15 Ağu 2009

Kasper Peter Schmeichel


Bir kaleci tek başına insana maç izletir mi? Babası izletiyordu Kasper'in.. Hayatımda gördüğüm en iyi kaleciydi, bundan sonra daha iyisini de izleyebileceğimi sanmıyorum.. Plonjonuyla, havadan gelen sert şutlara uçup kurtarmasıyla insanı gaza getirebilen, Hagi ters ayakla bacak arası atmış zevkini verebilen bir kaleciydi Peter Schmeichel.. Sami Yen'deki efsanevi maçta sahaya giren seyirciyi iki eliyle kavrayıp Robocop gibi dışarı atışını hala unutamadım mesela.. Sahaya çıkışı, yürüyüşü, hareketleri bile bambaşkaydı.. Schmeichel için maç izlerdim ben küçüklüğümde.. Kasper için 15 yaşındayken, bu yaştaki Peter'dan daha iyi demişti hocaları.. Tabii kariyerinin başının değil, zirvesinin nerede olduğuyla ilgilenir futbol.. Peter bu yüzden efsanedir, Kasper de onun aday adayı.. 2007/2008 yılının ilk maçı West Ham karşısında City kalesine geçti Kasper.. Üçüncü maçta, City of Manchester Stadium'da United karşısında 1-0 kazanılan maçta ilk süksesini yaptı.. Bir sonraki hafta, Arsenal'e 1-0 kaybedilen maçta bir penaltı ve sürüyle gol kurtardı.. 7 maç oynadıktan sonra kaleyi Joe Hart'a kaptırdı.. Cardiff City'ye kiralandı.. Sonraki sezon kalede başladığı 1 maç var.. City kariyerinde kiralık oynadığı takım sayısı 5..

Bir zamanların Eriksson favorisinden bir süredir haber alamıyorduk.. Bu gece favori olarak Eriksson tarafından Notts County saflarına katıldığını öğrendik.. Fiyat belli değil ama Notts County'nin kulüp rekoru olduğu söyleniyor.. Farklısını beklemiyorduk.. City neden bıraktı? Kasper'le ilgili son düşünceler neydi? Eriksson kulüpteki nüfuzunu ne kadar kullandı? Bunlar şu an için muallakta ama League Two ekibi Notts County'nin Eriksson'dan sonra yukarı hedefleri için ilk önemli transferdir bu.. 23 yaşında hala Kasper.. Gözlerden uzakta, kendisi için muhteşem bir gelişim fırsatı yakaladı.. Bu transferden en büyük kazanç onundur gözümde.. Bundan sonra Peter olmasını kimse beklemiyor ondan ama Notts County EPL'ye çıktığında çok sağlam bir kaleci olarak merhaba diyebilir İngilizlere..

7 YORUM:

Adsız dedi ki...

1.2£ diyorlar ama

Sven Goran Eriksson iyi geldi herhalde Notts'a klüp kendi rekorunu kırarak kasper'i transfer etti haydi hayırlısı
Klübün eski rekoru Tony Agana Sheffield United'dan 1991 yılında £640,000'a transfer etmişler

Unknown dedi ki...

Hazır Nottingham'dayken Kasper'i izlemek isterim aslında. Bilgi için cok tesekkur ederim.

Unknown dedi ki...

Bir de her nedense aklımda kalmış. Doğru olmaması kuvvetle muhtemel. Peter kaleciliğe hentbol ile başlamış olabilir mi?

thebiglebowski dedi ki...

Kasper kendisi için en doğru tercihi yaptı..Orda geçireceği 2 seneyle,önünü açtı..Güzel bir gelecek seninle Kasper..

Parma Maniac dedi ki...

Aycan kaleciliğe hentbolla mı başladı bilmiyorum ama bildiğim küçüklüğünde hentbol oynadığı.. Bağlantısı vardır muhakkak..

montaellis dedi ki...

kasper'in, arsenal karşısında oynadığı maçı hatırlıyorum ben de. o maçtan sonra favori kalecilerim arasına girmişti fakat hiç şans bulamadı city'de. ileride çok daha iyi takımlarda görmek istediğim bi' kaleci.

EPL dedi ki...

acaba bugün Premier League maç yorumları olacak mı tardini ?

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.