19 Ağu 2009

Damien Duff


Kadro planlaması, rotasyon, iyi yedekleme.. Championship'teki Newcastle'dan bir yıldızı daha koparıp tekrar Premier League'e getirdi.. Duff bundan sonraki 3 sene boyunca Fulham'da oynayacak.. Blackburn'deki dönemden sonra ki Duff'ın EPL'deki ilk yıllarına denk gelir, Roy Hodgson'la yeniden birlikte çalışacaklar..

Sol tarafta Clint Dempsey gibi çok istikrarlı ve iyi de katkı veren bir oyuncunun üzerine Damien Duff.. İlk bakışta Dempsey'nin olduğu yere fazla görünür Duff.. Ama son 2 yılda vites büyüten ve yukarıları hedefleyen Fulham'da arkası boş olan pozisyonu zenginleştirme olarak okunuyor bu hareketler.. Dempsey son 2 sezonda 71 EPL maçına çıkıp 14 gol attı.. Hem müthiş bir istikrar, hem de açıktan gelen bir oyuncu için harika bir istatistik katkı.. Duff'ın takıma katılmasını engellemiyor ama bu.. Bu sene Avrupa'da mücadele edecek olan Fulham'da rotasyon genişlemesi, sağ taraf Gera ve Ki-Hyeon'la doluyken sol taraf da rahatladı.. Bir de sezonun ilk maçında forma giyemeyen ama birden fazla pozisyonu yedekleyebilecek Riise'ye göbek de sağlama alınmış durumda..

Duff Blackburn'de süper çıkış yaptı, ama benim o takımdaki adamım David Dunn'dı.. Hala da öyledir.. Chelsea'de Mourinho'yla iki sene iyi süre aldı.. Hem teknik ve yaran, hem de savunmada boşlamayan bir adamdır Duff aslında ama kariyeri boyunca bir türlü içim almadı benim.. Newcastle'da yaşadıkları birçok takım arkadaşı gibi onun da hak ettiği değildi..

Michael Owen, Obafemi Martins ve Sebastien Bassong'dan sonra Newcastle'dan bir kayıp daha.. Alan Shearer'ın düşünceler neler bilmiyorum ama Hodgson bir bölgeyi daha kapattığı için fazlasıyla mutlu olmalı..

0 YORUM:

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.