3 Kas 2009

Roni geri dönüyor


Haftasonu Parma'ya karşı Ronaldinho'yu uzun sayılabilecek bir süreden sonra ilk defa 90 dakika izledim.. Bir süredir iyi oynadığı zaten söyleniyordu ki Parma'ya karşı da böyleydi.. Francesco Guidolin'e sağ kanada çift düğüm attırıp ona rağmen o bölgeyi aşındıran, tehlike yaratıp arkasından yakaladığı boşlukta Borriello'nun önüne topu bırakıp Milan'ın galibiyetinde önemli rol oynadı.. Son zamanlarda olmadığı kadar güçlü ve sağlam gördüm Roni'yi.. Bugün de Real'e karşı beraberliği getiren golü atmış, söylentilere göre iyi de oynamış.. Real Madrid'e karşı açık oynayanların o kanat savunmasıyla şanslı oldukları gerçek ama bugün de muhtemelen önünde Ramos'un olmamasından yararlandı Roni.. (Edit: Ramos sağ bekteymiş) İki takım da 7'şer puanda ve Marseille Zurich'e 6 atarak 6 puanla hemen arkalarına geldi.. İşler çok kritik bir noktada bu grupta.. Real haftaya Zurich'i harcayacak.. Marseille eğer Milan deplasmanında puan çıkaramazsa haftaya muhabbet belli olabilir.. Marseille puanı çıkarırsa, işler bu sefer de son hafta Fransa'ya giden Real'i zorda bırakacak.. Marseille hala grubun en az şansa sahip takımı konumunda.. İç sahada Milan'a yenilirsen kaderine razı olacaksın tabii.. Zurich'e ayrıca hayranız.. Oyunu çirkinleştirmeyeceğiz dediler.. Gerekirse San Siro'da galip geliyorlar, bazen de içeride dışarıda 5-6 yiyorlar.. Bernard Challandes işleri tersten anlamış olabilir.. Daha dengeli ve sert bir takım bu grubu daha çok şenlendirebilirdi ama Milan maçındaki sürpriz bile tek başına yetiyor..

Beşiktaş'ın şanssızlığı Ernst'in son anda çıkan arızası.. Wolfsburg tarafından bu kadar arkaya itilmelerinde en büyük neden Ersnt'ti sanırım.. Wolfsburg'un kenar oyunları, özellikle Marcel Schafer başlığında keyif verdi.. Schafer'in adını bir kez daha yazdım bugün listeye.. Galatasaray'ın solunda hayal ettim.. Sabri'yle ultimate ikiliyi yakalayabilirlerdi savunma kenarlarında.. Dzeko her zaman major takım topçusu.. CSKA'nın öbür tarafta yarattığı sürpriz Beşiktaş'ın UEFA şansını bitirebilirdi ama Sir'ün son dakika muhabbetleri yeniden doğmuş.. Bu maç kazanılsa ciddi anlamda bir ikincilik şansı önüne gelecekti Beşiktaş'ın.. Şimdi UEFA bile zorda.. Tek maç, tek şanssızlık yetiyor bütün kaderi değiştirmek için..

Bordeaux'nun Bayern'e yaptığı UEFA biletini rakibinin eline tutuşturmak.. Gourcuff'un Milan'a selamı var.. Bayern'in burada işi bitti gibi ama olan bizimkilere oldu.. UEFA'da tek başına kalite artırımı yapar Bayern ama orada da ne kadar ilerleyebilir o soru işareti.. Eğer işler Juve aleyhine dönerse bu grupta, Ciro Ferrara'nın da eline bileti ve bavulları verirler büyük ihtimalle.. D'de Atletico Chelsea maçı güzel geçmiş.. Atletico'nun ufacık bir şansı vardı, kara bela Drogba onu da bitirdi.. Porto - Chelsea elele, hep beraber tribüne yapılmış maçlardan sonra..

