22 Kas 2009

,

Galatasaray 1-1 Manisaspor


Baros yok, Arda yok, Elano zaten geldiğinden beri yok, üzerine Keita da yol yorgunu olup yedekte başlayınca hücumda düşüş normal.. Galatasaray'ın sezon başlangıcındaki parlak başlangıcından sonra ortalara doğru düşüşe geçen yapısı dünyanın her yerinde tehlike olarak görülür ama bunu mazur gösterebilecek fazlasıyla olay yaşadı takım.. Oyuncuların aldığı cezalar, sakatlıklar, Elano'nun gelip işlemeye çalışan yapıya çomak sokması, Rijkaard'ın arıza içinde oluşan arızaları çözmek için yapıyı değiştirmesi ve daha değişik yollarla sonuca ulaşmaya çalışan takım.. Sezon seyrinde yaşanan çok şey var.. Bugünkü fizik yönünden bitik görünen, Manisaspor karşısında bile ezilen takımın bu konuda yıllardır ilk defa iyi başlangıç yaptığı göz önüne alınırsa birden geriye gittiği saptamasını yapmak zor.. Rijkaard'ın maça başlarken orta üçlüyü geçtiğimiz haftalardan bozmaması Manisaspor'u Kadıköy'de müthiş top oynarken analiz ettiğinin bir açılımıdır muhtemelen.. Hem fizik, hem de organizasyon yönünden ligin ortalamasının oldukça üstünde bir takım Manisaspor.. Kondüsyonu da net bir şekilde üstün geldi Galatasaray'a bu maç.. Maçın başında uzun süre oyun Galatasaray yarı sahasında oynandı ve takım pas yapan yapısını sürdürse de oyunun hiçbir periyodunda rakibi geriye yaslayıp üzerinde baskı kuramadı.. Son 10 dakika da dahildir buna..

60 dakika boyunca kötü oynayan Ayhan'ın çıkıp Linderoth'un girmesiyle oluşan üçlü dünya futbolunda az görülen bir yapıdır.. 3 tane natureli önlibero olan oyuncu aynı anda sahada yer aldı.. Ayhan ne kadar kötü olsa da, maçın başından itibaren geriden top çıkaramayan ve neredeyse tamamı top tutamayan oyunculardan oluşan takımın bu özelliğini biraz daha geriye çekti.. Manisaspor böyle sağlam bir oyun ve Galatasaray'ın üçlüsüne Nizamettin, Yiğit ve Mehmet Nas'tan oluşan böyle sağlam bir üçlü koyarken Linderoth'un oyuna girmesini yanlış bulmak mümkün değil ama çıkan oyuncu Ayhan mı olmalıydı emin değilim.. Elano sağda da yapamadı.. Arkasında Sabri olmasa bugün hem hücumda hem de savunmada çok anlamsız durumlar oluşabilirdi, şansı var.. En azından devre arasına kadar Elano'ya sabretmenin takıma artı getireceğini sanmıyorum artık.. Sabri Sarıoğlu ise yine takımın en iyi oyuncusu.. Ama bu sefer Türkiye için kusursuz sayılabilecek fizik gücü ve kondüsyonu takımın en iyisi olarak ortaya çıkmasını sağlayan en önemli özellik..

Bu kadar kötü maçta rakibe bakmak da gerekiyor biraz zira Manisaspor'un sağlam karşı sistemi Galatasaray'ı düşüren ana etkenlerden biriydi.. Josh Simpson çok iyi bir uç forvet, bir kez daha emin oldum bugün buna.. Kim bulup getirdiyse müthiş iş.. Nizamettin ve Mehmet Nas'ın tekniği Galatasaray'ın üç içinin toplamından daha iyiydi.. Özellikle Nizamettin stil olarak Galatasaray'ın oynamak istediği düzen için biçilmiş kaftan.. Fenerbahçe maçında da vermişti bu ışığı, bugün de verdi.. Üç büyüklerde oynayıp iz bırakabilecek bir yeteneği var.. Sağda Ergin Keleş ve diğer partner Yaser Yıldız'ın fizik kondüsyon bakımından ve Galatasaray savunmasına yapılan baskıda çok büyük payları var..

Sezonun en kötü maçı olma özelliğini Ankaragücü'den alacak kadar berbat bir Sami Yen mücadelesi.. Çıkan 11 ve Manisaspor nedeniyle fazla şey söylemeye gerek yok.. Liderlik gitti, Beşiktaş 12 puandan 2'ye indirdi farkı.. En azından CL garanti derken devre bitmeden orada da bir rakip çıktı.. Haftaya Bursaspor deplasmanı çok zor geçecek.. Devre arasına doğru gelirken önde çözülmesi gereken Elano, orta saha ve stoper sorunları dağ şeklinde yükselmeye başlıyor.. Bir liderlik hafta boyunca kulübün içine eden rezillikleri biraz olsun arka plana itebilirdi, olmadı.. Mesut Bakkal'a ortaya çıkardığı takım için tebrik.. Manisaspor gibi 10 tane takım bu ülkeye sınıf atlamak için yeter..

