1 Haz 2010

6+2+2+...=∞


6+2 saçmalığının olduğu bir ülkede buna 2 artının daha getirilmesini hiçbir akıl bana mantıklı sebeplerle açıklayamaz.. Dizin bakalım rakamları ardı ardına.. Dikkat edin de hesap kabarık çıkmasın yalnız, cüzdanı bırakıp çıkmak da var bu işin sonunda..

5 YORUM:

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Ya Fifa ilk 11 için 6 yerli+5 yabancı kuralı çıkaracaktı, her ülkede geçerli olacak şekilde, ne oldu ona?

Bu kural tribüne çıkmaları açısından saçma. Avrupa'da başarı şansını belki biraz arttırır ama. Anadoludaki bazı dolandırıcılarında elini zayıflatacaktır bir miktar ister istemez, o açıdan iyi...

Neo Wan dedi ki...

tamamen bjk için çıkarıldı. elindeki 10 küsür gübreyi izaha sokamayınca federasyon yardımına yetişti.

TA dedi ki...

vaki

anadoludaki bazı dolandırıcılar demişsinde onlar zorla satmıyorlarki.büyüklerde almasın.bu mantığı anlamak zor.sanki kayseri feneri mehmet topuzu 8 milyon avroya al diye zorladı.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

@TA,

Ülke futbolunun yazılı kuralları olduğu gibi, bazı yazısız kurallarıda vardır. Bahsedeceğim yazılı kural: İlk 11'de 5 Türk oyuncu bulunmak zorunda. Yazısız kural ise, 3 büyükler güçlü olmak, şampiyonluğa oynamak zorunda.

Kayseri, Gençler ve benzeri bir çok anadolu takımının derdi "Yerim sizin yazısız kuralınızı." diyerek, şampiyon olmak, saltanat yıkmak değil. Bu kurallardan olabildiğince nemalanmak, rekabet sayesinde 3'ü 30'a satmak. Elbette kar etmek isyecekler ve elbette kimse futbolcusunu zorla satmıyor, ama bu yapılan kazıkçılığı meşru kılmaz kanımca. İlkesizler, ne elde tutup güçlü olmaya, ne satıp daha iyisini almaya yöneliyorlar. İdare ediyorlar.

Velhasıl, bu sistemden haz etmediğim için kullandığım "dolandırıcılık" kelamı ağır olabilir, ama ortada doğru bulmadığım bir anlayış var ve bu yeni sistem buna zarar verebilir. O açıdan olumlu bakıyorum.

Ha, sistemin İstanbul odaklı oluşundan, bu yazısız kuralları ortaya çıkarışından haz ediyormuyum, tabi ki hayır, o ayrı konu...

Püü, gece gece ne yazmışım be...

Adsız dedi ki...

Doğru kullanılırsa bu sistem 3 büyükler için avrupa'da rekabeti bir nebze kolaylaştırır (kadro bazında). ama tabata'lara 8 milyon avro veren yöneticiler o koltuklarda oturduğu sürece +2'nin değerlendirimi konusunda ne kadar ümitli olunabilir sanırım esas tartışma konusu bu.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.