22 Ağu 2009

Çalışma İzni


Everton bir süredir Ever Banega'yı istiyor ama önlerinde çalışma izni engeli vardı.. Work permit'i hayatımıza sokan kavram Championship Manager.. Ayrıntılarını öğreten de gerçek futbol.. Arjantin'in son 2 seneki milli maçlarının %75'inde forma giymeyen Banega için özel başvuru gerekiyordu.. Bütün mevzuatı eksiksiz görünen FA'in en büyük arızasını yaratan hadisedir bence çalışma izni.. İngiliz hükümetlerinin genel tavrının futboldaki tezahürü olarak kurumu eleştirmek çok mantıklı değil, ama milli maçlar ve onun üzerinden ortaya çıkarılan %75'lik oran anlamsız duruyor..

Böyle bir düzenlemeye gidilmesinin nedeni takımların nitelik yabancı oyuncu getirmesini sağlamak.. Ama Arjantin ya da Brezilya'da milli takıma giremeyen oyuncuların Etiyopya Milli Takımı'nın son 73 maçının tamamında forma giymiş oyunculardan daha değersiz görünmesine neden olması en büyük sorun.. Bunun için de özel başvuruyla bu oranı yakalayamamış oyuncular için şans elde ediyor takımlar fakat bu sefer de işin içine subjektif değerlendirmeler giriyor ve takımlar adına dengesizlik ortaya çıkıyor..

Banega için işlettiler ve izin çıktı.. Ama hala kesin diyemiyorlar transfer için.. Oyuncuyla hala tam olarak anlaşılmadığını söylemiş David Moyes.. Work permit'in yanında Ever Banega da CM'nin meşhur ettiği adamlardan.. Valencia 20 milyon euro ödedi, ellerinde patladı.. Geçen seneyi Atletico Madrid'de kiralık geçirdi, şimdi de Moyes kiralık olarak takıma istiyor.. La Liga'da yapamayan adamın Premier League'de yapması daha zor ama ortada Moyes gerçeği olunca durup 2 dakika düşünmek gerekiyor.. Hoca Banega'yla Mikel Arteta arasında futbol yönünden benzerlik kurmuş, bilmiyorum.. Everton forumlarında dolaşırken biri "Bu çocuk da bizim Cantona'mız olabilir." demiş.. Hızlıca browser'ı ve ekranı kapattım, yaklaşık 10 dakika başka şeylerle ilgilendim.. Demek ki oyuncu transferlerinde yanlış beklentiler sadece bizde olmuyormuş.. Olsun, umut fakirin ekmeği.. Öyle olmasa Sercan Yıldırım'la sabahlamazdık Galatasaray taraftarları olarak.. Gerçi pek fakir de durmuyoruz şu takım ve teknik kadroyla ama taraftar olunca, her zaman daha çoğunu bekliyorsun..

Futbol Banega'yı Cantona yapanla güzel..

7 YORUM:

aşkın dedi ki...

Tahminim İngilizler futbolda yollarını bulduğundan bu çalışma iznini kaldırmıyorlar.
Bir yol ayrımına girdiler, ya herkes gibi Güney Amerikalılara yönelip bireysel yeteneğe döneceklerdi ya da kendi içlerinden bir çözüm bulacaklardı.Sırf farklı olmak için direksiyonu sola atan güruh herkesin yaptığını yapmaz.Çözümleri çok iyi.
Yeteneğin yerine hızı koydular o açığı hızla kapattılar.Karşındaki rakip oyuncuyu yetenekle geçmek yerine hızınla geçiyorsun.
Bigün rakipleri de onlar kadar hızlı olduğunda ya da hız artık işe yaramadığında o work permit futbolda öyle bir kaldırılır ki.
İngiliz yamandır, gerektiğinde araziye uymasını da bilir.

Jan Sardal dedi ki...

Yalnız; 20'lik paramatrede kendisi gago'dan daha iyi bir "dmc" olup çıkıyor ama benim hiç değilse takımsa bulunsun dediğim futbolcudur kendisi.

Unknown dedi ki...

fifanın ülkeler sıralamasında o ülkenin belli bir süreden aşağıda olmamaso gerekiyor!!!!!

Parma Maniac dedi ki...

İsmail haklısın, ülkeye bakmazsan yazarken öyle olur.. Etiyopya'yı Burkina Faso olarak değiştiriyorum o zaman..

van auger dedi ki...

work permit cm de fm de bayağı baş yedirir.Şu banegada balon çıkmazsa keşke hiç değilse 20M euro hot prospecte vermiş oluruz.
Bu arada Aşkın premier ligdeki oyunculara yeteneği kısıtlı mı demek
istedin?

Adsız dedi ki...

evertonluların beklenti içinde olması doğal..

nedir bu kendini beğenmişlik ?

aşkın dedi ki...

Yetenekten kastım bireysel yetenek yoksa uzak mesafeden koşu halindeki takım arkadaşına topu tam da ayağına isabet edecek şekilde atan gişi yeteneksiz değildir.
Bugün yerin dibine batırılıyor ama bireysel yeteneksiz futbol olmaz, İngilizlerin oyunu evet tempolu ama makine gibi yani değişik bir atraksiyon göremezsin.Samimi söylüyorum maçları ilgimi çekmiyor.
Ezelden İspanya takipçisiyim; değil C.Ro ve Kaka gibi yıldızlar, Real Madrid küme düşse yine o ligi izlerim.İlgim İspanya'ya giden yıldızlar nedeniyle değil yani.
Not: Barcelonalıyım

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.