11 Ağu 2009

Çıkmaz Sokak


Dün Daily Mail ve Avustralya kaynaklı Herald Sun Aston Villa'nın Boro'yla Tuncay Şanlı için 7 milyon pound'a anlaştığını yazdı.. Sabah çıkan bir haberdi.. Merakla devamını bekledik, gelmedi.. Martin O'Neill'ın Stewart Downing'i bünyeye katmadan önce basına yansıyan bir isteğiydi Tuncay Şanlı, fakat Downing geldikten sonra fazla anlamlı değildi.. Haberin gerçek olmasına neden olabilecek tek bir hadise vardı.. Çok kısa bir süre Pool, son zamanlarda da sıkça Spurs tarafından şiddetle istenen Ashley Young.. Downing'in gelmesi Young'un gidebileceği ihtimalini küçük de olsa ortaya çıkarmıştı.. Harry Redknapp'ın özellikle istediği bir oyuncu Young.. Bunu da kendi ağzıyla basına deklare etti.. Villa'nın kendisini satmak istemediğini ve bu nedenle transferin imkansıza yakın olduğunu da ekledi söylediklerine.. Tuncay transferinin gerçekleşmesi bu bağlamda Villa'nın Young'tan para kazanmak istediğini doğrulayacaktı.. 4-3-3 oynayan Martin O'Neill'ın ileri uç için Carew/Heskey, sağ taraf için Agbonlahor/Milner, sol taraf için de Young/Downing gibi oldukça alternatifli seçimleri var.. 2 yıl sonra buraya girecek Nathan Delfouneso da arkada bekliyor ellerini ovuşturarak.. Tuncay'ın bu rotasyona katılması bir oyuncunun çıkması anlamına gelecekti.. Haberin üstünden bir gün geçti ve Villa kanadı böyle bir istekleri olmadığını açıkladı.. Downing'in sezonun ilk 3 ayını pas geçecek sakatlığından sonra Tuncay konusunu yalanlamaları Ashley Young'un da takımda kalacağı gerçeğini büyük bir ihtimalle resmileştirdi.. Boro kariyeri boyunca forvet, supporter, sol açık ve sağ açık olmak üzere hücum hattının her yerinde oynayan Tuncay bununla yetinmeyip bazı maçlara iç olarak çıkmış, bu bölgede de başarılı olarak takımın en değerli oyuncusu Downing'in yanında takım taraftarlarının The One'ı olmayı başarmıştı.. Dünkü haber O'Neill'ın Barry'yi kaybetmesi sonrasında Tuncay'ı bu çok yönlü yapısıyla önemli bir rotasyon oyuncusu olarak istediğini de akla düşürdü ama bu rüya fazla uzun sürmedi bizimki için..

Gareth Southgate geçen hafta Tuncay'la ilgili hala resmi bir teklif gelmediğini ve bunun şaşkınlığını taşıdığını söyledi.. Haksız değil.. Geçen sene tam bir Premier League topçusu haline gelen, büyük takımlarla adı anılan Tuncay'ın küme düşen bir takımda teklif almaması garip geliyor kulağa.. The Championship'te oynatma düşüncesi var Boro'nun Tuncay'ı.. The One kalbini kırar mı kulübün ve taraftarların onu bilmem.. Villa taraftarları arasında yapılan bir ankete rastladım, taraftarların %63'ü Tuncay'ı iyi transfer olur diye değerlendirmiş.. %19'luk bölüm mükemmel transfer diyor.. %11 yeterli.. %1'in fikri yok, gerek yok diyen kesimse sadece %6.. Bütün İngiltere Tuncay'ın değerinin farkında ama kulüplerin bundan fazla haberi yok gibi.. Haldun Üstünel göreve demek için uygun zamandı, hücum hattı kotasını doldurdu takım.. EPL'de kalamayan Tuncay ne yapar, Türkiye'ye geri döner mi, yoksa bir Bundesliga deneyimi gelir mi bunları ilerleyen günlerde göreceğiz.. Villa'nın da piyasadan çekilmesiyle İngiltere şansının iyice azaldığının yavaş yavaş kabul edilmesi gerekiyor fakat..

6 YORUM:

Tutku dedi ki...

Aziz Yıldırım Arda'nın poposunu koklasın, Emre'yi alsın, Beşiktaşlıyım diyen Topuz'u alsın, Tuncay'ın adını bile anmasın. Tuncay gittiğinden beri yürüyor bu takım kimse farkında değil. Tuncay Boro için The One olabilir ama Fenerbahçe tribünleri için ondan çok çok daha fazlası.

Gala's dedi ki...

tuncay bu takımda kalır. ahanda buraya yazıyorum.. çok geç kaldı çok.

tesla dedi ki...

tek ihtimal alman ligine kiralık olarak gitmesi. elinde başka seçenek yok. premier league transferi neredeyse kapadı. diğer liglerde bu bonservisi ödeyebilecek takım yok. tek çaresi hamburg stuttgart kıvamında bir alman takımına kiralık gitmesi. onların da niyeti yok gibi. çok übersonik saçma bi tahmin gelebilir ama ikna edilebilirse beşiktaş da olabilir şu şartlarda.

guner dedi ki...

