21 Şub 2010

Pasifik Grubu


3 tane çöplük takım ve eskiyi mumla aratan Phoenix Suns'ın olduğu grupta en kaydadeğer takım yine Lakers.. Geçen yıl uzun bir aradan sonra gelen şampiyonlukla birlikte takımın bu sezon daha farklı bir boyuta çıkacağını düşünmüştüm ama beklenen gerçekleşmedi. Ron Artest'in uyumu gayet iyi görünüyor.. Hücumda fazla tercih edilmemesine rağmen disiplinden kopmadan ve tavır yapmadan oynaması bazı maçlarda dikkat çekti.. Takımın en büyük sorunu her geçen sezon düşen Derek Fisher.. Çıkıp finalde rakip bitiren şutların sahibi olabiliyor bu adam ama artık sezon içinde takıma fazla bir şey vermediği aşikar.. Yedeği Jordan Farmar da takımın kendini bilmezlerinden biri olunca ve Shannon Brown da 1 numaradan büyük süreler kapamayınca en zayıf halkaya mahkum bir şekilde oynamaya devam ediyor takım.. Kobe'nin sakatlıkları artık can sıktı ve dinlenme ona muhtemelen iyi gelecek.. Parmağındaki soruna karşı müthiş bir direnç göstermişti ilk başta ama daha sonra o sakatlığın kendisini etkilediği ortaya çıktı.. Bu sezon için en güzel gelişmelerden biri Bynum'un biraz daha kifayet kazanması.. Onun dışında Kobe'nin dönüşünden sonra son 20-25 maçta takımdan şampiyon karakterini biraz daha baskın bir şekilde göstermesini bekliyorum..

Phoenix, Steve Kerr önderliğinde yavaş tempoya geçip patladıktan sonra tekrar geriye dönüş oldu ve takım hem önemli elemanlarını kaybetti, hem de bu oyunu oynayabilecek en iyi coach karşı yakaya gönderildi ve yeni bir takımın yaratıcılığına soyundu.. Steve Nash yaşlandıkça defoları iyice ortaya çıkıyor.. Savunma ve yavaş tempo basketbolunda Nash'in dezavantajları da Suns'ı geçen sene play-off dışında bırakan önemli etkenlerden biridir bence.. Amare'nin bir türlü savunmayı öğrenemeyişi sonrasında onu takas sezonunda elden çıkarmaya çalıştılar fakat olmadı.. Sene sonu Amare'nin ne yapacağı merak konusu şu anda bile.. Eski tadı yakalayabilmiş değiller ve şampiyonluk şansları yok gibi şu anda bile..

Diğer üç çöplük için fazla şey söylemeye gerek yok.. Mike Dunleavy illetinden coach'luk bazında kurtulan Clippers mutlu ama genel menajerliğinde de takıma zarar verecek gibi görünüyor.. Camby'yi kaybedişleri tam bir fiyasko.. Mali nedenler söz konusu olunca söylenecek fazla bir şey olmuyor tabii.. Sacramento sezon başında Kevin MArtin sakatlanınca iki numaraya geçen Tyreke Evans'la yükseldi ve bir dönem ligin en eğlenceli takımlarından biri oldular ama maalesef fazla uzun süreli olmadı çıkışları.. Kevin Martin'i takas sezonunda kaybettiler ve Carl Landry'yi eklediler.. Uzun ve kısa vadede kendileri için daha iyi olacaktır.. Kadro yönünden zaten ligin en kötü 2-3 takımından biri konumundalar.. O yüzden gösterdikleri o çıkış bile çok önemlidir.. Tyreke Evans da bu sezonki çaylaklar içinde süperstar ışığı veren tek oyuncudur.. Çok değerli bir oyuncuya dönüşeceğini düşünüyorum ileride.. Kifayetsiz Brandon Jennings'le adının aynı cümlede geçmesi bile olgun basketboluna hakarettir.. Golden State'te Don Nelson coach'luk yaptıkça haklarında kötü bir şey söyleyemem.. Eğlenceleri ve hızları yeter bu lige.. S-Jax'i keşke ellerinde tutabilselerdi..

0 YORUM:

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.