21 Şub 2010

Beşiktaş - Galatasaray Preview


Derbiler öncesi ufak önizleme yazıları artık alışkanlık oldu, bir yandan T-Mac Thunder karşısında coşarken fazla uzatmadan kısa kısa geçmek gerek bazı durumları.. Daha önce söylediğim gibi benim açımdan oldukça rahat ve stressiz bir maçtır bu.. Özellikle Avrupa'da da ilk maç itibarıyla yeterli skor alındıktan sonra ligde zaten puan kaybetme kredisini elde etmiş takımın İnönü deplasmanı, kazanılırsa ele geçirilecek çok büyük avantaj dışında fazla şey vadetmiyor.. İkinci yarının başlangıcındaki Sarp, Elano ve Arda'dan oluşan merkezli yapı devam ediyor olsa Beşiktaş adına kendi orta sahalarıyla temiz 3 olur derdim.. Ama gerek Jo'nun sakatlığı sonrasında Arda'nın forvete kayışı, gerek Rijkaard'ın bu merkezle bu deplasmanlara çıkılmayacağının bence farkında olması tekrar daha uygun bir üçlüyü karşımıza getirdi.. Jo'nun bu maçta sürpriz yapıp oynayabileceği söyleniyor ki bu durumda merkez nasıl oluşur, Arda hangi pozisyona kayar kestirmek zor.. Eğer Rijkaard'ın kafasında ikinci devre başındaki yapı tekrar oluşursa Elano'nun bu maç öncesinde yaşadığı sakatlık takım için avantaj olabilir.. Onun dışında Atletico maçındaki düzenin maalesef devam edeceğini, Jo'nun da eğer oynayabilecek durumu varsa ikinci yarı düşünüleceğini sanıyorum.. Mecburiyetten oluşan naturel forvetsiz yapıya tek itirazım Sarp ve Topal'ın beraber kullanılması üzerine.. Bu iki oyuncudan birinin Barış'la değiştirilmesinin savunmada ve hücumda takıma daha dengeli bir düzen kazandıracağına inanıyorum..

Beşiktaş tarafından gelen haberlerde Rıdvan'ın bekte, Nobre'nin en uçta başlaması ve Toraman'ın Ernst'in yanında içte oynaması gibi durumlar var.. Bu üçlüden en az ikisinin aynı anda Denizli'nin 11 planlarında yer alması maçı Galatasaray'a yaklaştıran etkenlerden olur.. En büyük kişisel tercihim de Beşiktaş'ın Galatasaray'a en ağır gelecek yeri olan Fink ve Ernst'li merkezinin bozulması ve Neill'ın gelişine rağmen daha rüştünü ispatlayamamış Galatasaray tandeminin kucağına Nobre'nin bırakılması olur.. Bunun dışında Beşiktaş maçın net ve mutlak favorisidir.. Galatasaray'ın da şu anki yapısıyla herhangi bir zorlu deplasmana favori çıkması mümkün değildir.. Böyle deplasmanlara krediyle gitmek her zaman olumlu yansır takımlara, bu açıdan bendeki rahatlığın takımda da var olması maç öncesinde ufak da olsa avantajdır.. Galatasaray'ın şansının artması için Mustafa Denizli'nin bazen gerekenden fazla çalışan kafası ve Keita'nın itici gücü şart..

8 YORUM:

Sheed dedi ki...

fink kenarda, nobre sahada görülürse tribünde toplu intihar başlatabiliriz.. bizim kombine grubunda o kudreti görüyorum..

blackjaack dedi ki...

maça nobre ile başlamaz mustafa hoca.ersnt-fink ikilisini bozmak maçı hediye etmek olur.Böyle şeylerin olacağını sanmıyorum.

burak dedi ki...

bence gs'nin kazanması sürpriz olur bugün.

Sinan Yılmaz dedi ki...

Hocam düşüncelerine katılıyorum. Ben de Barış'ın efektifliğini Sarp - Topal ikilisinin durağanlığına tercih ederim. Topal/Sarp - Barış olmalıdır bence de. Sonra puan kaybetme kredisinin ben de avantaj olacağını düşünüyorum falan da...

Naçizane bir eleştirim olacak, bağışla. Neden ceza sahası içinde sıkışmış, karambole düşmüş bir pozisyon gibi yazıyorsun yazılarını anlamıyorum :) Her yazını 2-3 kez okumak durumunda kalıyorum. Sanırım zaman bulamıyorsundur neyse.
Küstahlık ettiysek affola.

Parma Maniac dedi ki...

extensor estağfurullah.. Zamansızlık diyemem tam olarak ama buradaki en uzun yazı 20-25 dakikada çıkıyor o bakımdan belki eleştiriye katılabilirim ama 2-3 kere okumak da gerekmiyor bence :) Ama dikkate alacağım, daha önce de geldi böyle eleştiriler.. Önemlidir bu geri dönüşler, bir olumsuzluk varsa gidermeye çalışırız tabii..

Bu arada Barış ve Nobre ilk 11'de..

AsperAstrum dedi ki...

Parma, gerek twitter'dan gerek blogdan özellikle takip ettiğim bloggerlardan birisin ve analizlerine oldukça önem veriyorum.

Ancak bu Elano konusundaki -üzgünüm bu kelimeyi kullandığım için ama artık başka türlü adlandıramıyorum- takıntının, sakatlanması iyi olmuş olabilir boyutuna ulaşması gerçekten üzücü. Ki Elano bugünkü oyunuyla bir kez daha (ki son 10 haftadır filan kaçıncı kez oldu bilemiyorum) şu takım için ne kadar önemli olduğunu kanıtladı bence.

Sezon başında hepimiz eleştirdik, sen de haklı olarak eleştirdin ama, artık yanıldığımızı kabul etsek?

Parma Maniac dedi ki...

AsperAstrum yanlış anlamışsın.. Elano'nun sakatlığı eğer Jo 11 başlayacak ve Arda forvet arkasına kayacaksa doğru zamanda gelmiş olabilir dedim.. Zira net düşüncem Arda ve Elano'nun birlikte Galatasaray merkezine fazla olduğudur, her zaman da söylediğim gibi bu takımın merkezi bence Topal-Barış-Elano'dur.. Ki bugün de gerçekten muazzam bir iş çıkardı ama orada söylemek istediğim şey farklıydı, Elano oynamasın değil..

AsperAstrum dedi ki...

Ben yanlış algılamışım o zaman,özür diliyorum. Birebir katılıyorum Topal-Barış-Elano konusunda, seneye de Barış'ın yerine yapılacak üst düzey bir nokta transferle ideal oyunumuza ulaşırız diye düşünüyorum. Arda solda Keita sağda, Kewell da bu takımın süper yedeği olmalı diye düşünüyorum.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.