15 Ağu 2009

,

Everton 1-6 Arsenal


Şu maça dair ne söylenebilir ki? Arsenal 6 gollü deplasman galibiyetiyle başlamış, bloga taşımadan olmaz diyerek 1-2 paragraf ayrılır en fazla, yapılacak o.. Denilson'un uzaktan müthiş vuruşu, üstüne uzak ve içten kazanılan duran toplarda iki harika şişirmeye, iki güzel kafa golü.. Oyuna, skorlara yerleşme imkanı vermeden maçı kafalarda ve sahada bitirdi..

Nicklas Bendtner'in ilk golde yaptığı şey, top tutan target striker örneği.. İhtiyacı var Arsenal'in bunlara.. O boy ve fizikle o topları indirip böyle aksiyonlar yaratmayacaksa, Bendtner'in bu takım içinde anlamı yok.. Bugün uçta başlayıp daha sonra sağ çizgiye geçmesine rağmen oyundaydı sürekli, 2-3 pas hatası görmezden gelinir bugünkü garip durum içinde..

Thomas Vermaelen ve William Gallas tandemi bugünkü çok iyi Kolo Toure'den sonra daha dikkatli izlenecekti.. Savunmada hata yapmadıkları gibi, iki stoper iki gol kazandırdı takıma.. 1.80'lik boyları EPL boyutları için bile eleştiri konusuydu.. Toure bile bu konuda eleştirilirken, Toure - Vermaelen değişiminin bir diğer anlamı boyun yanında biraz yumuşama anlamına da geliyordu.. Bugünkü maçta defansif anlamda sırıtmadılar, hücumda da eleştirildikleri boylarıyla iki klas kafa golüyle maçı ilk yarıda bitiren isimler oldular.. Vermaelen'in topla yumuşaklığı EPL standartları içinde daha çok dikkat çekiyor.. Ama takım ve savunma olarak baskıyı yediklerinde bu kadar rahat olmayacakları garanti..

Everton ve Moyes eskisi gibiydi, büyük değişiklik yok o tarafta.. Bu maçta onlar için konuşulacak fazla şey de yok.. Oyunu dengede tutarken uzaktan yenen gol, geriye düşüşten sonra verilecek tepki olarak çok kısa süreler içinde yenen 2 duran top golü.. En fazla konsantrasyon yönünden eleştirilebilirler.. İlk maçta, kendi evlerinde aldıkları 6 gollü mağlubiyet diğer maçları etkileyebilir, Moyes'in o konuda iyi bir psikolojik destek vermesi gerekecek hafta boyunca.. Ne Everton'un geriye düştüğünde ne yapabildiğini, ne Arsenal'in tek skor avantajında neler yapabildiğini gördük.. 3-0'lık üstünlükten sonraki pas yapan düzen ve Arsene Wenger üçgenleri, atılan tipik Arsenal gollerinin hak edeceği övgüler böyle yıkılmış bir takım karşısında fazla büyük değil..

Gunners'tan iyi başlangıç, hepsi o..

1 YORUM:

Burak Eken dedi ki...

Allah bereket versin. Başka ne denebilir ki? :)

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.