4 Ağu 2009

Xabi Alonso Real Madrid'de


Bu senenin transferde en büyük yılan hikayelerinden biri yaklaşık yarım saat önce son buldu.. O kadar uzamıştı ki artık, İspanya'ya uçan Xabi'ye 2-3 güne hallet gel bu işi restini çekmişti Pool tarafı.. Aynı tepkiyi Real de verdi, onlara da bıkkınlık verdi işin uzaması.. İngiliz basınına göre fiyat 30 milyon pound.. Marca ise euro demiş.. Elemanın gerçek değeri açısından euro daha mantıklı ama alan taraf Real Madrid alınca 3'ün, 5'in hesabı yapılmıyor bu alemde..

Lassana'nın yanına iyi bir oyuncu lazımdı.. Xabi aranan adam elbette.. İspanyol olması da ayrıca iyi Real için.. Lassana - Xabi mükemmel bir orta saha tandemi.. Daha iyisi işte Xavi ve Iniesta, kolay kolay yapılabilecek bir ikili değil.. Real için bundan sonraki ana sorun 4'lü defans dışında sistem ve yapıyı nasıl oluşturacakları üzerinden şekillenecek.. Bu ikilinin önüne kurulacak 4'lü yapı Barca'nın hükümranlığına son vermek için gidilecek doğru yol değil.. Hücumdaki 3'lüye çok iyi destek verecek bu iki için önüne değil, arkasına bir adam gerekiyor.. Ki Mahammadou Diarra bu işi yapabilecek iyi oyunculardan biri.. Elden çıkarma durumları var, anlayamıyorum.. Kaka-Ronaldo-Benzema'nın yanına değil de, Xabi ve Lassana'nın arkasına yerleştirilerek dönülecek 4-3-3 Real'i bir kademe yukarı çıkartır bu oyuncularla.. Florentino Perez ben 7 stoperle oynamam derse bilemem tabii..

13 YORUM:

alperensaylar dedi ki...

alonso ve diarra'nın arkasına adam yerleştireceklerini pek zannetmiyorum ama bi yerde okumuştum olası bir maicon transferiyle sergio ramos'un stoper kaymasından bahsediyordu. bunu yapabilirler belki. ama şu anda çok sırıtmasa da gözüken yegane ihtiyaçlardan biri de sol bek. marcelo hala soru işareti o mevkide ve şu anda nerdeyse tek başına. drenthe %90 gidecek gibi kalsa da bi şey olmaz, heinze de gitti. uzun vadede o mevikde sıkıntı çekebilir madrid.

Gala's dedi ki...

en ilerde benzema olacaksa
arkasında robben ronaldo kaka
arkasında lass ve alonso
bence tek ön libero olarak diaarra olmaz. başka alternatifler değerlendirilmeli. mesela cesc fabregas gibi..

dark knight dedi ki...

bence stoper ramos skandal olur. başarı içinde 4-3-3 fetişizmine gerek yok..

Adsız dedi ki...

kesinlikle atılmıyorum. çok saçma olmuş. nedir bu 4-3-3 takıntısı. kaka gibi bir amc robben ronaldo gibi kanatlar varken. oynanacak iey 4-2-3-1 dir. yada 4-3-1-2 e olabilir. alonso granero lass önde kaka ronalde ve benzema forvet.

tardini sen de 4-3-3 takıntısı mı var. yoksa real madrid e gıcık mısın . hayır herifler ne yapsa bir kulp takıyorsun .

lesmiserable dedi ki...

bi de şöyle bi durum var bahsedilen ikilinin arkalarında oynayacak mı bi adama ihtiyaç var yoksa önlerinde oynayacak birine mi:) Bence arka bloğu bu ikili oluşturur önlerine guti ve shneijder'den biriyle doldururlar. shneijder'i satmayacaklardır muhtmelen.

Thiam Jaba dedi ki...

s.ramos pepe albiol arbeloa(marcelo)

lass xabi

CR9 KAKA ROBBEN

BENZEMA


4-2-3-1 veya 4-5-1 bence böyle oynayacaklar ya da tek önlibero xabi.
4-4-2 oynarlar.

burak dedi ki...

real madrid te granero diye bir adam var. dikkat edin bu adama. şans bulursa tabi ...

