19 Kas 2009

Bitti mi?


Salsa'nın yayınladığı haber spor camiasında gerekli sarsıntıyı yarattı, olay çok çabuk bir şekilde Türkiye çapında yayıldı ve akşam saatlerinde yönetimden açıklama geldi.. Böyle bir kepazeliğin ortaya çıkmasından sonra bu işle ilişkili herkesin görevden alındığı açıklandı ki yapılması gereken de buydu zaten.. Cemal Nalga gibi Galatasaray basketbol takımı içindeki tek görevi pota altındaki hustle icraatları ve kısa oyunculara screen'e gelme olan bir oyuncu üzerinden yapılan bu rezilliğin 100 yıllık kulübe ne fayda sağladığını sormayacağım, bunu soranlar illa ki olacaktır zaten önümüzdeki günlerde.. Coach, coach yardımcısı, menajer ve teknik menajeri görevden alıyorsun gayet normal bir şekilde.. Bu olayın özellikle teknik ekibin başının altından çıktığı ortada.. Ama bütün şubenin başında bulunan, sadece Canaydın kontenjanından kulüpte iş yapan ve takımı elinde oyuncak eden Ahmet Dedehayır hala neden görevdedir? Buna bir açıklama bulmakta zorlanıyorum ben..

NTVSPOR ani toplantıya ekip göndermiş, Irmak Kazuk sıcağı sıcağına Dedehayır'a olayın iç yüzünü soruyor.. Bir şey söyleyecek durumu yok tabii Dedehayır'ın, tek kelime edecek cesareti bulamıyor kendisinde ve basın sözcüsü Mehmet Helvacı'ya yönlendiriyor Kazuk'u, ben sadece yanında duracağım diyor..

Bu kepazelik 2 post altta yaptığı işleri övdüğüm Adnan Polat'ın başına büyük işler açabilir ki üzücü olan budur.. Galatasaray'ın ellerinden gittiğini düşünen o kesim anında harekete geçer.. Polat yapılması gerekeni yapmayarak bu sürece ne şekilde hizmet edecek onu kestirmek zor ama.. Takım cezayı alsın, kupadan uzun süreler boyunca ihraç edilsin, gerekirse küme düşürülsün ona kimsenin diyeceği bir şey yok.. Fakat idarecilerin sözünden çıkamayacak olan Cemal Nalga'nın yönetmelikte geçen 1-3 yıllık cezayı çekmesi beni en çok üzün durum olur.. Doping hadisesi bireyseldir genellikle ve ağır ceza almaları gayet normaldir kullananların fakat açık bir şekilde emirle sahaya çıkarıldığı belli olan bir oyuncunun bu nedenle 2 yıl civarı ceza alması benim vicdanımı rahatsız eder.. Suçludur mutlaka ama umuyorum böyle uzun bir ceza almaz Cemal..

12 YORUM:

Oylum Tanış dedi ki...

Dedehayırâ yüklenmek yersiz sanıyorum, zira kendisi bayan şubeden sorumlu. Erkek şubeden sorumlu kişi Yiğit Şardan oluyor.

alessandro del piero dedi ki...

bu arada sağ taraftaki henry resmi şu ana kadarki büyüsünü yitirmiştir maalesef gün itibariyle. aslına bakılırsa bir yerde henry hep bu tarz bir futbolcu olagelmişti, bugün cilasını çekti. irlanda halkına özür borçlu ve bıraktığı gün dileyecektir muhtemelen.

Parma Maniac dedi ki...

Oylum Tanış elbet görev dağılımını biliyorum takımdaki ama Dedehayır bence erkek takımında da inisiyatifi alan kişidir.. Yiğit Şardan'dan da daha çok görünür erkek maçlarında.. Şardan'ın basketbol geçmişi yok zaten bu işlere çok dalacak fakat eğer sorumluysa onun da biletinin kesilmesi gereklidir mutlaka..

onur dedi ki...

Aptal ve sahtekar profesyonelleri işe alan ve onları kontrol edemeyerek bu skandalın önüne geçemeyen cahil ve ilgisiz yöneticiler de mutlaka cezalandırılmalıdır! Buna Yiğit Şardan ve Ahmet Dedehayır (basketbol şubesini yıllardır yönetti geçmişte, şimdi sıyrılamaz işin içinden) da dahildir.

