15 Şub 2010

Atlantik Grubu


Hazır All-Star arasına girmişken gruplarda takımların durumlarına kısa kısa bakalım biraz.. Sezonda 50 maç sınırı devrildi ve yavaş yavaş play-off mücadelesi başlıyor konferanslarda.. Bundan sonra sadece alınan 3 puanlar yetmiyor, rakibin de 0 puan alması bekleniyor.. Altı, hatta dokuz puanlık maçlar önem kazanıyor kademe kademe..

Atlantik'in bombası New Jersey Nets.. Şu anda rekora giden bir performansları var.. NBA'de 80+ maçlık sezonların en kötü takımlarının galibiyet marjı 15 ila 20 arasındadır.. Bu civarlar normal sayılır, bunun altı kötü performanslardır.. 72/73'teki 9-73'lük Sixers ya da 92/93'teki 11-71'lik Dallas Mavericks istisnalar arasında geçer ama Nets bu sene rekor kırmaya aday olduğunu şu ana kadar gösterdi.. 4-48'lik derece tamamıyla gülünç.. Sezon başında bir ara çok büyük sakatlık problemleri yaşadılar ama sonrası tamamen başarısızlık öyküsü.. Sezona harika giren Chris Douglas-Roberts tamamen vasat rotasyon oyuncusuna dönmüş durumda.. Takımın elindeki en değerli oyuncu Brook Lopez iyi oynuyor ama takımın güçsüzlüğüne rağmen takımına sadece 4 maç kazandırabilmesi kendisi için soru işareti.. Geçen sene çok iyi performans gösteren Devin Harris de bu sezon başında yaşadığı sakatlıktan sonra gösterdikleriyle Dallas'ın yaptığı takası doğruluyor.. Bundan sonrası rekoru kırabilecekler mi onu gösterecek ama pek umut yok gibi..

Grubun lokomotifi Boston Celtics'te KG geçen seneki sakatlıktan sonra bu sene oldukça etkisiz.. Her maçta dizine çok fazla güvenemediğini anlıyorsunuz.. Bütün piyasasını atletizmi, hırsı ve müthiş mücadele gücüyle yapan Garnett'i rahatsız etmeye devam ediyor geçen seneki sakatlığı.. Ray Allen da bu sene büyük düşüş yaşayan isimlerden.. Çaylak sezonundan sonraki en düşük sayı ortalamasıyla oynuyor bu sene.. Üçlük yüzdesi ise NBA kariyerinin en kötüsü konumunda.. Takas söylentilerinde adı geçiyor ama elden çıkarmak kolay değil.. Rasheed Wallace da beklenen katkıyı yapmayınca sene başında tekrar iddialı gibi görünen takım doğuda arka sıralara düşmüş durumda.. Play-off yaklaştıkça biraz daha düzeleceklerdir ama ilk 2'ye yerleşemezlerse konferans finalini göremeyebilirler.. Özellikle bu kırılganlıklarıyla saha avantajı olmadan altetik Hawks karşısında bu sene şansları yanında olmayabilir..

Toronto Raptors sezon başında rezalet savunmalarıyla NBA'in dalga konusuydu.. 1 ve 5 numarada Calderon - Bargnani ikilisi bulunan bir takımın en büyük yıldızı da kendi ölçütlerinde vasat bir savunmaya sahipse ortaya çıkan Toronto sezon başındaki kepazelik oluyor.. En büyük çıkışlarını Calderon'un sakatlığında Jarrett Jack'in arka alana oturmasıyla yaptılar.. Jack ilk beş başladığı günden beri dereceleri 20-10.. Ondan önceki performans ise 9-13.. Jose Calderon birkaç sezon önce müthiş bir çıkış yapıp kendisini ligin en iyi point guard'ları arasına sokmuştu.. Ama vasatın altına bile yaklaşmayan savunması büyük sorun.. Second unit'ten gelen Calderon yaratıcılığıyla daha iyi bir hava yakaladıkları kesin.. Hidayet'e sezon başından beri bir türlü biçilemeyen rol sorun olmaya devam ediyor ama şu anki durumları sezon başına kıyasla camia için nimet.. Hedo'nun ilk 5'te tek basketbol aklı olarak kalmasıyla Jack'le birlikte çıkış yapacağını düşünüyordum ama olmadı.. Bizim çocuğa verdikleri kontrat ilerleyen senelerde başlarına iş açabilir tabii..

Philadelphia 76'ers kağıt üzerine güzel kadro, başlarında da Eddie Jordan bu ligin en yetenekli coach'larından biri.. Ama maçlarını ne zaman izlesen ne oynamaya çalıştıkları hakkında bir fikir edinemiyorum.. Sezon başında Louis Williams oyun kurucu pozisyonundaydı ve bu konuda sorunları vardı.. Camianın evladı Allen Iverson'un takıma dönmesi bu anlamda umut verdi ama onun da oynamadığı maçlarda artan galibiyetler AI'ın Detroit döneminden itibaren gittiği takımları baltaladığı gerçeğini Sixers özelinde de soru işareti olarak önümüze koydu.. Elton Brand hala geriye dönemedi, Andre Iguodala hiçbir zaman ortalamalarının adamı olmadı ve AI'ın dönüşüyle takım içinde ufak bir rol değişimine gitti.. Doğu'da 10. sıradalar ama 8. sırayla aralarında 5.5 galibiyet fark var.. 30 maç kala kapanmayacak bir diferans değil ama çok büyük bir çıkış yapmaları gerekiyor.. Şu ana kadar da o ışığı verebilmiş değiller..

New York Knicks geçen sene ligin en eğlenceli takımlarından biriydi.. Bu sezon daha fazlasını bekliyordum ama lige berbat girdiler.. İlk çeyrekte toparladılar biraz durumu fakat son maçlarda yine kötü durumdalar.. Mike D'Antoni tempoyu düşürerek savunmaya yöneldi ilk maçlardan sonra.. Bunu bu yaz yapılacak hamleler sonrasına bir hazırlık olarak mı okumak gerekiyor emin değilim ama eğer Knicks FA pazarından sağlam adamlar kaparsa Phoenix'teki run'n gun'la şampiyonluğun gelmesinin zor olduğunu anlayan üstün coach D'Antoni farklı bir sistem koyacaktır ortaya.. David Lee sezonun en büyük kazancı Knicks adına, seneye ne kadar planlar içinde değerlendirilecek göreceğiz.. Chandler, Gallinari ve Lee dışında bu takım çok büyük oranda değişecek.. Bu yaz piyasasına girmeden önce, şu an için Knicks adına ne söylense az..

0 YORUM:

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.