21 Şub 2010

Inter 0-0 Sampdoria


Bu adam şovunu yapar, lafını çakar, ligdeki hocaları kaale almaz, basına ayarını verir.. Sonuna kadar da haklıdır.. Yılların getirdiği iç sahada kaybetmeme rekoru bu gece Sampdoria karşısında 38. dakikada 9 kişi kalınca bu sefer gidiyor dedirtti ama bu sefer de lafı çakmakta haklı olacağı bir başka hocanın hamlesizliğiyle yine yenilmedi, maç sonu kendisi için bu maç özelinde belki de 3 puandan çok daha değerli olan 1 puanı kaptı.. 50 dakika 9 kişi oynayan rakibini evinde yakalamışken beklerini oyuna sürmeden rakip yarı alanda eşit şartlarda oynamaya çalışan Luigi Del Neri'ye hayret etmemek mümkün değil.. 2000'lerin başında Chievo'yu Serie B'den çıkarıp ilk sezonunda muazzam hücum futboluyla ligi sallayarak 5. olan ve Avrupa bileti kapan Del Neri de gençliğinde cesur ve atak başlayıp sonra durulan hocalar arasına adını yazdırmış görünüyor.. Lucescu da geçmişinde böyle bir evrimin olduğunu kendisi söyler zaten ve teknik direktörlerdeki bu hücumdan savunmaya doğru dönüşüm ayrıca incelenmesi gereken bir konudur, fazla eleştiri konusu da değildir aslında artık çağın futbolu söz konusu olunca.. Ama suyunu çıkartmamak gerekiyor.. Benim bugün gördüğüm Del Neri 9 kişi kalan rakibine karşı kaybedip rezil olmamak için risk almayı bırakın 11'e 9 oyunun gereklerini bile yerine getirmeyen bir hoca konumundadır, bu maç için eleştirilerin de odağında olmalıdır.. Mourinho 9 kişi kaldıktan sonra Eto'o'yu en uçta bırakarak 3 içle beraber takımı 4-3-1 gibi dizdi ve diğer forvet Milito'yu da oyunda tutarak sol içe çekti ve 9 kişiyle bile hücumu düşündüğünü gösterdi.. Sampdoria'nın 10 kişi kalmasından sonra Eto'o'nun yakaladığı pozisyon bence gol olması gereken ve yazık olmuş bir maç aksiyonudur.. Inter'in bu güzel mücadelesine ve bu Sampdoria'ya o gol yakışırdı.. Inter galibiyetini izlerken istedim ama olmadı.. Mourinho'ya alkışlar, maçtan sonra mutlu bir şekilde Jose'ye gelip sarılan Del Neri'ye Chievo günlerinin hatrına daha çok şey yazmak istemiyorum..

Jose bu alemin kralı olmaya devam eder Serie A'da..

12 YORUM:

burak dedi ki...

sampdoria tam hayal kırklığı. sevdiğim bir takımdır ama ölü gibiler.

MBC dedi ki...

sanirsam hata yaptin.. 0-0 olcakti..

Parma Maniac dedi ki...

Eheh iyiymiş, yorum onaylarken akıl Atletico maçında kalmış olmalı :) Düzelttim teşekkürler..

Can dedi ki...

Delneri dua etsin Hıncal Uluç İtalyan değil.

MBC dedi ki...

buarada pozzi baya bir itici futbolcuymus.. tanimis oldum..

il Capitano dedi ki...

Del Neri büyük hatalar yapmıştır.Pazzini ve Pozzi sarı kartla oynuyor,hamle yapamıyor forvet değişikliği yapmıyor.Cassano ne oldu bilmiyorum ama Cassano varsa oynar şu maçta!

Sampdoria'nın 4-5 gol atmasını istedim.Inter o kadar çirkef,Güntekin Onay o kadar taraflıydı ki Sampdoria kazansa en az Real Madrid yenilmiş kadar sevinirdim.3 kırmızı kart vardı hakedilmeyen tek kırmızıyı Pazzini gördü...

Nerazzurri dedi ki...

İnter savunma yaptı ama Milito ve Eto'o bombalarını da Sampdoria yarı sahasında tutunca bekler çıkamadı oyuna. Çıksa anında kontradan yapıştırırdı İnter.

Adsız dedi ki...

emre abi sence ronaldo mu daha iyi messi mi ? yani antrenör olsan kimi transfer etmek isterdin

Parma Maniac dedi ki...

Nerazzurri eğer 9 kişiyle kontradan yapıştırmak o kadar kolaysa bu oyunda ya da söyle diyeyim, biri sol içte bulunan 2 forvet bu kadar büyük bir tehditse dünya futbolu stoper takılan bekler ve çizgisi bozulmayan dörtlü defanslardan oluşurdu.. 11'e 11 maçlarda bekler oyuna çok daha fazla giriyorken bence Inter'in oyundaki iki forveti Del Neri'nin tasarrufsuzluğunun bir nedeni değildir..

Adsız, Kader Keita hepsini döver :)

Adsız dedi ki...

keita canımız da kusura bakma ama ciddi bir cevap beklerdim.

Parma Maniac dedi ki...

Adsız cevabım gayrıciddi değildi, yani seninle dalga geçmek gibi bir niyetim yoktu.. Espri yaptım sadece.. Sorduğun soruya o manada bir cevap veremem, çok afaki olur.. Ama ben Ronaldo'yu biraz daha fazla severim Messi'den, zira sağlam fizikle desteklenmiş büyük yeteneğe çok saygı duyarım.. Bu bakımdan da Ronaldo çok önemlidir benim gözümde.. Ama ikisi de büyük futbolculardır.. EPL'de ve fiziğe dayalı liglerde direkt Ronaldo derim.. La Liga'da Messi 1 numaradır.. İkisi de şahane adamlardır, ikisini de isterim.. Birbirlerini de güzel tamamlayacak oyunculardır ayrıca ki bu da önemlidir..

Adsız dedi ki...

Del neri göz göre göre uğraştı kazanmamak için.
Başka bir mantığı yok. 4-4-2 oynuyorsun 9 kişilik rakibe, 2 defansif ortasaha çakılı kalıyorlar. 2 ortasaha kenardan az ilerleyip orta yapıyor. Forvetler nasıl kafa vursun?

Nihayetinde tehlikeli şutu olmadan bitirdiler.

Palombo'da dağlara taşlara çalıştı sürekli.
Çok büyük fırsat teptiler. 3 puandan da fazlasını.
belki de jose'nin 7 yıllık karizmayı çizmeyip, gelecek maçları düşündüler.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.