Şub 2010

Mariga


Blogda Parma söz konusu olduğu zaman adı sıkça geçen bir oyuncudur McDonald Mariga.. Serie B'den geçen sene Serie A'ya çıkarken müthiş performans göstermiş ve geri dönüşte çok önemli rol oynamıştı.. B'deki performansı sonrasında bile Milano kulüplerinin dikkatini çeken ve bu kulüplere transfer olacağı konuşulan Kenyalı önlibero bu sene sakatlıklardan çekti ve maalesef fazla oynama şansı bulamadı.. Takım onun yokluğunda da çıkış gösterdi fakat son 1 aydaki düşüşte artan sakatlıklar ve Mariga'nın yokluğu daha çok göze batmaya başladı.. Sezon başında önce 4-3-3, sonra 2 haftalık 4-3-1-2 denemesi yapan Guidolin'in 3'lü defansa dönmesinde McDonald'ın yokluğu da önemli etkenlerden biridir bence.. Dzemaili'yi takıma yaratıcılık bağlamında koyan hocanın kafasındaki ana düşüncenin 4-3-1-2 olduğunu düşünüyorum ama 3'lü defans bu insan azmanının yokluğunda özellikle savunma yönünden çok önemli performans gösterdi ve takımın asıl çıkışında önemli etkenlerden biri oldu..

Mariga'nın bu posta konu olma sebebi ise muhtemelen İtalya'dayken dikkatini çeken Roberto Mancini'nin City'ye onu almak istemesi ve transferin son anda yalan olması.. Konuşulanlar 10 milyon euro karşılığında iki takımın anlaştığı fakat transfer son anda suya düşmüş.. Şu anda öne sürülen neden çalışma iznini Mariga'nın alamayacağının düşünülmesi.. Bazı ajanslar ve gazeteler işin kesin olarak bittiğine dair haberleri girmişlerdi fakat şimdi bir kısmı geri vites yaparak yayından kaldırmışlar.. Patrick Vieira'nın bile kadro yapısı bağlamında neden transfer olduğunu anlayamadığımız bir ortamda McDonald Mariga düşüncesi nedir, Mancini neleri hesaba katarak bu girişimde bulunmuştur bilinmez.. Ama fotodaki tay fiziğiyle dikkat çeken bu eleman EPL'de önemli iz bırakan oyunculardan biri olabilirdi.. Sakatlık döneminde bu transfere kalkışılması da ayrıca ilginç.. Mariga uzun süreli sakatlığından geçen hafta Catania karşısında geri dönmüş ve ilk 45 dakikadaki etkisiz oyunundan sonra devre arasında oyundan alınmıştı.. Gareth Barry ve Stephen Ireland için muazzam bir eküri olabilirdi, iyi ki olmamış diyerek postu noktalıyorum..

3 YORUM:

Alper Öcal dedi ki...

Inter aldı.

Puskas dedi ki...

City olmadı ama Inter kaptı Mariga'yı.

pink dedi ki...

Kendisini maalesef İnter almış.Ancak bonservisinin yalnız %50'sini almışlar.Bunun karşılığında 6 milyon euro ve sezon başından beri takımda güzel performans sergileyen Jonathan Biabiany ve Luis Jimenez bonservisiyle verilmiş.Fena alışveriş değil bence!!!

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.