8 Kas 2009

Tony Pulis vs. Tuncay Şanlı


Premier League'de günün aksiyonu Stoke City ve Tony Pulis'ten.. Hull City'yle oynadılar bugün ve Tuncay yine yedekteydi.. 81. dakikada Ricardo Fuller'in yerine oyuna alınmış Tuncay.. Üzerinden 5 dakika geçmemiş ve Andy Wilkinson bizim çocuğun yerine girmiş, Tuncay dışarda bulmuş kendisini.. Kızarak soyunma odasına gittiğini okudum ki sonuna kadar haklı.. Pulis'le aralarında bir durum var, ki Stoke taraftarı bile Tuncay'ın neden bu kadar yedek kaldığını anlayabilmiş değil, çeşitli mecralarda hocaya sallıyorlar bu nedenle.. Pulis'in hareketi özellikle yaptığı yok tabii.. Muhtemelen taktiksel bir değişiklik.. Beattie ve Fuller ikilisiyle başlamış maça Stoke City.. 60 civarı adamım Beattie'nin yerine Dave Kitson girmiş.. 81'de de Tuncay, Fuller'in yerine oyuna dahil olmuş.. Maçı izleyemedik, bilemiyoruz.. Ama muhtemelen Hull'a karşı son dakikalarda bir forvet çıkarıp, defans olan Wilkinson'u oyuna dahil etmeyi düşünmüş.. Buna da tamam ama neden oyuna 5 dakika giren oyuncu? Neden kontraya çok daha yatkın olan Tuncay? Onun cevabını izlemediğimiz maçta elbet veremeyiz.. Ama sonuç ne? Dakika 90, gol Vennegoor of Hesselink.. Hull City 2-1 Stoke City.. O zaman Türkiye'den kapakları Pulis'e bir demet olarak göndermekten de çekinmeyiz tabii ki.. Üzülmedim..

15 YORUM:

Daniele De Rossi dedi ki...

Ufak takımlarda oynasın bari Tuncay yoksa kaybolup gidecek

Fethi dedi ki...

stoke'dan daha ufağı olursa bence yazık olur

Can dedi ki...

Maçı izleyen ve yazacak olan arkadaşla konuştuk maç sonunda. Spiker "Stoke sadece maçı değil Tuncay'ı da kaybetti.Anlaşılacak şey değil bu" demiş. Ne denecek başka...

antropoit dedi ki...

Yazık oluyor Tuncay'a harcanıyor

Adsız dedi ki...

tuncay girdikte 5 dakika sonra stoke 10 kisi kaldı, o yuzden adam degistirdiler. Tabi tuncay'ın cıkması cok sacmaydı

Sheed dedi ki...

faye'nin atılması üzerine bu değişikliği yapmak zorunda kaldı pulis.. genel olarak tuncay'a yaklaşımı benim de hoşuma gitmiyor ama istisnai durumda gelen bu değişiklik üzerinden eleştirmenin de çok yanlısı değilim.. oyun sana bunu işaret ediyorsa, salt 4 dakika önce girdi diye oyuncuyu sahada tutmak eleştirilebilir bence aksine..

Doğuş dedi ki...

bir kırmızı kart vardı sanki, öyle hatırlıyorum ben stoke'dan biri krımızı kart gördü tuncayı o yüzden çıkardı.

ama 90. dakikada yenen golden sonra babamdan da benden de bi "oh iyi oldu" sesleri yükseldi.

Weston KING dedi ki...

Savunmacı Faye kırmızı kart görünce Tuncay'ı çıkarıp, yerine yine bi savunmacı olan Wilkinson'u soktu adam... O dakikadan sonra deplasmanda 1-1 devam eden maçta 10 kişiyle gol aramasını beklemek çok da mantıklı olmazdı zaten...

Adsız dedi ki...

devre arası 3 büyüklerden birine gelir illaki. başka çaresi de yok. en olmadı kiralancak portsmoutha filan.ama stoke'ta olmuyacak o belli oldu artık..bu hale düşmesindeki nedeni kendinde bulmuyorum ben. belli ki var takımda bir derdi..

Parma Maniac dedi ki...

Uyarılar için teşekkürler, kırmızı karttan o anda haberim yoktu.. Sadece biraz daha mazur gösterir kart durumu.. Zira kart olmasa bile çift forvetini değiştirmiş bir takımın son dakikalarda savunma sokmak için bir oyuncusunu çıkarması normaldir.. Ama neden Tuncay'dır o oyuncu, odaklanması gereken nokta o.. 30 dakikadır oynayan diğer forvet oyuncu psikolojisi düşünülürse çok daha mantıklı bir karar olurdu.. Ki Tuncay'da da bu etkiyi yarattığı için tepki vermiş anladığım kadarıyla..

Çetin Cem dedi ki...

kitson'ı çıkartmayı götü yememiş, gücü tuncay'a yetmiş, türk'ün türk'ten başka yolu yok, diye kahvehane seviyesinden giriyorum müsadenizle :P

Frank Baumann dedi ki...

87'de A.Faye kırmızıyı görünce, Tony Pulis, Tuncay'ı çıkardı. 10 Kişi kalmış takım için diğer forvet sırık Kitson'ı sahada tutup, Tuncay'ı çıkarması gayet doğal değil mi?

Tuncay'ın da takımının da sevilcek bir yanı yok zaten:)

Schumy dedi ki...

E askere gitmek yerine Stoke City'ye gitmeyi tercih etti.

Orada da devrecilik var demek ki, acı şekilde öğrenmiştir. Sene sonunda yakar gemileri gelir Fener'e.

steven_stiffler dedi ki...

Beddualar çıkıyor herhalde...

guner dedi ki...

Pulis'in sorunu Tuncay'la değil, futbolla. Uzun boylu olan Kitson değil Tuncay olsa, oyundan çıkan Kitson olurdu.

Özelleştirmemek gerek.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.