11 Kas 2009

Rent A Barusso


Barusso Galatasaray'a geldiğinde hepimiz bir miktar heyecan yaptık, kabul edelim.. Türk insanının kafasında önlibero mevkii deyince beliren ilk şey güçlü, fizik kalitesi yüksek bir zencidir.. Başkalarının kafasında başka şeyler düşününce belirebilir tabii bu, konumuz futbol.. Ülkenin futbol algısıyla ilgili bir şeyleri anlatır bu örnek başlı başına zaten.. Rimini'deyken İtalya'da dikkat çekip Roma'ya transfer olmuştu Barusso, oradan da Galatasaray'a kiralandı.. Zamanında bolca konuşuldu zaten.. Galatasaray'da önliberoda sahaya çıkabildiği bir maç yoktu sanırım.. Kalli zamanında Galatasaray'a gelip sağ bek oynamak zorunda kalması belki de hem kendi, hem de Galatasaray için şanssızlıktı.. Doğru düzgün pozisyonunda izlemeden Galatasaray'dan ayrılması da bende hayal kırıklığıdır.. Belki gereksizdi ama bir inancım vardı benim bu adama.. Roma ilk önce Galatasaray'a kiraladı, olmadı.. Geçen sene Siena'ya gitti ve Serie A'ya terfi etti ama orada da yeterli şansı bulamadı.. Ligde çıkabildiği maç sayısı sadece 3'müş geçen sezon.. Bu sene ise çıkışı yaptığı lige, Serie B'ye döndü.. Bir zamanların zor gol yiyen Serie A takımı, Roberto Baggio'nun Brescia'sına kiralandı.. Ligde 13 maç geride kaldı, Barusso bunların 7'sinde forma giymiş sadece.. Galatasaray'dan sonraki performansı gönderilişini yalanlamıyor.. Bazıları eğer ayağı kırılmasa çok başka topçu olurdu der, yeteri kadar izleme fırsatı bulamadığımız için üzerine konuşmak bu anlamda yersizdir.. Yaş olmuş 25.. Bundan sonra olsa olsa Serie A'da orta seviyeli bir takımda rotasyon topçusu olur.. Benim aklımdaysa 5 yediğimiz Leverkusen'de penaltıdan topu tavana asması ve beyaz tilki(!) Kalli'nin deneyleriyle kalacak bu adam..

6 YORUM:

Schumy dedi ki...

İtalya'da yeteri kadar kiralandıktan sonra Beşiktaş'a yüklü bir bonservis bedeliyle transfer olabilir demektir :)

Frank Baumann dedi ki...

Barusso Galatasaray'daki defansif orta saha lanetinden çekenlerden. Madrid'den Conceicao'yu alırız 1 sene sonra futbol'u bırakır. Linderoth 2 sezonda ancak 10 civarı maça çıkabilir, Mehmet Topal ay başı sakatlanır, Barusso desen bize geldikten sonra adam neredeyse 10 maça bile çıkamamış...

Neyse ki, lanet daha Mustafa Sarp'a dokunmadı:)

Adsız dedi ki...

Evet mevkisine göre bencede fazla bişey olmaz bundan sonra ama Forvet olsaydı bi yerden bi patlama yapıp kapağı büyük bi takıma atabilirdi :).

Othello dedi ki...

Essien'i al, her turlu teknik, taktik ve pozisyon bilgisini cikart karsinda Barusso.

tunc dedi ki...

Başkalarının kafasında başka şeyler düşününce belirebilir tabii bu, konumuz futbol.. süper:D

Adsız dedi ki...

nedense hüzünlü bir a$k hikayesine benzetirim barusso'nun bize gelip gidi$ini. appiah fenerbahçe'de eserken, galatasaray da kendi appiah'ını bulmu$tu bence. olabilirdi barusso ama olmadı. ayağının kırılması, o kadar ciddi bir sorun ki, ders olarak tıp okullarında gösteriliyormu$. galatasaray'da iki lanetli bölge var.

"AMC" ve "DMC".

padi$ah gibi gelen, fare gibi gider. bizde böyle..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.