21 Kas 2009

Yumuşaklar Mangası


İlk yarı 69-49 sona erdiğinde Miami'nin ikinci yarıda bir şekilde maça dahil olacağını biliyordum.. Toronto Raptors'un sezon başından beri gösterdiği performansın özeti aslında bu.. Bazen o kadar kötü savunma yapıyorlar ki New York Knicks ve Golden State Warriors seviyesine çıkmayı başarıyor Toronto.. Ligin en çok sayı yiyen 3., en yüksek yüzdeli 3 attıran 4. takımı konumundalar.. Rakiplerin genel yüzdesinde de yukarıları zorluyorlar.. 1 ve 5 numara savunmaları tamamen facia.. Jose Calderon zayıflığı ve omuzlarının darlığı NBA'de nasıl oynadığını bile sorgulatıyor bana.. Andrea Bargnani'nin hem birebir savunması berbat, hem de berbat bir rebocu.. Geçen sezonun başında gösterdiği blokçu özelliğini ise devam ettiremedi.. Yardım savunmasının bile vasatın üstünde olduğunu söylemek zor.. Hedo ilk yıllarında iyi savunma yapıyordu ama fiziği geliştikçe ve yaşlandıkça ayaklarının o çabukluğu gitti.. Yine de takımın en iyi savunmacılarından biri konumunda ki Toronto'nun takım yapısı için bu bile facia demektir.. Chris Bosh bile kendi çapındaki oyunculara göre vasat bir savunmacı.. Hal böyle olunca kendi sahanızda ilk yarıda 20'ye yatırdığınız bir maçta kaybetme noktasına gelebiliyorsunuz.. İçeride 20'den maç kaybedersiniz, hatta üzerine 10 sayı da yersiniz.. Basketbol bu dersin ve geçersin.. Ama bunun her zaman olabileceğini tahmin ediyorsan orada sorun vardır.. Lakers da 3-4 sene önce bu durumdaydı.. Staples Center'da 15 sayı farkla galipken bile rakibin bir şekilde maça dahil olacağını bilirdim, genellikle de olurdu bu..

Toronto Raptors tempolu basketbol oynuyor.. Basketbolda tempoyu arttırdığınız vakit savunmadan da ister istemez ödün vermiş oluyorsunuz.. Futbolda da böyledir bu, tempo daima savunma arızaları getirir.. Toronto Raptors'ta da bu durum var ve dolayısıyla sorunları bir yere kadar mazur görmek mümkün.. Ama tempolu oynarken de sert ve mücadeleci bir takım olabilirsiniz.. Önde Denver Nuggets gibi bir örnek var mesela.. Tempo size bir yere kadar bahane getirir, sonrasında oyuncu yapısının oluşturduğu arızalar ve savunma organizasyonundaki zayıflıklar ortaya çıkar..

Hücum Jose Calderon'la oldukça akıcı.. Chris Bosh tam bir kara delik ama yüzdeli atmaya devam ettiği sürece zarar vermez.. Formu düştüğü zaman nasıl oynadığına bakmak gerek.. Andrea Bargnani'nin bu kadar olacağını bile düşünmüyordum ben.. Fazla sevdiğim bir adam değildir ama o boyda o şut Allah vergisi, saygı duymazsan ayıp edersin.. Keza yine boyuna göre ayaklarının çabukluğu çok önemli.. Savunmada getirdiği dezavantajların bir kısmını kapatabiliyor bu yolla.. Hidayet'in takıma entegre olduğunu söylemek çok zor.. Jay Triano'nun vurguladığı gibi geçen seneki ve yaz dönemindeki bu kadar ağır bir tempodan sonra beklenen bir durumdu ama ben Hidayet'e biçilen bir rol göremiyorum şu anda sahada.. Bu tehlikedir.. Yine de ortalamalarının çok düşmemesi, daha da önemlisi geçen sene rezil bir yüzdeyle atarken bu sene onu biraz toparlaması sevindirici.. Şu anda verdiği karardan memnun mudur bilmiyorum ama çok zeki bir adam Hedo, muhtemelen nasıl bir takıma geldiğini bizden önce fark etmiş ve kararını da bu doğrultuda vermiştir..

Kadro yönünden play-off takımı gibi görünüyorlar ama organizasyon sıkıntılı.. Şu anda sezon başı olmasına rağmen play-off potasındalar.. Sezon sonuna kadar da gider bu.. Alttan zorlayacak fazla takım yok doğuda.. Jamison'suz çok maç kaybeden Washington toparlanıp üstlerine çıkacaktır.. Detroit'in sakatları düzelince onlar da çıkışa geçebilir ki Toronto'nun da bu sorunları halledip yükselmesi muhtemel.. Stephen Jackson Charlotte'a önemli bir hücum opsiyonu getirdi ama bu sezon da play-off imkansız.. Philly'de ise müthiş bir oyun kurucu eksikliği hissediliyor.. Adamın Louis Williams dün istatistiği çıkarıp masanın üzerine bırakmış ama 1 numarayı organizasyon anlamında dolduramadığı ortada.. Hiçbir zaman da Gilbert olamaz.. Toronto'da durumlar çok kötü değil ama olası bir play-off yapamama durumu ilk 13 maç itibarıyla izlediğim takım açısından beni şaşırtmayacak.. Rolü oturmuş bir Hidayet sınıf atlamaları için tek şansları..

0 YORUM:

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.