17 Şub 2010

Güneydoğu Grubu


Charlotte Bobcats'te her şeyi değiştiren adam fotoğraftaki eleman.. İlk 9 maçtan 3 galibiyet çıkaran takım onun gelişinden sonra oynadığı 42 maçtan 23 galibiyet çıkardı.. San Antonio'dan beri gittiği her takıma bir şeyler katan, sarsak stiline ve sorunlu yapısına rağmen söz konusu basketbol olunca mutlaka bir şeyler ekleyen S-Jax, Golden State'i kederlere sürüklerken Charlotte'a can verdi.. Eğer Warriors'ta kalsaydı bugüne kadar bence en az 10 maç daha fazla kazanırlardı ve bundan fazlasını yapabilecek oyuncular Kobe'yle LeBron'un klasmanındalar.. Gerald Wallace'la harika biri ikili oldular.. 1 numarada Raymond Felton, 4 numarada Boris Diaw'la oldukça dengeli bir beşe sahipler.. Tyson Chandler patlağına rağmen onunla ve Nazr'la pivotta da sağlam durmaya çalışıyorlar.. Şu anda konferansta 8. sıradalar ve tek tehdit Milwaukee gibi görünüyor.. İlk defa play-off'a bu kadar yakın konumdalar..

Orlando Magic vasatların yıldızı, son 10 yılın en overrated superstar'ı Vince Carter'la geçen seneden daha kötü ama çok geniş rotasyonla idare eden bir performans gösteriyor.. Takımdaki zeka eksikliği yine ortada, yine ligin en az asist yapan takımlarından biri konumundalar.. Boston'un bu seneki vasatlığı sonrasında ikinciliği kaptılar ama izlediğim hiçbir maçında geçen seneki keyfi ben alamadım takımdan.. Geniş rotasyon sezon sonuna kadar iyice oturursa zorlu play-off yarışında finale kadar gelecek ev sahibi avantajıyla konferans finalini görebilirler ama geçen seneki başarı çok zor görünüyor şu anda..

Atlanta Hawks geçen seneye göre ilerleyen takımlardan biri.. Sezon başında biraz şüpheyle yaklaşılan Jamal Crawford eklemesi müthiş sonuç verdi.. Kenarda gelerek çok önemli bir skor katkısı yapıyor Cemal.. Joe Johnson'dan sonra takımın en skorer ikinci oyuncusu.. 30 dakika civarı süre alıyor ve rotasyonun düştüğü anlarda attığı sayılarla bu atlet takıma muazzam bir verim sağlıyor.. Kariyerinin ikinci senesi dışında ilk defa %45'in üzerine çıktı saha içi yüzdesi ki çok oynasa da kenardan gelen bir oyuncu için bu çıkış çok önemli.. Josh Smith'e All-Star'da yazık oldu ama kesinlikle hem grubunun, hem de ligin en heyecan verici takımlarından biri konumundalar bence..

Miami Heat'te Dwyane Wade yalnızları oynuyor.. En büyük yardımcısı kafadan sakat Michael Beasley olunca düşüş kaçınılmaz.. 7. sıraya kadar gerilediler ama ilk 9'un dışındakilerin şu anda paspas olması nedeniyle çok büyük bir tehlike içinde değiller şu anda.. MVP olan Wade'le ara sonrası bir çıkış yaşayabilirler.. Washington da Eddie Jordan - Philly birlikteliği gibi Saunders'la bir uyumsuzluk yaşıyorlar.. Gilbert Arenas'ın cezası zaten sezonu onlar adına bitirmişti, Caron Butler'ın kendini bilmez Josh Howard karşılığında takas edilmesi imzayı attı.. Wizards'ın geleceği karanlık..

2 YORUM:

Adsız dedi ki...

pardon ama carte la ne alıp vermemdiğin var senin. lakers da olsa görürüdük o zaman yorumlarını. bu arada thug love in sana verdiği cevabı buraya copy paste yapmayı bir borç bilirim. tabi sen yayınlamazsın o ayrı konu.



# takas sonucu artık new jersey nets forması giyecek olan balon.. toronto raptors karşılık olarak alonzo mourning, eric williams, aaron williams ve iki tane 1. tur draft hakkı almış..
(parma maniac, 17.12.2004 23:56)


# rahatı, huzuru yerinde olduğunda "balon" diyenlerin ağzına ağzına sadece smaçları değil oyununu da çarpan bir ademoğlu. yavrum benim.
(thug love, 31.03.2005 12:06)

Parma Maniac dedi ki...

Adsız Lakers'ta şu anda bile yığınla gereksiz topçu oynuyor hangi ilüzyondur Carter Lakers'ta olsa bunları demeyeceğimi sana düşündüren bilmiyorum ben.. Vince'le bir alıp veremediğim yok, yaptığım tespittir.. Boşa geçmiş, hiçbir şey elde edememiş vasat bir yıldız kariyeridir Carter'ın arkasında olan.. Geçen senein finalistine, oldukça da genişlemiş bir rotasyona gidip %40'ın altında 16.5 sayı atarak takıma zarar vermek de ancak böyle bir süper yıldızın yapabileceği bir iştir.. Çok eleştirilen, bir başka çöküş yaşayan Allen Iverson'dan bile fersah fersah geride bir kariyeri var bu adamın.. Hiçbir takıma da büyük kademeler atlattığını ben görmedim 10 yılı aşan kariyerinde.. Burada da konuyla ilgili yorum yapan herkesin yorumu yayınlanır, o da içinde bulunduğun başka bir ilüzyon.. Gerek yok.. Sen yazmaya devam et güzel güzel, elbet yayınlarız..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.