7 Kas 2009

Matteo Ferrari & Umut Bulut


Matteo Ferrari Türkiye'ye transferinin ikinci günü Youla'yla karşılandı, başka oyuncularla karşılaştırıldı, olur mu dendi.. Sezon başından beri Beşiktaş'ın her maçını izlemedim elbet, izlediklerimin arasındaysa vasata düştüğü bir tanesini hatırlamıyorum.. Wolfsburg deplasmanı başta olmak üzere 1-2 tane olmak üzere efsane mertebesine yükselen maçını da sayabilirim.. Ki o deplasmana kötü diyen de çıkmıştı.. Youla karşısında kötü performans göstermek bir futbol suçu mudur, onu anlayamadım ben mesela.. Sadece tek mecrada değil, o Gençlerbirliği - Parma maçı üzerinden yapılan eleştirileri sayısız yerde gördüm.. O gün anlam veremiyordum, hala veremiyorum.. Ferrari'nin iyi performansından bağımsız bunlar.. Halbuki Gençler bunun olduğu takıma 3 tane taktı ya demeden önce o 3 yiyen Parma takımına bakılsa gerçek net olarak çıkacak ortaya.. Kalede Frey, defansta İtalya'nın efsane beklerinden Benarrivo, bu sene başında gerçek Cannavaro'yu artık yaşlandı diye almayan Napoli'nin tandeminde oynattığı kardeş Cannavaro, sonrasında Milan'a transfer olan Daniele Bonera, şu an Fiorentina'da oynayan Marchionni, klas box to box Mark Bresciano ve İtalya gol kralı Alberto Gilardino.. Getir hepsini, bütün büyüklere yakışır bu adamlar.. Matteo Ferrari gibi.. Gençler'den 3 yediler diye kötü adam olmadı hiçbiri, Gençler ve Ersun Yanal bu kadroya 3 salladığı için büyük iş yaptı.. Ülke sınırları dışında futbol konuşan her insan bu eşleşmeyi böyle yorumlar.. Geçen sene İtalya'nın sürprizi Genoa'da yaptıkları ortada, gelir gelmez Beşiktaş savunmasına kattıkları da ortada.. Takıma transfer olduktan 2 ay sonra bile tek olumlu iş yapmayan oyunculara bir uyum zamanı var derler, ama Matteo Ferrari gibi ilk çıktığı maçta harika oynayan adamlar neden ekstra övgü almaz anlamam ben.. Beşiktaş'ta bir Ernst var, bir de bu adam.. Bas bas ben farklıyım, üst düzeyim diye bağırıyorlar.. Ne kadar bonservis verildiği pek de umrumda değil, ki hakkıdır bence o para.. İyi transfer olduğu, hatta efsane transfer olduğu daha sık söylenmeli artık bence.. Sağdan gelen Colman'ın önüne atlayıp pozisyonu engellemesindeki fizik kalite ve oyun bilgisi de bu ligin çok üzerinde.. Kötü olduğu Gökhan Zan'ın yerine Galatasaray'da olsaydı, Rijkaard'a sallama çabası içindeki adamlar daha ağzını açma fırsatı bulamamış olabilirdi.. Yine de ben yarın ama Trabzon çok pozisyona girdi diyecek olanları bekliyorum..

Karşısında Umut Bulut olunca işler daha da kolay olabiliyor tabii.. Kötü oynarsın, pozisyonları kaçırırsın, gününde olmazsın, istediğin hiçbir şey maçta iyi gitmez.. Her şeye tamam.. Ama Trabzonspor gibi bir takımda böyle büyük fundamental eksikleri olan bir adamın 2 yıldır düzenli forma bulmasının mantıklı bir açıklaması benim kafamda yok.. Taraftarla bağlayalım.. Skor 1-0, uzatmalarda 3 dakika kadar var.. Taraftardan tepki geliyor.. Nedenini bilmiyorum, bir şey mi oldu o anda onun da farkında değilim.. Ne olursa olsun, öyle bir taraftarla hiçbir şeyi başarma şansı yok bir kulübün.. Bu geçen sene de böyleydi, şimdi de böyle.. Yönetimler iş bilmiyor peki, gelen bütün teknik adamlar vasat eyvallah.. Ama bir de kendine çeki düzen ver ya, biraz da aynaya bak.. Camia olarak bütünsün, 80. dakikada yanlış oyuncu değiştiren bir hocadan farkın yok daha 5 dakika varken takıma tepki veren bir topluluk olarak.. Çok daha büyük rezalettir hatta.. Ama son 10 dakika neden çift forvete dönmedi hoca, o oyuncu orada oynar mıydı kadar konuşulmaz bu ülkede.. Para veriyorlar, karşılığını istiyorlar üzerinden destek bulur hatta.. Sonra istediğin kadar ama ligimizin kalitesi de çok düşük de, anlamı var mı?

