1 Şub 2010

Inter kaptı


Aşağıdaki postun gönder tuşuna basmamdan yaklaşık 1.5 saat sonra Kenya'nın son 2 yıldaki maçlarının %75'inde oynamama geyiğiyle City'ye transferi suya düşen Mariga Ledesma'ya saran ama iş bilmez Lotito'nun yüksek fiyat çekmesiyle vazgeçen Inter tarafından kapılmış.. Elinde zaten merkez oyuncusu kaynayan Inter'in neden bu transferi yaptığı merak konusu olabilir fakat Zanetti, Cambiasso, Muntari ve Motta'nın tandem önü için birebir uygunluk gösteren oyuncular olmamaları muhtemelen bu pozisyon için biçilmiş kaftan olan Mariga'nın transferde boşta kaldığını gören Mourinho'yu harekete geçiren hadise oldu.. Inter zaten içteki oyuncularının kalitesiyle ve çokluğuyla İtalya'nın en önemli gücüydü, Mariga'nın gelişiyle diamond'u tam anlamıyla oluşturabilecek olan Inter futbolunda bir kademe artışı sağlayabilir..

Transfer biraz karışık.. Kesin bir rakam hiçbir yerde yok.. Fakat Parma, Mariga'nın bonservisinin %50'sini ve kullanma hakkını satıyor Inter'e.. Bunun karşılığında nakit para (2.5 milyon euro olduğu söyleniyor ama 5 diyen de var), Inter'den kiralık olarak kadroda bulunan Jonathan Biabiany'nin %50 ve kullanım hakkı ve de West Ham'da kiralık olan Luis Jimenez'in sezon sonuna kadar kiralanması var.. Jimenez için de %50 diyen var bu arada.. Eğer rakam 2.5 ve Biabiany'nin %50'siyle teklif oldukça düşük.. Parma'nın en değerli oyuncusu olarak bu kadar kolay elden çıkarılması sakatlığında kurulan Galloppa - Morrone - Dzemaili merkezinin iyi iş yapmasıyla doğru orantılı muhtemelen.. Zaten City transferi sırasında da başkan ve genel menajerin oldukça iştahlı açıklamaları var oyuncunun gitmesiyle ilgili.. Bir hayli ilginç geldi bana.. İtalya'da çok moda olan bu %50'lik bonservis satışlarını ben anlamıyorum.. Parma da Paloschi'den sonra suyunu çıkarmış oldu bu kullanımın.. Biabiany'nin potansiyeline inanan biri olarak onun bonservisinin yarısının alınması ekonomik yönden mantıklı ama alınan para için 2.5 milyon gerçekten az.. Pandev'den sonra harika bir transfer daha yapan Inter egemenliğini genişletmiştir bu transferle.. Mariga'nın toparlanır toparlanmaz ilk 11'e yerleşeceğini düşünüyorum.. Bu durumda piyango kime vurur bilinmez ama Giuseppe Meazza güzel bir elemana kavuşuyor bu hamleyle..

3 YORUM:

Onur Erdem dedi ki...

Abi elemanin sakatlik durumu ne tam olarak? Eski haline geri donebilecegi bir durum mu yoksa kroniklesme riski olan bir sakatlik mi?

Parma Maniac dedi ki...

Yok sanmıyorum öyle bir şey olduğunu Onur.. 2 sakatlık yaşadı Ekim başından beri.. Biri sanırım Sampdoria maçında olmuş ama maçı tamamlamış Mariga.. Sol Quadriceps'i sakatlamış.. 3-4 hafta oynamaması bekleniyordu 1.5 ay sonra dönebildi.. Fiorentina deplasmanında 3-2 kazanılan maçta son 10 dakika girmişti oyuna, bu sefer de sağ Quadriceps'i sakatlamış.. Onun için de yaklaşık 2 ay oynayamadı.. Fiziği çok sağlam elemanın ama şanssızlık sanırım.. Ama yine de 3 ay uzun bi süre.. Son maçta oynadı ama paspasa dönmüş, devrede alınmış oyundan.. Forma girmesi uzun sürebilir o yüzden..

aks111 dedi ki...

Bence Mourinho Motta'dan istediğini alamadığı için fıldır fıldır orta sahanın ortasına adam arıyordu.Sadece ben mi böyle düşünüyorum bilmiyorum ama İnter'e geldiğinden beri Hayalet gibi dolaşıyor Motta.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.