21 YORUM:

Adsız dedi ki...

Elano sorunu nasıl çözülür, sizin görüşünüz nedir bu konuda?

Parma Maniac dedi ki...

Bir ihtimal devre arası antrenmanlarını takımla birlikte geçirince sahada istediklerini daha iyi yapabilme ihtimali var ama o zaman da sol açıkta hiç denenmemesi nedeniyle (demek ki oynayamıyor) Kewell'ı yedeğe gönderip Arda'yı da sola atacak.. Bunun da çok daha iyiye götüreceğini düşünmüyorum ben takımı, ki bu her şey yolunda giderse durumudur.. Onun dışında devre arasının da kar edeceğini sanmıyorum ben bu isteksizliğe fakat bekleyip göreceğiz..

Adsız dedi ki...

Bence Elano'da sezon sonu Lincoln gibi olacaktır. Ne büyük hayaller ile geldi ama şu zamana kadar görülen o ki Elano'nun Lincoln'den pek bir farkı yok. Büyük bir ihtimal devre arası sorun çözülür gibime geliyor.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Haftaya 2.likte gidebilir,gitsin,bu sene sadece Rijkaard bana yeter.

theotheo dedi ki...

rakip manisa, sahada 3 önlibero birarada oynuyor. sabri dışında hücuma katılan yok defansta. hani nerde rijkaard'ın total futbolu.

en başından beri savunduğum tez, bu tip antrenörlerin futbolculuk kariyerleri olmasa bu kadar üst seviyelere gelecek yetenek ve birikime sahip olmadığı. bir bakıma heryerde mevcut olan kayırma veya şöhret bu şekilde bir etki yapıyor, bu nedenle rijkaard'dan total futbol uzmanı, şöyle sistem oturtur, böyle yapar eder diye bahsetmek pekte mantıklı değil. total futbolun stoperleri servet ve gökhan zan ise total futbolda o kadar total oluyor işte.

bu seneninde beşiktaş'ın senesi olduğunu kanıtlamak için sadece 4 hafta daha bekleyeceğiz. ismail-tabata-delgado-nobre-tello-batuhan yok. beşiktaş fenerbahçeye 3 atıyor. türkiyenin en iyi en geniş ve en dengeli kadrosu beşiktaştadadır.

galatasaray ise tabiki rijkaard'a sabretmeli, ancak ekibiyle birlikte 6 milyon euro alan bir rijkaard'a mı sabredilmeli, yoksa skibbeye mi? onu bilemediğinden galatasaray bu halde işte.

theotheo dedi ki...

sistem oturtmak bu şekilde olmaz bunu da söyleyelim bunun adı korkaklıktır.

2 yıl önceki arsenal bolton deplasmanını hatırlayanlar hatırlar, 2.0 arsenal yenik ve 10 kişi, her taraf yağmur çamur, wenger 3'lü defansa dönerek maçı 3.2 ye getiriyor, bu tutar tutmaz önemi yok. bu yıl city maçında 2 önliberoyu alıp 2 forvet soktu 4.2 yenildik.

bence gerçek teknik direktörlük budur, bunu uygulayabilenler bir şekilde winner olurlar, uygulamayanlar da loser, bu kadar açık.

dugenci dedi ki...

Üstüne üstlük Manisa'nın uzun bir karayolu yolculuğu da vardı.
Buna rağmen gayet iyi göründüler gözüme...

Adsız dedi ki...

yahu artık anlayın yahu..birezilyalı oyuncunun üstüne takım kurulmaz. olsa olsa rol adamı olur elano o bile olamıyor..araplara kakalancak durumda tam...dubai filan yapmışken pazarlansın hemen...elanoya verilen para vandervaarta verilseydi bugün bambaşka olurdu bu takım...

bir de kimse kewella iyi demesin. gol dışında feci kötü oynadı.her 3topun 2sini rakibe verdi...hiç ışık vermedi takım ara sonrası.bursadan ikinci bir 5-0 faciası ile dönmemiz mümkün pana sonrasında.

Parma Maniac dedi ki...