4-3-3 oynarsa boşverin guti diarra falan. alonso-lass-granero olmalı.

Adsız dedi ki...

2 yıldır okuyorum tardiniyi real madride takıntıyla yaklaştığını görmedim. şusterle şampiyon olunan senenin ertesi real madridin sistemi kötü patlarlar diyen de tardiniydi. gülmüştüm ben o zaman diarrayla huntelaar gelince de diarra katkı verir avrupa için o seçilmeliydi dedi onda da haklı çıktı. arkaya adam gerekli diyorsa haklı olabilir. bende real madrid taraftarıyım ve yorumlarına güveniyorum

Adsız dedi ki...

bu 433 kompleksi nedir ya 4-2-4 ya da 4-2-3-1 felan herşeyi oynar bu takımda rahat ol 433 oynamaz

Adsız dedi ki...

Bence lass - xabi ideal bir ikili değil. Bir kere lass; yaya, mascherano yada cambiasso tarzı sert "holder" defansif ortasahalardan biri değil. Stili xabi'ye daha yakın, yukarıdaki isimlere göre topla daha haşır neşir bir oyuncu ama onlar kadar sert bir oyun stili yok. Bu açıdan bence ideal ikili m.diarra - xabi olabilir. Hatta iki diarralı sistemde bu bakımdan mantıklı olabilirdi ama xabi'nin gelişiyle o ihtimal ortadan kalktı. Geçen sene lass'ın bu kadar başarılı olmasında gago'nun o tutan ortasaha gorevini ustlenmesi önemliydi, bu sayede lass yeteneklerini sergileyebiliyordu, keza xabi için de mascherano benzer bir yapıdaydı. Lass - xabi bir arada oynayacaksa bencede arkaya bir adam atilmalidir. Ancak bu takimi biraz daha defansif bir yapıya sokabilir ki real'in kendi dinamikleri de buna müsaade etmeyecektir. Bundan sonra Pellegrini hocaya büyük iş düşecek. Ynwa.

Adsız dedi ki...

Barça sistemiyle oynamamak adına ne tribe girmiş millet.Real 4-3-3 oynamasında görsün ebesinin örekesini.4-4-2 oynatacağını söylemişti hocası...

Yok şu transferlere bakıp Real şampiyon olacak zannedenlere hakikaten şaşırıyorum...Lan hiçmi Barça'yı izlemediniz geçen sene?Kolaymı o takımla boy ölçüşmek?Daha güçlü oldu Madrid o ayrı mesele.Geçersede alkışlarız,futbol ve Ankaragücü kazansın,önemli olan bunlar...

tolga dedi ki...

şu 4-3-3 takıntısını da anlamıyorum. kanat oyuncuları ne zamandan beri forvet diye anılmaya başladı. gerçek 4-3-3, 3 tane santrafor/forvet'in bir arada oynamasıdır. hatırlarsınız gerets ümit karan-necati-hakan şükür'ü birarada oynatıyordu. asıl 4-3-3 budur. şimdi herkes 4-5-1'e 4-3-3 diyerek, hücum futbolu vurgusu yapıyor. kewell ve keita kanatlarda oynayacaktır, savunma yönleri kötü diye forvet demenin anlamı yok.

burak dedi ki...

4-3-3 teki ileri 3 lü tabii ki forvettir. kanat forvet olmaz mı ?. 3 santrafor kim oynamış ki. sahaya 3 santraforla çıkar ama birini sağa falan çeker. 3 santraforlu bir sistem hiç bir zaman olmadı. santrafor ne demek. center forward yani forvetin ortasındaki adam. 50'lerin wm si 2-3-5 şeklinde diziliyorduç 5 forvet ama 1 santrafor. yani sol açık sağ açık santrafor 3 forvet. artı sağ iç sol iç . bazıları iç oyuncularına ortasaha deyip wm yi 2-5-3 dizer. yani zaten 3 santrafor diye birşey olmaz. en fazla 4-4-2 de çift santrafor olur.

soru şu. ronaldo messi ortasaha mı forvet mi ?. kesinlikle ve kesinlikle forvet. keita da forvet. çünkü bu adam 4-4-2 nin değil 4-3-3 ün kanat adamı. kewell da aynen. bence forvettir. winger forward yani.

her santrafor forvettir ama her forvet santrafor değildir.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.