24 Şub 2010

,

Inter 2-1 Chelsea


Ancelotti'nin sene başından beri Mourinho'nun Inter'ine yakın bir formasyonu tercih ettiği sezonda bu maça Jose'nin Chelsea zamanlarındaki yapısına yakın çıkması ilginçti.. Daha maçın başında dikine yapılan iki pas sonrasında ileride ekarte olan Ivanovic'in kademesine girmeye çalışan olay adam Terry'nin Milito tarafından tek ayak üzerinde bırakılması ve Diego'nun klas vuruşu sonrasında Inter öne geçti ama sonrasında oyunun kontrolünü Chelsea'ye bıraktı.. Bunun Inter'in gücünden kaynaklandığını ve böyle takımlara karşı koyamadıklarını tekrar belirtmek gerek tabii.. Sneijder'in yine sık sık sola girdiği pozisyonlardan birinde çıkardığı müthiş topu klasik kazmalıklarından biriyle değerlendiremeyen Eto'o turun gidişatını etkilemiş olabilir.. 2-0'ı bulan Jose çok farklı işler yapabilirdi ama olmadı..

İkinci yarının başında gelen gol Julio Cesar'ın hediyesi.. Hatayı her kaleci yapıyor.. Hemen arkasından Cambiasso'nun köşeyi muazzam gördüğü topta da Cech'in çok sağda kaldığı gözlerden kaçmadı.. Yaşadığı sarsıntıdan sonra Cech asla eski Cech olamadı zaten.. Kalecilik üzerine yorum yapmanın en zor olduğu pozisyondur futbolda, sonuçları da değişik takımlarda defalarca yaşanmış, şu anda da yaşanmaya devam etmektedir..

Önümde Borçlar dururken maç bana kendisini izletti.. Yorgun beynim için yeterlidir bu.. Maçın temposunu bu seviye ve özellikle bu iki takım özelinde gayet üst seviyede buldum ben.. İkinci maç için heyecanı koruyabilecek en iyi skor nedir dense gollü ve tek farklı bir Inter galibiyeti derdim.. Avantaj tamamen Chelsea'de ama Inter'in Stamford Bridge'te sıkıştıracağı tek gol bugün gollerde yerinden kıpırdamayıp ikinci maç sonrasında kepaze olmak istemeyen cool Jose'yi coşturabilir.. Sneijder'e bir kez daha hayran oldum.. Şöyle bir sol açık/iç/supporter adamı nasıl düşünmeden verilir anlamak zor.. Bir açığın Cristiano Ronaldo aşmışı olduğu takımda solda müthiş bir Kaka dengeleyicisi olabilir bu adam, yazık oldu.. Malouda'nın sol bek performansına şapka çıkarttık ve Inter'in çoklukla Ivanovic tarafından gelmesine bu iyi performans nedeniyle biraz da hayret ettik.. Chelsea yakın, ama Jose'nin daha söyleyeceği birkaç cümlesi vardır diye tahmin ediyorum..

9 YORUM:

cortez85 dedi ki...

Estos dos ekipos (inter y chelsea) son unos ekipazos,cualkiera d los dos podrian ganar este trofeo,eso podria ser una final perfectamente.q gane el mejor. HALA MADRID!!

cortez85 dedi ki...

snejder and robben should stayed in madrid.

drenthe and vaart are awful. pmfhfhfhfhfh

cortez85 dedi ki...

el Inter es una banda , el centro del campo es mas viejo que el del Milan.

Zanetti, Cambiasso y Motta. 3 tuercebotas

ynwa dedi ki...

garibim pellegrini hoca da granero ile yamamaya çalışıyor o bölgeyi. zorla kapı dışarı ettiler şu adamı, inanması zor.

ivanovic'in stoperden beke dönüş evresini hayranlıkla izliyorum.

etoo da iyiden iyiye sırıtmaya başladı inter'de son maçlarda. pandev - milito daha ideal bir ikili olabilir sanki. o pozisyonu pandev o sol ayağıyla ne de güzel gol yapardı.

cech'teki düşüş hakikaten çok fena. her chelsea maçında bir kulaklarını çınlatıyoruz artık, yazık.

pepe dedi ki...

ya o değil de abi, senin adamın terry nasıl yedi o çalımı o kadar kolay.

Adsız dedi ki...

abi hayırdır kredi kartı falan değildir inşalla.

Parma Maniac dedi ki...

Her topçu çalım yer Pepe ama son 1 ayda yaşananları yaşayan Terry olunca diyecek fazla bir şey olmaz..

Adsız, kredi kartını Borçlar için diyosan dersten bahsediyorum.. Borçlar Hukuku :)

Adsız dedi ki...

iyi sevindim o zaman. abi sen açıköğretim okuyorsun sanırım. çünkü tahminim yaş 28-29

Parma Maniac dedi ki...

Yaş ona yakın, Açıköğretim de bir yanda duruyor tabii ama aslolarak hukuk öğrencisiyim.. Evet hala :)

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.