17 Şub 2010

Güneybatı Grubu


Memphis sezonun Batı adına en büyük sürprizlerinden biri konumundaydı ama son 5 maçta aldıkları mağlubiyetler onları hedeften biraz uzaklaştırdı.. 5 maç önce play-off çekişmesinin içine girmeye başlamışlardı ki dün gece evlerinde aldıkları Phoenix mağlubiyetinden sonra bile bundan çok uzaklaştıklarını söyleyemem.. İlk beşindeki 4 oyuncudan müthiş bir skor katkısı alıyorlar.. O.J. Mayo bekledikleri gibi bir oyuncu çıktı, Rudy Gay zaten takımı etrafında oluşturmayı düşündükleri oyuncuydu.. Marc Gasol'un evrildiği oyuncu tipi gerçekten inanılmaz, muazzam bir yükselişi var.. Ve sene başında alındığı zaman dalga geçilen Zach Randolph takımın en önemli hücum gücü olmuş durumda.. Son 10 gün içinde %50'nin altına düşen Zach kariyerinin en yüksek ikinci saha içi isabet oranını tutturmuş durumda Memphis'te.. %50'yle 20 sayı atıp maç başına 11.6 ribaunt çekiyor.. Hücumdaki iyi oyunu nedeniyle mi bilinmez en büyük eksisi olan savunması bile şu anda fazla göze batmıyor.. Bu muazzam çıkışı da haklı bir şekilde All-Star'lıkla ödüllendirildi zaten.. Allen Iverson'dan kurtuldukları gün sanki bütün takım özgürleşti.. Play-off'tan 4 galibiyet uzaktalar.. İşleri oldukça zor ama imkansız değil.. Bu bile bu genç takım için oldukça iyi bir başlangıç..

İki teksas takımı Dallas ve San Antonio benzeşiyor.. Hala konferansın en güçlü takımları arasındalar ama hala şampiyonluk uzak görünüyor.. Dallas'ın Josh Howard - Caron Butler takası güzel ama takımı şampiyonluk hedefine yöneltecek kadar büyük bir hamle değil.. Josh Howard son zamanlarda iyice şirazesinden çıkmış eline aldığını potaya sallayan bir kendini bilmez konumundaydı.. Onun gidişiyle beraber muhakkak önemli bir upgrade'dir takım adına ama Butler da topu elinde isteyen bir oyuncu ve bu sezon Gilbert Arenas'ın dönüşüyle Washington'da yaşadığı performans kaybını biliyoruz.. Şutunun olmaması da bu Dallas için bir eksi ama topla birlikte içeri zorlayabilen güçlü bir oyuncu olması Dirk Nowitzki'nin açtığı alanları kullanmasını sağlayabilir.. San Antonio'da ise Tim Duncan uzun süre sonra en güzel sezonlarından birini geçiriyor ama takım artık iyice kırılgan oldu ve eski bildiğimiz Spurs savunması ne yazık ki kalmadı.. Richard Jefferson da Rasheed Wallace gibi sezonun patlak şampiyonluk eklemelerinden biri konumunda şu anda.. Tony Parker 8 maç kaçırdı ve geçen seneye göre rakamlarında önemli düşüş var.. Manu Ginobili ise sorunlu bacaklarıyla geçmiş seneleri aratıyor..

Houston sezona çok iyi girdi ama Trevor Ariza'nın sezon başındaki parlaklığı kalmadı.. Yao Ming ve T-Mac'siz çok iyi bir çıkış gösterdiler ama gerisi gelmedi.. Yeni yılla beraber büyük inişe geçtiler.. Son 19 maçtan sadece 7 galibiyet çıkarabildiler ve doğal olarak büyük çekişme içindeki konferansta play-off sınırının dışında kaldılar.. Aaron Brooks ve pota altındaki skorerler istikrarsız görüntü çiziyorlar ve takımın hücumda bariz sorunları var.. 3 galibiyetlik farkı kapatıp sezon sonuna kadar bu yarışı götüreceklerini sanmıyorum.. Houston'a operasyon gerekiyor..

New Orleans Hornets, Byron Scott'ı gönderdikten sonra yeni hocayla bir çıkış gösterdi ama onlarda da Chris Paul'un yaşadığı sakatlıklar takıma büyük sekte vurdu.. Paul sağlıklı kalabilse tekrar play-off'u zorlayacak konuma gelmişlerdi ve Paul'le birlikte David West de yavaş yavaş kendini buluyordu ama bundan sonra işleri çok zor.. Çaylak point guard Darren Collison son 7 maçta Chris Paul istatistikleriyle oynuyor ama mental yönden ilerleyen dönemde büyük sıkıntı yaşayacak.. Son maçta yaptığı 10 top kaybı da bunu doğrulayan gelişmelerden biri.. Bir diğer çaylak Marcus Thornton da büyük çıkış gösteriyor ve takımın önemli skor opsiyonlarından biri olmuş durumda ama iki çaylak ve dengesiz bir uzun skorerin elinde işler nereye kadar zorlanır kestirmek zor..

0 YORUM:

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.