29 Kas 2009

,

Barcelona 1-0 Real Madrid


Barcelona'nın maça çıkış şekli Pep'in zorluk derecesi yüksek maçlarda sıklıkla denediği bir düzen.. Zlatan yokken Inter maçında Henry'yi en uçta değerlendiren Guardiola bu maçta Henry'yi Barca'daki gerçek yeri sola atmış, ilk 11'de maça başlayan Messi'yi en uca koymuş.. Iniesta ise yine Inter maçındaki gibi sağdaydı ama bu gece o kadar içe kat ederek oynamadı, daha çok kenarlarda kaldı.. Real Madrid ise Lassana ve Xabi'nin önündeki Kaka'yı onlara yaklaştırmış, bir kenarda da Marcelo'yu kullanarak orta saha savaşında Barcelona'ya cevap vermeye çalışmış.. Ronaldo'nun sağda değil de sol açıkta başlayıp hep orada devam etmesi ilginçti.. Abidal yerine Dani Alves'in savunma zaafiyetinden yararlanma, aynı zamanda onun hücuma çıkmasını engelleme çabası olarak okumak mümkün bu hamleyi..

Real Madrid'in ilk yarıda oynadığı oyun derslik.. Iniesta'yı kenara hapsettiler ve BusQuets ve Keita'dan oluşan orta sahanın arka yapısına düzenli baskı uyguladılar.. Xavi içte yalnız kaldı.. Marcelo'nun yine sağ açıktan merkeze yaptığı yardım ve oraya kattığı fizik Barca üzerinde etkili oldu.. Daha ötesi Barcelona'nın topu aldığı her anda sola giden Henry'yle Messi Real'in fizikli tandemi önünde küçük kaldı ve eridi.. Pep geçen sene CL finalinde ve Chelsea maçlarında Eto'o'yu sola götürüp Messi'yi merkeze alır ve farklılık yaratmaya çalışırdı.. Bu hamle görünürde anlamsız dursa da teknik adamın düşündüğü bir şey mutlaka vardır.. Messi'nin hızından faydalanmak ya da kenarda bulunan oyuncularla ortaya alan açıp içten bu bölgeye salvolar yapma.. Ama tasarladıkları şeyleri bir türlü sahaya koyamadı Barca, merkez bir forvet oyuncusunun eksikliği ilk yarı boyunca hissedildi.. Real'in kaptığı bütün toplarda Kaka ve Ronaldo'yla birlikte hızlı çıkma çabaları olumlu sonuç verdi.. Barcelona'dan çok daha ciddi tehlikeleri yarattılar, ama karşılarına Katalan Kralı Puyol çıktı.. Bu gece yaptığı stoperliği kitaplara örnek olarak koyar, futbol okullarında okutursunuz..


İkinci yarı beklenen hamle geldi, Henry çıktı Zlatan girdi ki içten Keita ya da BusQuets'in çıkması benim beklediğimdi.. Çıkan sistemi bozmadı ama Pep.. Zlatan ve Messi'yi orada dönüşümlü kullandı, Iniesta'yı kısmen sola çekti ve yoluna devam etti.. Ronaldo karşısında gayet iyi bir defansif başarı sağlayan Dani Alves'in hücuma her çıkışında madara olduğu maçta kestiği ortayı Zlatan'ın ayağına teslim etmesiyse kader ya da tesadüf.. Müthiş bir ortaydı, daha müthişini sol ayak içiyle Zlatan yaptı ve golü attı.. Ondan sonrası Real için farklı bir karakter testiydi.. Maçın en kötüsü BusQuets Real'in gole nasıl bir tepki vereceğini sınama fırsatımızı elimizden aldı.. Golden sonra refleksle ani bir kapanma içine giren Real rakip 10 kişi kalınca çıkmaya başladı.. Yeterli gol fırsatlarını da yakaladı ama yine değerlendiremedi, zira orada Puyol ve yamağı PiQue vardı.. Pep, Keita'yı çıkarıp yerine Yaya'yı alarak orta sahaya taze kuvvet getirmeye çalıştı, Zlatan ve Messi maçın geri kalanında ortaya yakın oynadılar ve maçın sonunu getirdiler.. Solda kurulan üçgende Realli topçularla alay etmelerine Lassana'nın tepkisi kırmızıya dönen sarıyla oldu.. O yeteneklere yakın bir adam olarak düştüğü duruma isyan etti Lassana, ki böyle bir adamdır.. Geçen sene 6 yedikleri maçta Xavi ve Iniesta karşısında düştüğü durumlar bana üzüntü vermişti, bugün maçı Real'in tutmasında büyük payı olan adamlardan biriydi, emeğinin karşılığını sonuç olarak alamadı ama ne kadar değerli ve özel bir topçu olduğunu tekrar gösterdi..