7 YORUM:

Adsız dedi ki...

ernst ile ferrari cimbomda olsaydı , aha o zaman bu gezegende görülmeyen işler yapardık kanımca .......

QuaresmA dedi ki...

bence umut dandik bi forvet değil, ilk 3 sezonunda sırasıyla 20-17-14 gol attı. tamam çok kaçırıyor da klasik deyişle atsa real madrid'de olurdu :) zaten bu maçta da kaçırdığı gollere bakınca umut kaçırdı denmez, hakan kurtardı denir. (o kafa vuruşunu yapamadığı pozisyon hariç, ki o vuruşu yapsa da gol olmazdı)

umut en azından pozisyonlara girdi ve bence güzel gol vuruşları yaptı. gökhan pozisyona bile giremedi ve bi serhat akın, bi ahmet dursun, bi aygün taşkıran savrukluğunda oynadı. umut'un yanına fatih tekke tipi bi forvet veya fatih tekke'nin ta kendisi gelirse trabzon uçuşa geçer. hmm belki..

apaç dedi ki...

toraman-ferrari-sivok üçlüsü, majör liglerin tüm kalburüstü takımlarında elini kolunu sallaya sallaya oynar.

biz de gider gökhan zan'a yıllık 1.5 milyon avro veririz.

neden? çünkü gökhan zan milli takımımızın stoperi.

hep diyorum, fatih terim'in sünep tercihleri olmasa bonservisi elinde öylece kalırdı gökhan zan.

milli takım etiketiyle kapağı normal şartlar altında rüyasında dahi göremeyeceği bir takıma, galatasaray'a attı.

tıpkı bir dönem terim etiketli murat ocak'ın kapağı trabzonspor'a attığı gibi..

jtoso dedi ki...

ferarı ve ernst bu lıgın cok ustunde fızık gucune sahıpler oyun zekaları cok ıyı hele futbolun defans blogunu cok ıyı uygulayan ve bu alana hep kalıtelı ısımler yetıstırmıs serıa da hatırı sayılır bır kulupte hatırı sayılır maça cıkmıs bır adamı bızım futbol fakırı ulemamızdan baska yer elestırmez ıyı kı bu adamlar turkce bılmıyo bızde kızıyoruzz neden bızım dılımızı ogrenmıyolar dıye bızımkıler ozel kursa gıdıyo dıyoruz aman bılmemelerı daha ıyı bılıp ne yapacakk selcuk yula v b yazarcıkları okuyup moralını bozcak gerenk yok:))

Adsız dedi ki...

mehmet demirkol zan'la kıyaslıyordu bu adamı. bugün ferrari etkili değildi, umut etkisizdi diyebilir. geçen wolsburg maçında onu yapmıştı asfgjhjjk

aşkın dedi ki...

Umut hareketli ve kendisine boşluk yaratan forvetlerin iyi bir örneği, çok gol kaçırmasa 2. yorumda Quaresma'nın dediği gibi zaten Türkiye'de tutamazsın.
Yanına bitirici forvet şart.
Gökhan Ünal şerrinden kurtulmuşuz şükretmek lazım derken başka Gökhan'ın şerrine tutulmuşuz.
''Bedava geldi''
''Milli takım stoperi''
Mister Bean berbat ettiği tabloyu düzelttikten sonra sakızla yapıştırır ya, o hesap.

peralta dedi ki...

gökhan zan ferrari'den iyi diyen beyin özürlüdür.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.