Ağabey her yazını dikkatle okuyorum ve her defasında Villa'nın 4-3-3 oynayacağını yazıyorsun, o dönem geçti. 4-4-2 oynayacak takım, zaman zaman tek forvet de oynayabilir, mesela sezonun ilk maçı Gabby dinlendirilip Heskey ileride tek başlayabilir veya zaman zaman O'Neill'ın denediği şekilde ikisi birden sahada yer alabilir. Kadro yapısı 4-3-3'ten ziyade zaman zaman 4-5-1 oynayacak halde, fakat O'Neill'ın sezon içinde özel durumlara göre dizilimde değişikliğe gittiğini fazla göremedik. Young'ın alternatifi Downing ve Milner'ın alternatifi Albrighton konumunda. Marc Albrighton hazırlık döneminde öyle bir top oynadı ki, eğer milli takımda debut'sunu yapan, çok da iyi yapan Milner dinlendirilmek isterse Wigan maçına ilk 11 başlayabilir. Çok kaliteli olmasının yanı sıra, en önemli özelliği takım yapısına uygunluğu: hızlı, adam eksiltebilen, en önemlisi nokta ortaları var. Yani çok uzattım, diyeceğim şu, takımın 4-4-2'ye geçtiği çokça biliniyor. Tuncay'ın transferinde çıkış noktası, Gabby'nin iki senedir sürekli oynamaktan sezon sonu pilinin bitmesi ve alternatif gerektiğiydi ve takımda yaratıcılık namına eser yoktu, ucundan da olsa böyle bir adamın derinlik katacağıydı. Heskey, O'Neill'ın has adamı olduğundan ve biz de birçok maçta 200 pasın altında kalıp şişir-indir-koş-orta yap-gol at mantığıyla oynadığımızdan ve Delfouneso harika geldiğinden belki de bu transfer artık göz ardı ediliyor. Yoksa Tuncay takımın aradığı her türlü özelliğe gerçekten sahip, ama rotasyon oyuncusu olarak, bunu da kabullenmeli dediğin gibi.

Sıkı bir Aston Villa taraftarıyım. :)

Parma Maniac dedi ki...

guner teşekkür ederim, şimdi baktım gerçekten varmış böyle bir hadise, habersizdim.. Hatalı yazmışız.. Aslında Stewart Downing transferini 4-3-3 oynayan bir takım için garip bulmuştum ben ama garip bir durum da var aslında.. Ashley Young 4-3-3 solu için daha uygun, Downing 4-4-2 solu için.. Sağda da var aynı durum, Milner 4-4-2 açığı, Agbonlahor 4-3-3'te harika tamamlıyor forveti.. İki kanatta da böyle bir çeşitliliği var yani şu anda Villa'nın.. O yüzden 4-4-2 kararında çok inatçı olunur mu bilmiyorum.. Tabii biraz da sonuçlarla ilgili olur bu, böyle bir dönüşüme karar verilmişse Gareth Barry'nin gidişi etkili olmuştur bunda illa ki.. Onun yokluğunu kenarda ya da forvette +1 kaliteli adamla kapatmaya karar vermiş olabilir O'Neill.. Ama bu EPL yapısı içinde, Gareth Barry gibi bir adamın eksildiği orta sahayı sayı olarak da eksiltmek biraz cesur bir karar.. Başarı da pek kolay değil bu ortamda.. Madem böyle bir karar verilecek supporter ve tek forvetli bir düzen daha mantıklı olurdu.. Stewart Downing takıma dönünce Young'u Carew'in destekleyen supporter ve sağdan gelen Agbonlahor'u görebiliriz belki..

Teşekkürler yorum için..

guner dedi ki...

Peace Cup'taki Porto maçında Young dediğin rolde başladı maçta, çok da beğendim ben, harika oynadı. Ben açıkçası kadrodaki B planı eksikliğini, derinliği bu şekilde kotaracağını düşünüyorum O'Neill'ın. N'olursa olsun çok geniş kadrolar kullanmayı sevmiyor, bu Downing transferi de işte hem Young'a alternatif oldu hem de başka bir oyuna planına olanak. Açıkçası Agbonlahor'un da daha geriye gelerek oynayacağını düşünüyorum. Bence cesur karardan öte yapılması gereken bu, Barry'nin eksildiği orta sahayı 2 kişiye düşürüp yapıyı farklılaştırmak: eldeki bütün oyuncular, Petrov-Reocoker-Sidwell-Gardner, defansif özellikleri öne çıkan adamlar ve hepsi de 4-4-2 oynayabilir seviyede, böylece klasik İngiliz tarzı oyuna geçiş yaptı takım. Delph de yine o ekolden, ama bununla beraber Gerrardvari özellikleri de var, uzaktan harika vurur, çok da gol atar vs. İlerleyen dönemde Petrov-Delph ikilisini görürüz muhtemelen. Hem kanatlarında Downing-Milner olacak bir takımın orta sahada sorun yaşayacağını sanmıyorum, fakat o orta saha-forvet köprüsünde sorun olabilir, eğer şişir-indir'den biraz feragat edilecekse. O noktada da Heskey eğer ayrılırsa, bir klasik ofansif orta saha alınır, taraftar Wesley Sneijder'den çok heyecanlanıyor, bunun gibi biri gelebilir. Yoksa böyle bir adam 3 forvet ve geri kalan oyuncuların varlığında kadroda gereksiz şişliğe, soruna yol açar. Carew kesinlikle ayrılmamalı, bu takımın en çok ihtiyacı olan iki oyuncudan, diğeri A Young. Çok da uzatmak istemiyorum, zaman zaman güncellediğim blogumdan yazıyorum Villa'yı devamı için. Ben teşekkür ederim.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.