El Classico'dan ne beklersinize verilecek cevapların çoğu çıkmadı maçtan.. Ama benim beklediğim Real'in Barca'yı zorladığı bir maçtı, onu kısmen aldım ve mutlu oldum.. Geçen sene de bu statta zorlamışlardı ama çok daha ezik bir oyun oynamışlardı.. Pellegrini'nin maça hazırlanışı güzeldi, Guardiola'dan daha yüksek not aldı kenar yönetim açısından.. Özellikle ilk yarı oynadıkları oyun Katalanlar'ın yüreklerini ağızlarına getirmiştir, ondan eminim.. Ronaldo'nun neden kenara geldiğini kesinlikle anlayamadım ama.. Güzel maç oldu, Barcelona gerekeni aldı ve mutlular.. Realliler en çok 1 puanı alamadıklarına üzülmüşlerdir ama oynadıkları oyun gelecek adına umut verici oldu..

Puyol çok kral adamsın!

13 YORUM:

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Adsız?

Unknown dedi ki...

Ronaldo'yu kenara almasa bu maç berabere biterdi bence.

Adsız dedi ki...

realliler 1 değil 3 puana üzüldüler son derece net fırsatları kaçırdı takım çünkü. maçın yıldızı puyol ama işte barça işte destan diye dolanmaya devam ediyor insanlar çok ilginç. real adına en iyi adam kaka ydı. en kritik anda, ilk yarıda onun yerinde cr olsa kesinlikle kaleye vururdu ama o cr ye verdi, cr valdes e..

ynwa dedi ki...

ronaldo'nun solda oynamasına şaşırmana anlam veremedim tardini, zira sene başından beri sol tarafta kullanılıyor kendisi.

sırf raul'u oynatabilmek için sezon başından beri kaka'yı sağ kanada hapseden pellegrini'ye ne demek lazım bilemiyorum. favori pozisyonunda ilk yarı maçı domine etti resmen. umarım tekrar harcanmaz sağ kulvarda.

ronaldo iki ay sonra ilk kez 11 çıkıyor, kolay değil. o pozisyonu gol yapardı normalde. son haftalarda çok formda olan higuain beni hayal kırıklığına uğrattı.

marcelo tercihi çok eleştirilmiş orda burda, tamam çok top ezdi vs. de messi'yi etkisiz kılmada önemli bir rol oynadı. oyun sadece tek taraflı oynanmıyor.

genel olarak real bana göre iyi bir sınav verdi. ilk yarıda özellikle. ibrahimovic çok özel bir oyuncu. girdi aldı maçı.

adam gibi adam AKDEM dedi ki...

barca beklediğimden kötü, real beklediğimden iyiydi.

apaç dedi ki...

2-3 hafta önceki cardiff-swansea derbisinden daha fazla keyif alan bir futbol dilencisi olarak söylüyorum:

1) futbolun kralı ingiltere'de oynanır.

2) bir futbol stadının kapasitesi 50 bini geçmemelidir.

3) puyol, dünyanın en iyi stoperidir.

--karabük'e süper lig yolunda başarılar--

Adsız dedi ki...

vakilinchuk bir yerede barca ile ilgili yazi yazma sadece 1 kereligine bile olsa kardesim ne yer ne icersinde anca bacayi over reali elestirirsinki?

Adsız dedi ki...

02:09 adsız,
vakilinchuk ve aşkın iticilikte sınır tanımazlarsa günaha girerler zaten, ekşi sözlük de entryleri bile var.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Teşekkürler.

Parma Maniac dedi ki...

YNWA Ronaldo'nun ağırlıklı olarak solda oynatıldığı doğrudur ama zaten 4 maça çıktı adam toplamda ligde bu maçtan önce.. İlk maçta çoğunlukla sağdaydı mesela.. Ben sakatlıktan döndükten sonra direkt sağda bekliyodum kararlı bir şekilde ama normal bir şekilde sola atılsa yine şaşırmazdım.. Fakat takımın ilk defa 4-4-1-1 benzeri bir şekilde sahaya çıktığı ve Ronaldo'yla birlikte diğer çizgi için Marcelo'nun oynatıldığı bir maçta Marcelo'yu her türlü Arbeloa'nın önü, Alves-Messi için sigorta olarak düşünürdüm ben.. Şaşkınlık çokça bugünkü kadronun özelinde yani..

Bu arada beyler lütfen bir Barca-Real yazısı da kavga alanına dönmesin.. Rica ediyorum..

aşkın dedi ki...

Real Madrid'i tebrik ederim.
Türbülent taktiği olmadan da Barcelona durdurulabilirmiş.
Kişisel not: Kadınların beni çekici bulması bana yetiyor.

Adsız dedi ki...

dağ fare doğurdu. beklentileri yüksek tutmamak lazım gerekiyormuş demek.

Parma Maniac dedi ki...

Bu arada sanırım Ronaldo'nun fazla oynamamasıyla ilgili doktor raporları varmış, haberim yoktu benim bundan.. Çıkışını buna bağlamak gerekiyor o zaman..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.