25 Kas 2009

,

Üç Büyük vs. United


Sir Türklerden çektiğini kimseden çekmedi.. Önce Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nden etti, sonra Fenerbahçe 40 yıllık hadiseyi sonlandırdı.. Bugün de Beşiktaş başka bir seriye son verdi.. Maça çıkarttıkları kadro hadisenin üzerine çok düşmediklerinin kanıtı ama Sir Alex hiçbir maçı kaybetmek amacıyla çıkmaz.. Son dakikalardaki görüntüleri ve maç sonu yürüyüşü üzüntüsünü net belli ediyordu..

United'ın gençleri klasik 4-4-2, Beşiktaş yine klasik bir 4-5-1 olarak çıktı sahaya.. Kenarlardaki oyuncuların görevleri 4-3-3'ü 4-5-1'e çeviren tek özellik.. Sağdan yardıracak Gabriel Obertan'ın önüne iki bekle atılan çift düğüm, soldaki Park-Rafael ikilisine ise stoper Kaş ve önünde Tello'ya sıklıkla yardım eden Ekram Dağ'la alınan önlemler.. Anderson ve Gibson hiçbir surette Fink-Ernst-Ekrem üçlüsüne üstünlük sağlayamadı.. Welbeck'in 4-4-2'yi Sir klasiği olan 4-4-1-1'e çeviren hareketli oyunu ve yardımları da işe yaramadı.. Ernst yine günün efsanelerinden.. Fink hafta sonu attığının kolayını atsa maç çok ilginç bir yere gidebilirdi.. Ekrem Dağ ise göbekteyken bile en başından beri beğendiğim bir eleman.. Tam bir joker Beşiktaş kadrosu içinde.. Antep'teyken özel sevgim vardı, hala da üzülürüm Galatasaray'da olmadığı için..

Golü atan Tello burada daha önce yazdığım gibi Beşiktaş kadrosu içindeki en özel adamlardan biridir bence.. Attığı golü de kimse atamaz bu kadro içinden.. Gol dışında bugün hep birlikte süper mücadele eden takım içinde tek sırıtan adamdı, çok kritik pas hataları yaptı.. Keza Bobo'nun oynadığı oyunun iyiliği ya da kötülüğü değil, kendisine biçilen rol ve görevleri itibarıyla gösterdikleri tek forvet nasıl oynarın tanımı.. Az top gelse de bu böyle.. Ferrari'ye gelmiyorum artık, topluca Beşiktaş övgüsü oldu zaten.. Haklarıdır sevinmek bu maçtan sonra.. CSKA'dan gelen 2-1'lik galibiyet ise geceye limon sıkabilecek tek gelişme.. Denizli yenersek çıkıyoruz açıklaması yapıyor şu anda Star'a fakat United Wolfsburg'u yendiği takdirde Beşiktaş CSKA'ya 5 atsa da üçlü puanlamada sonuncu olduğu için Avrupa'ya devam edemiyor.. Bu geceki galibiyetle birinciliği tehlikeye giren United'ın son maça asılacağını düşününce de şanssız bir durum oluşabilir Beşiktaş için ama şu anda bunu düşüneceklerini sanmıyorum..

Bordeaux'nun Juventus'u İtalya'ya 2-0'la göndermesi dünkü Pool'dan sonra Juve-Bayern ikilisinden birini daha UEFA'ya gönderecek.. C'de eğer Zurich Milan'a bir sürpriz daha yapmazsa Marseille'in bileti kesildi gibi.. D'de ise Chelsea Porto'yu adamım Anelka'yla geçti ve birinciliği garantiledi.. Atletico'nun 3.lük de artık garanti gibi..

11 YORUM:

apaç dedi ki...

şöyle bir real madrid'in kadrosuna bakıyorum da..

pepe'nin yerine oynar lan bu ferrari.

apaç dedi ki...

adamım toraman'a da geçmiş olsun.

üzdü akşam akşam :(

Adsız dedi ki...

bayern orda yener juve'ye uefa yolları gözükür demedi demeyin.

yusuf dedi ki...

beşiktaş'ın savunmasını kıskanmamak elde değil.

tobias dedi ki...

bugün batuhan oyuna girerken aklıma geldi.beşiktaş'ın bayağı zengin bir kadrosu var.

Adsız dedi ki...

maç sonra bashbakan aranış. wellbeck li macheda lı bir takımı yendiniz, ülkeyi sokağa döktünüz, aferim demiş.

oneblood dedi ki...

valla alexli luganolu fenerede koyarız nevilleli vidicli obertanlı manuyada koyarız. içinizde hala 3*0ın acısı varken çok konuşmayın adsız fenerliler

benden bu kadar dedi ki...

parma yazılarını çok beğeniyorum yahu..çok ayarlı..kavgasız gürültüsüz gidiyorsun, helal olsun..

Atilla Çelik dedi ki...

Beşiktaş'ı candan tebrik ediyorum. Galatasaraylı olmama rağmen bu sonuca çok sevindim. Bu galibiyeti getiren en önemli etken bana göre maç sonunda iki takımın koşma mesefesinde yatıyordu. Kilit nokta buydu. Buna dair farklı bir görüşümü paylaşmak istedim.

http://kayipzamaninpesinde.blogspot.com/2009/11/besiktasn-manchester-united-karssndaki.html

Bay Panter dedi ki...

obertan, şut, son vuruş, dolayısıyla istikrarlı bir gol atma mentalitesi geliştirirse gelecek 10 senenin en değerli oyuncularından biri olacak.

Adsız dedi ki...

çok kırgınım haldun üstünel e.. ferrari yi görmedi zan ı aldı.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.