15 Kas 2009

,

İrlanda 0-1 Fransa


Liam Lawrence destekli Glenn Whelan ve Keith Andrews'tan oluşan orta saha Gourcuff'u dışarıda bırak iki Diarra'yla bile aşık atacak düzeyde değildi, öyle de oldu.. Andrews League One'dan gelip kendisini Blackburn'de, EPL'de bulmuş bir oyuncu.. Bu sene de düzenli oynuyor ama Blackburn'un ön alandaki en zayıf hattını göbeği yapan bir oyuncudur bence.. İrlanda'da ilk 11 ama.. Demek ki görülüyor bir şeyler.. Trappattoni'nin elinde, bu maçtaki gibi iyi kurgulanmış bir Fransa'nın bu oyuncularına karşı fazla şeyi yoktu.. Aiden McGeady'nin neden yedekte kaldığı sorgulanabilir ama EPL'de formunu bulmaya başlayan bir Damien Duff varken fazla konusu yapılmaz.. Belki biri ters kanatta değerlendirilebilirdi, ama sonucunun ne olacağını kestirmek ve özellikle daha doğrudur demek imkansız.. Geçen sene Boro'nun çiçeği burnundaki hocası Gordon Strachan'la bazı problemler yaşadı ama bu sezon onları atlatmış görünüyor.. Benim İskoç futbolunu takip etme nedenimdir, çok da kral çocuktur ama atlaması gereken eşikte 1-1.5 sene geride kaldı gibi.. Toparlaması gereken şeyler var.. Hem mental yönden, hem de saha içinde..

Fransa'nın sahadaki düzeni ve yapısı Galatasaray nedeniyle Türkiye'de son 5 aydır çok moda olan 4-3-3'ün çok yakın ve sağlam bir modellemesi.. Alou Diarra'nın arkadaki yapısı, Lassana'nın ve Gourcuff'un üzerlerine biçilen rolü ve formayı hakkını vererek icra etmeleri ve oyunu merkez üzerinden sürekli olarak kenarlara yıkmaya çalışan bir takım.. İki tane forvetten bozma açık/forvet oyuncusuyla böyle kısır ve mücadeleye dayalı bir deplasmanda sisteme beklenenden fazla işlerlik kazandırmayı başardılar.. Domenech'in kenarlarda Henry ve Anelka tercihi, ortadaki Gourcuff'la beraber bu deplasman için oldukça cesur bir girişimdi.. Karşılığını aldığına sevindim.. İki has forvetin kenarlardaki tecrübelerinden orta saha trick'lerini ne kadar çabuk alıp özümsedikleri ve futbol bilgisiyle birleştirdikleri de Anelka ve Henry üzerinden incelensin..

Domenech ayrı bir postu hak eder.. Teknik adamları milletlere ayırıp bir nevi futbol ırkçılığı yapacaksak Fransızları hocalık yönünden ben en tepeye koyarım.. Müthiş bir teknik adam topluluğudur.. Tanınmışlarının içinden iki tane yüz karası vardır.. Biri Santini, diğeri Domenech.. İkisi de Fransa Milli Takımı'nda batırmıştır.. Domenech'in Fransa'daki bütün eleme maçlarını izleme fırsatımız olmuyor tabii.. Ama bugüne kadar fazlasıyla tanıklık ettik.. Gözümde son 2-3 yıldaki en iyi maçını çıkarmıştır bugün.. Sahaya çıkardığı takımı, düzeni ve oyun kurgusuyla bugün eksiksizdi.. İrlanda'nın çok açık gücü yetmedi.. Bundan sonra işlerin değişmesi için ikinci maçta Santini'nin Domenech'e asistanlık yapması gerek ki o bile yetmeyebilir.. Lassana'lı, Henry'li, Gourcuff'lu ve daha birçok güzel topçu barındıran Fransa Dünya Kupası dışında kalmamalıydı.. Böylece bize de İtalya dışında takip edecek takım çıksın..

Caner Eler maçta yine döktürdü.. Neden bu ülkenin en güzel "spor" spikeridir, combo guard'dır, her işi harika yapardır onu tekrar gösterdi.. Ağzına sağlık..

5 YORUM:

Adsız dedi ki...

İtalya'mı?Yapma Hayrettin,Hayrettin ne yaptın...

Frank Baumann dedi ki...

Whelan ve Lawrance kazmaları milli takımda oynuyorlarsa, Keith Andrews hayli hayli oynar diyorum:) Blackburn'e geldiğinden beri ilgiyle izliyorum kendisini. Özellikle Ewood Park'daki galibiyet gereken maçlarda, fizik gücü ve pas kabiliyetiyle takımın hücümda kalmasını sağlayan adamlardan biri Andrews...
Paul Ince'in Blackburn'e verdiği en önemli katkı bu adamı beraber çalıştıkları eski takımından premier lige getirmesidir sanırım. İşin ilginci ise, Ince kovulduktan sonra Andrews Blackburn'de kalırken, Ince'in League One'a, eski takımına geri dönmesi...

Ayrıca, ne kadar formsuz olursa olsun Stephen Hunt oynamalıydı İtalya karşısında.

Vandir dedi ki...

ben fransa'nın o kadar iyi oynadığına katılmıyorum.

evet, belki topla daha çok oynadılar ama gerçekten bal yapmayan arıydılar bugün, sistemleri de öyle. bizim beşiktaş'a benzettim biraz, iyi oyunculardan kurulular ama gol atmak için ne yapacaklarını kimse söylememiş. örnek: bordeaux'ta ligin altını üstüne getiren gourcouff bugün aynı şehirde maçı izlediğim yerde bordo taraftarlarınca yuhalandı resmen. takımın beyni pozisyonundaki adama kimse ne yapacağını söylememiş, her pozisyonda anelka ya da henry nin ayağına baktılar. gol de zaten çarpma, başka pozisyonlarını hatırlamıyorum. irlanda da 3-4 kere ciddi gol fırsatı yakaladı, düzgün bir takım en az ikisini atardı.

sonuç, hıncallık yaptıysam ya da çok uzun olduysa özür dilerim ama ne beraber izlediğim fransızlar ne de ben bu futboldan tatmin olmadık.

Adsız dedi ki...

yalnız umarım abidal dünya kupasında da stoper olarak devam etmez.

van auger dedi ki...

abi benim anlamadığım bir şey var, abidal bir stoper-bek değil midir?
bu sebepten stoperde iyi oynayabilmesi gerekmiyo mu?

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.