29 Ağu 2009

,

Real Madrid 3-2 Deportivo


Raul'un bu takımdaki varlığı sistemi bozar.. Görüntüde bozulan sistemin sahada bozulup bozulmayacağını anlamak içinse zamana ihtiyaç var.. Benzema'nın yanındaki Raul eklemesi Ronaldo'yu da ilk maçında sol tarafa attı.. Sağdak ters ayaklı Messi etkisini Ronaldo üzerinden yakalamaya çalışmak gereksiz, değiştirmek gerek.. Sergio Ramos'un yokluğunda Benitez'in kifayetsizi Arbeloa sağ bekte.. Pepe dönene kadar Albiol - Garay mı gidecek, yoksa Ramos o zamana kadar tandemde mi oynayacak göreceğiz ama bu tandemle devam etmek daha mantıklı..

Geçen sene geldiği günden itibaren takıma tek başına sınıf atlatan ve yakalanan müthiş seride en etkili adamlardan biri olan Lassana Diarra 10 numarayı almış, çok da yakışmış velede.. Büyük ölçekli transferler geldiği günden beri iddiam tek, eğer bu adamlarla başarıya gidecekse Real Madrid, arkadaki Lassana sayesinde olacak bu.. Bugünkü maçı getiren golü önemli değil, karakteristiği değil zira ama tartışmasız maçın yıldızı yaparım.. Bernabeu de öneminin farkında, özel alkış aldı bazı hareketleri.. Yanına gelen Xabi'yi unutmuyorum ama öne çıkmaya çalışan benzer oyunları zamanla birbirini kesebilir.. Bu ikili arasında yakalanacak uyum senenin kilit noktası.. Arkalarına hacimli bir adam atılması gerekliliği de tamamen hücumdaki inisiyatiflerini destekleme amaçlı düşünülmeli, takımın artan hücum kalitesinde savunmayı güçlendirme nedeniyle değil..

3-2'den sonra Raul'un oyundan alınıp benzer çift yönlü bir iç oyuncusunun sahaya alınıp sağ açıksız bir 4-3-3'e dönülmesi de Pellegrini'nin bunun farkında olduğunu gösteriyor.. Bugün tabela kalktığında oyuna girenin Sneijder ya da Robben değil de Granero oluşu, daha kendisini ispatlama sorunuyla sahaya çıkan Benzema'yı Higuain'ın yedeklemesi, yapılan transferlerle çok da aşmış bir kadro kurulmadığının kanıtı.. Aldığından çok satış yapan yönetim de bunda etkilidir ama transfer dönemi bitene kadar yeni transfer gelmeyecekse Real Madrid'e abartılı bir kadro yaklaşımıyla gelmemek gerek.. Olası başarısızlıklarda gelen tepkiyi de azaltır bu.. Bugün sahaya çıkan takım takım savunması adına sinyal verdi.. Eldeki diğer Diarra B planında bunu keser.. Fazlası için de ihtiyaç en az 2 ay..

İlk gol ofsayt, penaltı ayıp ama yapacak bir şey yok.. Real da, Barca da bu sene sık sık alırlar bu düdükleri.. Bugün Old Trafford'da çalınmayan penaltıyı gördükten sonra Real'e çalınan da garip gelmiyor.. İki takım taraftarları arasındaki sataşmalarda hakem konusu da büyük yer tutacak bu sene, bunu öngörmek için de kahin olmaya gerek yok..

4 YORUM:

Semih dedi ki...

Madrid'in işi çok zor görülüyor.Hakemlerde yardım edecek tabi,ama yetmez gibi.

Adsız dedi ki...

Amma madrid antisi çıktın tardini ha. :) bence kadro gayet iyi. barcanın yedekleri sanki çok matah. görüyoruz girenleri. busquets, keita, gudjohnsen, sylvinho (satılmadan önce), şimdi maxwell. falan filan. geçen sene messi veya eto'dan biri ciddi bir sakatlık geçirseydi, veya iniesta veya xavi'den biri, o zaman görürdüm ben barçayı, katalanı.

csyasoo dedi ki...

Lass gerçekten çok iyi bir oyuncu.

BenHarfaSen? dedi ki...

@adsız
senin görüp görebileceğin barça nın 5 kupası, fazla kurcalama bence.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.