11 Şub 2010

,

Parma 1-1 Inter


Parma'nın maça başladığı üçlü defanstaki 3 stoper tercihi oldukça ilginç Guidolin'in.. Lucarelli, Zaccardo ve Dellafiore'nin mevkii portföylerindeki ilk pozisyon bek.. Ama kadrosunda yine geçmişi bek olup yaşlanınca tandeme dönen Panucci'yi saymazsak Massimo Paci dışında natureli stoper olmayan bir takımda bu iki oyuncunun sakatlıkları böyle sonuçlar doğurabiliyor.. Üçlü defansa döndüğü günden beri özellikle sol ve sağ stoperlerde sistemi geliştirme adına böyle oyuncular kullanan Guidolin zaten sistemi bu şekilde köhne bir yapıdan çıkarmaya çalışıyor ama eldeki oyuncu topluluğunun da bu seçimde büyük payı var..

Inter'de Sneijder'in yokluğunda 3 defansif orta sahanın önüne gelen oyuncunun benzer bir oyuncu olan Mariga değil de Afrika Kupası'ndan dönen Eto'o'nun olması da ilginçti.. Cagliari önünde de aynı formülle oynayıp 3 atmışlardı.. Parma'da yeni transfer ettikleri McDonald Mariga her ne kadar önlibero olsa da kendi milli takımında hücumda çok büyük sorumluluklar alan, ayağı oldukça düzgün bir oyuncu.. Kenya'da supporter oynamışlığı çoktur, Parma'da da özellikle Serie B'de fiziğiyle hücuma verdiği destek her zaman övgü konusu olmuştur.. Tardini'de Parma'ya karşı 2 forvetin arkasına Mariga eklemeli bir orta saha mantık olarak daha uygundu ama kazananı bozmayan Jose cesaretini gösterdi maçın başında.. Maçtan önce Antalya karşısında izlenen Galatasaray'dan sonra Eto'o, Pandev ve Milito'yu aynı takım içinde görmek de gecenin ayrı bir ironisi olarak kayıtlara geçti.. Pandev'i iki forvetin yarım kademe arkasına koyan Mourinho hücumlarını sağdan gelen Maicon ve Zanetti işbirliği üzerinden şekillendirmeye çalıştı, zaten başka şansı da yoktu.. Buradan çıkış yapılan hücumlarda Pandev'in uzaktan denemelerini Mirante maçın başında engelledi.. İlk 15 dakikadaki Inter baskısı Parma açıkları ileri çıkmaya başladıkça azaldı ve dengeye oturdu..

Parma'nın sağ açığındaki Francesco Valiani gecenin ilginç oyuncularından.. Transferin bitimine yakın yaklaşık bir hafta önce kadroya katılan oyuncu 1980 doğumlu ve 30 yaşında.. Fakat Serie A tecrübesi sadece 2 yıl.. Bundan önce sadece B, C1 ve C2 geçmişi bulunan Valiani'nin bu çıkışı ilginç.. Parma'yla ikinci maçına çıktı ama ben ilk defa izleyebildim.. Gördüklerim fiziği sağlam, güçlü ve tekniği beklediğimin çok üstünde çıkan önemli bir ekleme.. İki açığı da oldukça defansif olduğu için eleştirilen Guidolin'in sağ açığa topla haşır neşir olan bir oyuncuyu transfer etmesi ve ilk maçında hemen 11'e oturması garip değil.. Parma yine Galloppa ve Morrone'nin önüne yerleştirilen Jimenez üzerinden Bojinov'un fırsatçılığını ve Biabiany'nin hızını kullanarak rakip defansın arkasına sarkmaya çalışan bir oyun kurgusu içindeydi.. Inter'e karşı işletmek kolay olmuyor ama..

İkinci yarıda bulunan şans golü işleri oldukça kolaylaştırabilirdi Parma için.. Giuseppe Meazza'daki ilk maçta yine Parma karşısında ecel terleri döküp ikinci yarı oyuna girip sistemi 4-2-4'e çeviren Balotelli'yle oyunu çözen Mourinho golü yer yemez Balotelli hamlesini yaptı.. Sol bekteki defansif Cordoba yerine Davide Santon alındı ve vasıfsızları oynayan Thiago Motta yerine de Balotelli alınarak iyice hücumcu bir yapıya dönüldü.. 11'indeki 4 forvete rağmen klasik bir açığı bulunmayan takıma boyut kazandırmak için geldi Santon hamlesi de.. Sağlam defansı ve orta sahası olan Parma'nın işini oldukça kolaylaştırabilecek bir hamleydi bu ama Mourinho yine oynadığı kumarı kazandı.. Balotelli oyuna girdikten 2 dakika sonra golü buldu ve işler yine dengeye oturdu.. Golden sonra forvetlerden birinin çıkıp Mariga'nın oyuna gireceği kesindi.. Mariga'nın girişine kadar orta sahası iyice boşalan Inter'e karşı Parma saldırdı, bir pozisyona da girdi fakat değerlendirilemedi.. Inter yine işi sağlama aldıktan sonra maçın son yarım saati tamamen dengede geçti.. Valiani'nin atılması bile Inter'i ateşlemedi zira Jose'nin de Tardini'ye 1 puan için geldiği maç boyunca hissedildi..

Inter istediğini aldı ve 9 puan farkla liderliğini sürdürdü.. Parma'da ise işler yolunda gitmiyor.. Son 7 maçtan sadece 2 beraberlik çıkarıldı.. Takım 13 Aralık'tan beri maç kazanamıyor.. Crespo daha oynamaya başlamadı, Valiani direkt ilk 11'e oturdu ve Jimenez de bu gece takımla ilk maçına çıktı.. Kalitesi direkt ortadaydı.. Blerim Dzemaili'ye artık çok sağlam bir rakip var.. Eğer Parma bir opsiyon koydurabildiyse Inter'le yapılan anlaşmaya büyük iş yapmış olur.. Bu geceden sonra Jonathan Biabiany'ye ise futbolun Tony Parker'ı diyorum.. Aaron Lennon'a taş çıkartmayacak bir hıza ve ivmelenmeye sahip olan bu Fransız'a ilerleyen günlerde daha çok dikkat etmek gerekiyor..

0 YORUM:

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.