13 Kas 2009

7-1


Fotoğraf Phoenix'in genel yapısını özetlemek için güzel, sembol olarak kullanılabilir.. Pau Gasol sezon başından beri yok, ki bu gece de Denver deplasmanında oynamayacağı kesin.. Andrew Bynum da 2 maç oynamadı sakatlık nedeniyle.. Onun yerine oynayan DJ Mbenga'nın rebo ve bloklara yaptığı katkıyı yadsımak da mümkün değil tabii.. DJ, Lakers üzerinden para kazandığı için ekstra mutlu olduğum topçulardan biridir geçmişte yaşadıkları nedeniyle.. Maçtan önce Phil Jackson Gasol'un christmas'tan önce dönmesi zor dedi, sonra şaka len şaka yaptı ikinci açıklamasında.. Laker'ların yürekler bir ağza geldi, beni bir süre karalar bağladı ama babanın 'sense of humour'una kurban gitmişiz.. En azından ben gittim tek başıma..

Phoenix maçına yatarken saatimi kurmuştum Phoenix maçına, o alarm bazen uyandırmıyor işte beni.. Drew'un Phoenix pota altından dana rosto yapacağını az çok tahmin ediyordum.. Müthiş değerlendirdi Gasol'un yokluğunu ve o şanssız bağ sakatlığından önce yakaladığı form ve fizik durumuna geri döndü Drew.. 6 maçta ortalama 39 dakika süre aldı.. Rakamları: 21.0 sayı, 11.3 rebo, 2.0 ast, 1.5 blok ve %58 şut yüzdesi.. Eğer Allah'ınızdan belanızı da istemiyorsanız, bir pivot oyuncusundan daha fazlasını bekleyemezsiniz.. Güzel eklemelerle güçlenen rakiplere karşı Ron Artest'le upgrade yapan Lakers'ın bir diğer güçlenme hamlesi olabilir Bynum.. En azından benim umudum o yönde.. Bynum'un da ciddi anlamda ilk 5'e yerleştiği bir ortamda Artest'le birlikte çok çok iyi bir savunma takımı haline gelebilir Lakers.. 1.5 senedir Phil Jackson'dan bu konuda çalışmalar görüyoruz ama daha zamanı var.. Tabii Fisher'ın sürelerini biraz daha kısmak şart.. İlk maçta Gasol'un da yokluğunda takım pek de iyi gitmedi.. Staples Center'da Dallas'tan alınan 94-80'lik mağlubiyet acıydı.. Atılan ve yenilen sayı arasındaki diferans normal sezondaki performans için açıklayıcı bir istatistiktir.. İlk 5 maç minimumlarda takılan Lakers son 3 maç vites artırdı.. Bunların ikisinde Gasol ve Bynum'un olmaması ayrıca sevindiriciydi.. Artest'in istatistikler dün kötüymüş ama takıma ısınıyor.. Bu gece Denver deplasmanı var, muhtemelen yenilgi de gelir.. Denver hem Phoenix'in hızına çıkabiliyor, hem de onların helva yapısına göre yeri geldiğinde de oldukça sert olabilen bir takım.. Gasol'suz o deplasmanda hücum adına ne konabileceği muamma ama önemli değil.. İlk 9 maçta 2 mağlubiyet oldukça beklenecek bir durumdu Gasol yokken.. Takım batıda öne çıktığı gibi lig birinciliği için de şu an itibarıyla geri kalmamış görünüyor.. Denver maçı atlatılsın, ondan sonra Staples Center'da Houston, Detroit, Chicago, Oklahoma ve New York maratonuna girecek takım.. Bu seriden 4-1 çıkmak için bile oldukça şanssız olmak gerek..

Şimdilik işler yolunda..

9 YORUM:

Jordan dedi ki...

Gasol ciddi bir sakatlık yaşıyor. Düzelince zaten en çok katkıyı yapanlardan biri olacaktır.:)

Adsız dedi ki...

7-1 başlık olarak albenisi olan bir başlık, sigma olomuocun bugün ne yaptığından bahsedeceksin sandım -)

siriusjames dedi ki...

Bulls sürpriz yapabilir, sağımız solumuz hiç belli olmuyor gerçekten, 30 sayı fark da yiyebiliriz tabi Del Negro varken başımızda :)

Jennings ve Noah'a ne diyorsun Tardini?

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Bu sezon gayet sağlam bir sezon olacağa benziyor,çok fazla iyi takım var.Sakatlık olmasın,iyi olan kazansın,bizde keyif alalım...

Parma Maniac dedi ki...

siriusjames Del Negro bence de o kadro için düşük bir profil.. Noah'ı sevmem fazla, çıkışı sürpriz oldu benim için.. Devamını bu ölçekte getirebileceğini sanmıyorum ama izleyeceğiz tabii..

Jennings iyi topçu.. Daha önce seçmeyenler utansın..

hulleci dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=zkD8O15aiLY

Olympian dedi ki...

ulan knicks, hayatimi yedin be. 6 yildir play-off gormedik, 10 yilda sadece 2 play-off galibiyeti var. bu yuzyil yaramadi, hic yaramadi.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Boston'a da LA'e de çaktılar netekim...

Adsız dedi ki...

Denver'a üçüncü periyotta sekiz sayı atabilmişsiniz. Bravo.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.