Yarın önce Rubin - Barcelona, arkasından Lyon - Liverpool maçları Star'dan naklen.. Gereken tepkiler gerekli yerlere gitmiş anlaşılan.. Lyon - Liverpool özellikle güzel geçecek.. Ligden sonra bir havlu da Avrupa'da gelecek mi, onun cevabı önemli yarın için.. Böyle güzel bir takımın iki hedeften de bu kadar erken kopmasını kimse istemez ama maç da hiç kolay değil.. İzleyeceğiz yarın Benitez'in son kurşununu..

13 YORUM:

sawero dedi ki...

ernst in oynamadığını öğrendiğim anda wolfsburgu ekledim kupona, 4.0 orandan bordeaux, porto ile chelsea yi ekleyip yaptım yedek kuponu 7 deki u19 portekiz ispanya handikaplarından gelen paranın küsüratıyla, chelsea maçı 1-2 olunca delirdim, sözlüğe drogbanın daşşaklarını yemekle ilgili bişeyler yazıyordum ki attı şerefsiz agüero, hayır atınca noluyor 2 puandasın hala! real kazansa iyiydi 6 lı sistem kuponumda yattı bi maç, pana,inter,valencia,wolfsburg,bi de bizim maç var bakalım.. gece de handikaplı dallas denver orlando özlemişim bahis oynamayı

L dedi ki...

manu-cska çok fenaydı. ve daha da dramatik olabilirdi. o değil de şu akınfeev filan ne zaman göçecek daha batıya acaba.

Unknown dedi ki...

ronaldinho eski günlerinde olmasada müthişti. özellikle ilk yarıdaki mücadele kadar güzeldi roni yi izlemesi. pirloda çok iyi oynadı atlamayalım.

Unknown dedi ki...

evet bir şeyi daha es geçmeyeyim, roni penaltıdan attı golü ama penaltı yı atcaksan böyle atcaksın abi dedirtti. uzaklardan atılan bir çok golden daha güzeldi.

Puskas dedi ki...

Ronaldinho son 1 aydır çok iyi oynuyor bugün de ilk yarı özellikle iyiydi.Ramos oynadı ayrıca.

Parma Maniac dedi ki...

Puskas Ramos'un oynadığının farkındayım ama Raul Albiol listenin altında kalınca ben stoper olarak çıktığını düşündüm.. Ki değilmiş evet, düzeltiyorum teşekkürler..

Adsız dedi ki...

ben de maci seyrettim. ronaldinho'da hicbirsey yoktu ama penaltiyi guzel atti.sadece yildiz diye abartiliyor herhalde ben hicbirsey goremedim. ayrica hakem ilk yari felaketti. milan'a verdigi penaltiyi turkiye liginde bir hakem verse bir daha sene sonuna kadar bir maca atanmaz.sonra da milan'in golunu anlayamadigim sebepten dolayi iptal etti. 2 dakka sonra da kaka'ya yapilan cok acik bir faula devam dedi, pozisyon 5 metre otesinde idi. real ilk yari iyiydi ama 2. yari raul bir pozisyon kacirdi o gol olsa kazanacaklardi. ayrica dida cok kotu bir kaleci, milan da bayagi kotu bir takim. turkiye liginde bile zirveyi zorlayamayabilir.

Arkhe dedi ki...

Zurich ilk golü kendi kalesine atmış, ikinci gol de net ofsayt. Baya da gol kaçırmışlar, iki takımın da neredeyse aynı sayıda pozisyonu var ama skor 6-1.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Nedense Eto'o ya antipati duyarken bu adamı çok severim. Dönsün tabi,koçum Roni,aynen devam.Bir yaz transfer döneminde daha adını Fenerbahçe ile aynı satırda görmek istemiyorum.

adam gibi adam AKDEM dedi ki...

çok çok kötü.

cisco dedi ki...

liverpool da uefaya gelecek mucize olmazsa. gruplardan sonra uefa bayagi senlenecek anlasilan...

cortez85 dedi ki...

jajajajajaja esto para los que pensaban que con ronaldinho ya estaba todo solucionado...

Adsız dedi ki...

@tardini

ne diyor bu ispanyol. anlıyor musun yoksa ölesine yayınlıyor musun ?

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.