20 Ağu 2009

Yeni Bucaspor



Bucaspor yönetimi bir süredir büyük çalışma içinde, dikkatle takip ediyoruz.. Önemli icraatlar var, liglerin üzerinde yapılan transferler, yeni stada geçiş, bu sene Bank Asya'ya çıkan takım ve yeni stat üzerinden ilk defa kombine uygulamasının başlayacak olması.. Alt liglerde yıllardır var olan bir kulüp için büyük atılımlar bunlar.. İzmir'deyken bir süre peşinde koşmuş, gönül bağı olan biri olarak sevindirici buluyorum tabii.. O yönetim bu sene ilginç bir çalışmaya imza attı.. Yukarıda üstte görünen eski logoyu değiştirmeye, günün çizgilerine uyan bir şekilde modernize etmeye karar verdi.. Hemen de uyguladılar ve ortaya alttaki logo çıktı.. Bu konuda fazla muhafazakar değilim ben, eğer bazı şeyler eski görünüyorsa yenisiyle değiştirilmesinde bir sakınca yok.. Yapılan yeni logoyu da beğendim, bir karakter ve vizyon değişiminin uzantısı olarak gördüm.. Bu konuda farklı düşünceler elbette olabiliyor.. Ki oldu da Buca'da.. Yönetimin bu seçimini taraftarlar ve Buca halkı şiddetle eleştirdi, protestolar yapıldı.. Bir süredir devam eden taraftar baskısı sonrasında da yönetim geri adım attı ve eski logoyla devam edileceğini ilan etti.. Taraftarın gücünün örneğidir bu, güzeldir de..

Ama ben yapılan bu işte karşı çıkan halk ve taraftarı, kulübün renklerine ve armasının yarısına kırmızıyı sokan zihniyete karşı da görmek isterdim ben.. Yıllar önce, kulübün renkleri sarı-lacivert olduğu ve Galatasaraylı Bucalılardan destek göremedikleri gerekçesiyle o zamanki yönetim üçüncü bir renk olarak kırmızıyı soktu kulübe.. Bugünkü logonun da yarısı lacivert, yarısı kırmızı olarak değiştirildi.. Bugünkü tepkiler o gün yoktu, takım kırmızılı formalarıyla ligde arz-ı endam etti, logolar o formaların üzerine işlendi.. Daha sonra Bucaspor yönetimi o yanlıştan da döndü, ama dönüş bugünkü gibi bir tepkiden ziyade, yaratılmak istenen etkinin yaratılamaması ve düşüncenin başarısızlığıydı..

Kulübün renklerine ve logosuna renk takviyesi mi, logo değişikliği mi? Aralarında büyük bir fark yok bence.. Ama kesinlikle bir vizyon farkı var.. 2009 Bucaspor'unun yönetimi kulübü çağdaşlaştırma adına büyük çabalar içinde.. Değişimi bunun görsel nitelemesi olarak kullanmak istediler.. 10 yıl önceki Bucaspor yönetimiyse tamamen bir şark kurnazlığıyla yaptılar o değişimi.. Daha büyük tepkiyi alan, vizyonu olan yönetim oldu.. Hak etmediler bence bu tepkiyi.. Başarı gelince, üst lige çıkılıp TSL'nin eşiğine gelince sayı artıyor tabii Türkiye'de.. Bu konuda çok katı olmayan biri olarak taraftarın düşüncesine yürekten katılıyorum, ama önceki icraatla beraber biraz da garip durduğunu kabul etmek gerekiyor..

Açılış Kocaelispor'la.. Rakip maddi sıkıntılar nedeniyle çok eksik geliyor İzmir'e.. Forza Fırtınalar..

8 YORUM:

Adsız dedi ki...

bugün habertürk ege'de güzel bir bucaspor incelemesi var. ilgilenenler bakabilir.

Dem Coetzee dedi ki...

Bugünkü Hürrüyet Ege ilavesideki haberi sizlerle paylaşyım o zaman .Oğuzhan Boysan imzalı haberde taraftardan gelen tepki üzerine eski logaya dönüş yapıldığı , Genel Kurula kadar eski logoyu kullanma kararı alındığı söyleniyor.Bence de doğru bir karar Lig öncesi tatsızlığa gerek yok.

sananeyav dedi ki...

kocaeliyi bu sene çok zor bir sezon bekliyor. buca ilk maçında full tribünler önünde körfez'i yener. tahminiskor 2-1

Adsız dedi ki...

resmen buca'ya oynayın, kendi evinde zayıf kocaeli'ni affetmez demişsin tardini. oynayacağım :))

Beercholic dedi ki...

Kocaeli'den bildiriyorum. Halk takıma küsmüş. Bu sene de umutsuzlar. Çıkamayacakları kesin. Hatta düşme korkusu bile yaşamıyor değiller. İlk haftadan da umutsuzlar...

LaZiSH dedi ki...

BucaLı değiLim ama öğrencisindenim.. Ayrıca koyu bir GaLatasaray taraftarıyım ama orijinaL renkLerin içine kırmızı karıştırıLmasını çok saçma ve afedersiniz hafif bi ezikLik oLarak niteLendiriyorum..

seanpenn dedi ki...

parma ve buca bi benzerlik var ama çözemedim :)
umarım ikiside liglerinde başarılı olurlar.

Daçe dedi ki...

bence daha çok "boca" olmuş bu.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.