Sayende anladık, duacınız..

a-town dedi ki...

parma, fazla karamsar bir yazı olmuş. liderlik gitti diye dövünmeye gerek yok, lider değildik ki zaten. baskı altında olması gereken takım biz değiliz. tüm spot ışıklarının fb üzerinde olması, stres altındaki takımın onlar olması gerekirken maalesef kendimizi baskının altına atıyoruz. düşünsene, 3 hafta önce rıdvan diyordu ki "geçen haftaki antep maçı ligin bitmesini önledi, fenerbahçe o maçı kazansaydı lig biterdi". işte o fb şampiyon ilan edildikten 3 hafta sonra liderliği kaybetmenin eşiğine geldi.

ben arda'nın büyük bir hırs ve enerjiyle dönerek takımı devre arasına kadar taşıyacağına inanıyorum. devre arasındaki kamptan ve olası transferlerden sonra daha iyi olacağız.

bence beşiktaş'ın yarışa geri dönmesi iyi oldu. spotların üç takım üzerine yayılması baskıyı azaltır.

Adsız dedi ki...

kısa ve net, felaketiz.

apaç dedi ki...

reçeteyi veriyorum,

1-sabri onurlandırılıp, tekrar hakettiği yer, kaptanlığa getirilecek.

2-takım sabri üzerine kurulacak.

3-sol beke sabri gibi muasır bir bek alınacak.

4-stopere en az sabri kadar hızlı, onun kadar çevik bir eleman alınacak.

5-orta sahaya topu bilen, ayakları düzgün, anderlecht'teki sarıoğlan gibi biri alınacak. bunun, salt ruh yönünden sabri'ye benzemesi yeterli.

6-bursaspor'dan sercan değil, volkan şen alınacak.

7-ne olursa olsun, semih şentürk bu takıma kazandırılacak.

8-tsl hakkında zerre bilgisi olmayan rijkaard'ın yanına, bu ligi bilen, sabri gibi bu camiadan yetişmiş biri getirilecek.

9-gökhan zan, hakan balta, ne kadar çok sevsem de ayhan, aydın yılmaz, gökhan zan, serkan kurtuluş, hakan balta, kewell, gökhan zan, linderoth, hakan balta gibi güzaf adamlarla yollar ayrılacak. içlerinden birkaçının tesislere girişi yasaklanacak.

10-hagi.

11-total futbol geyiği, bir kenara bırakılacak.

teşekkür ederim.

frank dedi ki...

sene sonunda bir maçı arayacaksak o maç, bu maç olacak.

kötü, çok kötü bir puan kaybı.

yusuf dedi ki...

yahu bu franco hangi topu tutar, hakan balta ne iş yapar, elano ne zaman tam olarak hazır hale gelir. yemin ediyorum futboldan soğudum.

CaRtMaNtR dedi ki...

Ayhan'ın bu maç performansından sonra ben üç önlibero ile oynamaya ses çıkarmam. Her topla yaptığı aksiyonda ciddi risk alarak hamle yapması onun pozisyonunda çok fazla aksilik çıkarıyor. O bölgede gerçekten Manisa'daki Nizamettin gibi bir oyuncu çok faydalı olabilir. Devre arasında bu konu umarım gündeme gelir.

Birde Simpson sezon sonunda üç büyüklere göz kırpabilir.

Son olarak takımda ciddi ciddi bir sol bek alternatifi ihtiyacı oluşacak gibi. Özelliklede Caner bu görevi kaldıramayacaksa.

adam gibi adam AKDEM dedi ki...

fener berabere kalsaydı yenerdik. yenilince berabere kaldık.

Adsız dedi ki...

bazen düşünüyorum da rijkaard'ın elinde son derece yetersiz bir kadro var.

Adsız dedi ki...

kesinlike aktılıyorum parma. sezonun en kötü maçı olma özelliğini ankaragücü maçından almıştır bu maç.

zapata dedi ki...

Yazının son 2 cümlesine katılamıycam. Puan tablosunda bu süper Manisa nerede? 13. sıradalar ve sadece 3 galibiyet alabilmişler.
Niye böyle düşünülmesi gereken bir konu bence. İlgilenen varsa bunun hakkında bişeler karaladım. Buradan buyursun:
http://calciumsantos.blogspot.com/2009/11/bakkal-hesab.html

Adsız dedi ki...

bir takımın en iyi 3 adamı sahada yok, kopan fırtınalara bak hele. bjk ve fenerden çıkarın en iyi 3 adamı, ve salın sahaya.

bjk kadrosunda en iyi 3 adam defansif özellikli. öyle de tırt bir kadrosu var bjknin. basın şişirmesi fenere 3 atmasını geçiyorum, allah korudu beşiktaşı resmen şu son haftalarda.

maça gelince. yanlış dizilişle başladık. eksikler de fazlasıyla hissedildi.

Ömer Cankat Yüce dedi ki...

Yıllardır takımın ana damarı ayhan.Yetmez mi artık?Koskoca Galatasaray orta sahasına oyunu iki yönlü oynayan bir tane adam alınmadı 5 senedir.Koskoca Galatasaray,sistemi ayhan üzerine kurarsa ne bir istikrar sağlar,ne de hayal ettiğimiz avrupa başarılarını yakalar.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.