5 Ağu 2009

Yine Van Bommel


Birkaç saat önce ajanslara düşen haber geçen sene yaşananları da göz önüne alınca ilginç.. Van Gaal Bayern'in bu sezonki kaptanının Van Bommel olacağını söylemiş.. Geçtiğimiz sene Van Bommel'e bu payeyi Klinsmann vermiş, Hollandalı'yı kulübün Alman olmayan ilk kaptanı yapmıştı.. Ki Van Bommel'in sahada yediği naneler yönünden eleştiri de aldı bu seçim.. Van Gaal görevi devraldıktan sonra, yaklaşık 2-3 hafta önce Bayern'in yeni kaptanının kim olacağı üzerine haberler çıkmıştı.. Van Gaal da "Benim kaptanım mutlaka sahada yer alır, kadroya ilk onun adını yazarım ama bu kadar da abartılacak bir şey değil bu seçim, hallederiz." demişti.. Bugünkü haber bu bağlamda ayrıca ilginç.. Van Gaal'e bu eleştiri yüzünden Alman basını vurur mu onu bilmem ama adamın geçen sene de kaptanlık yapmış ve kendi milliyetinde, daha kolay iletişim kuracağı birini seçmesi çok garip değil.. Garip olan bu yaz takıma transfer olan ve Van Bommel'i yerinden edeceğine kesin gözüyle bakılan Anatoliy Tymoschuk'un bu seçim sonrasında ayvayı yediğidir.. Ki Van Gaal de bu tarzda açıklamalar yapmış.. Pasa dayalı futbol işte böyle bir hastalık, ayağı daha yumuşak olan tarz uğruna defansif anlamda çok daha yetenekli olan oyuncuyu alt edebiliyor.. Ukraynalı'ya kulübenin yolu göründü.. İki günde bir Fenerbahçe'ye transfer edilen Hamit Altıntop ise Van Gaal'in sağ taraf için düşündüğü ilk isimlerden.. Bunu da öğrendik bugün ki hazırlık maçlarındaki performanslardan sonra fazla şaşırtmadı..

6 YORUM:

lesmiserable dedi ki...

Hamit aynı zamanda bu takımın ikinci kaptanı bu da futbolumuz için gurur verici. Bayern bu sene mutlu sona oldukça rahat ulaşacak. Ben Hamit'in gelişimiyle gurur duyuyorum. Hazırlık turnuvası ve sezon öncesi almanya kupası ilk tur maçında hamit'in dengeli ve hırslı futboluyla takımın ortaalanın en vazgeçilmez oyuncusu olduğunu düşünmekteyim. Ayrıca Schweinsteiger çok formda bu konu biraz van gaal'in kafasını karıştırıyor çünkü pranjic de var o bölgede. Ama görünen o bayern ligi domine edebilecek pozisyonda olduğundan pranjic'i sol bek olarak izleyeceğiz, skor garanti altına alındığında braffheid'i alıp Schweinsteiger'i çıkaracaktır.
Tüm Bayern maçlarını arkadaşlara gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim. Çünkü sahada taktiksel pek çok varyasyonu görebiliyoruz. Bayern'in çok alternatifli bir kadrosu var ve farklı oyuncu seçimleriyle beraber bu çeşitlilik çok artıyor. Daha bu takıma ribery ve toni de gelicek. Toni'nin işi zor gomez müthiş çalışkan ve formayı kolay vermeyecek gibi duruyor. Genç yetenek müller'e de ayrı bi başlık açmak lazım. Bu blogda her bayern yazısı hakkında bi kaç satır kelamım olucaktır, takipçileriyim :)

celine dedi ki...

king of the ''çirkef''s...

csyasoo dedi ki...

Hazırlık maçlarında yanılmıyorsam Milan maçının 2.yarısı Hamit kaptandı

osmancanpolatblog.com dedi ki...

hamiti izledigimde muthis gurur duyuyorum mukemmel oynuyor bide 2. kaptan oldu bayern gibi bi takimda 2. kaptan olmak buyuk basaridir

Adsız dedi ki...

hamit fenere gelirse galatasaray mesut özil ve nuri şahini alır.

alperensaylar dedi ki...

ya bunu borges'in blogunda da yazdım, yine yazıyorum. van bommel'den birşey olmaz. damatlık torpilinden milli takımda zaten. başka bir hoca olsa van gaal'in yerine anında kapıya koyardı, bu geldi yine takım kaptanı yaptı. ayıp ya koskoca bayern münih'in orta sahası bu adama emanet ya, daha ne diyeyim:)

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.