Cemal Nalga da elbette yazılı yaptırım ne ise onu çekecektir. Umarım bu olaylar şubenin sil baştan yapılanması için bir vesile olur da utancımız biraz da olsa hafifler...

nebilim dedi ki...

Parma, ilk itiraz geldiğinde -17 Ekim'deki Oyak Renault maçı sanırım- adamlar cemal'in cezasını tamamlamadığına dair itiraz yapmışlar. o aşamada olay Galatasaray cephesinde araştırılmış ve savunma verilmiştir. Mutlaka yönetimin haberi olmuştur. biletler o zaman kesilemez miydi? O tarihte bileti kesmeyen yönetici de bu işten sorumlu hale gelmez mi?

Adsız dedi ki...

olay şardan'a patlarsa üzülürüm. aşağıda haklı olarak çok övülen gsbilyoner ve gsbonus projelerinin, telekomla yapılan dev sözleşmenin ardında hep şardan var

Gala's dedi ki...

Şubeden sorumlu şardandır saçmasını bırakın artık. şube tamamen ahmet dedehayırın. mazbata listesinde ve resmi sitede de bu böyle görünüyor.

şardan sadece sponsorlukla ve reklamla ilgileniyor. aynen voleybol, futbol, sutopu, briç, misket, saklambaç da olduğu gibi.

asıl görevi ise basın sözcülüğü.

Adsız dedi ki...

Cemal Nalga'nın da tabii ki en ağır sekilde cezalandırılması gerekiyor. Teşbihde hata olmaz, eğer Cemal Nalga cezalandırılmazsa, Garipoğlu'na yataklık yapan holding çalışanlarının da cezalandırılmamaları gerekir. Suç olduğunu bildiğiniz bir fiili gerçekleştirmenin hiç bir hafifletici sebebi olamaz. Elbette suçlar karşılaştırılabilir gibi değil, nitekim cezalar da farklı olacak, ama durum aynı durum.
Eğer Yiğit Şardan acilen istifa etmezse, Adnan Polat tarafından en hızlı şekilde kovulmalıdır. Ayrıca şu dakikadan sonra, Galatasaray kültürüne en yakışacak davranış da, Galatasaray'ın savunma vermemesi, gelecek cezayı da itiraz etmeden kabul etmesi olacaktır.
Hatalar yapılır her hatanın da tamiri mümkündür, milyonda bir olacak ve Galatasaray dışında da, işgüzar profesyonellerin ve basiretsiz yöneticilerin çalıştığı her klüpte meydana gelebilecek bu olay, Galatasaray'a hiç bir şey kaybettirmez, önemli olan bundan sonra yapılacaklardır.

Çetin Cem dedi ki...

sevenlerine geçmiş olsun, yiğit şardan da gitti... olacak, yavaş yavaş bu rezaletin tüm sorumlularının kelleleri alınacak. bir galatasaraylı olarak umudum bu en azından.

Adsız dedi ki...

Selam. Turkiye'deki Henry fanlarindan biri olarak, kendisinin avuclayip attigi golden sonra ona karsi herhangi bir kizginligin oldu mu? Ben resmen utandim, bir de cilginlar gibi sevindi. Ingiliz,Fransiz ve Ispanyol medyasinda cok konusuluyor, birseyler soylemek istermisin?

Parma Maniac dedi ki...

Hiçbi kızgınlığım olmadı.. Belki abartılı bir sevinç gelmese daha iyi olabilirdi ama maçın atmosferi ve önemi böyle bir duruma götürebilir.. Herkesin Fowler olmadığını anlaması gerek insanların.. Henry zaten böyle bir adamdı, daha önce kendini atarak penaltı aldığı da oldu, buglardan yararlanıp frikiklerde köşeyi gördüğü de..

kutay dedi ki...

cemal olayını nıye garipoğlu ile kıyaslıyoruz,
doping kullanan kerem 1 yıl alırken cemal nıye 2 sene alır?

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.