28 Ağu 2009

UEFA Europa League 2009/2010


Fenerbahçe'nin şansı yine iş başında, 1 ve 4'ün açık ara en zayıflarını çektiler.. 3'ten gelen Twente torbanın iyi takımlarındandı, denge unsuru o da.. Steaua geçen sene Galatasaray'ın karşılaştığı Steaua değil.. Becali'nin elinde oyuncak oldu takım.. Galatasaray karşısında Lacatus vardı takımın başında.. Daha sonra sezon ortasına doğru kovuldu ve Dorinel Munteanu geldi takımın başına.. Üzerinden 2 ay geçmeden Lacatus'u geri getirdi.. Şimdi de Romanya tecrübesi büyük olan İtalyan Cristiano Bergodi var takımın başında.. Twente'yle beraber gruptan çıkmak için uygun bir ortam..

Galatasaray'a ilk torbadan gelen PAO ortalama.. Geçen senelerdeki güçlerinde değiller, Atletico turunda da o kadar kolay elenmelerinin açıklaması bu.. Takımın başında Rijkaard'ın Barcelona'daki en büyük başarılarındaki ikinci adam Ten Cate var.. İyi total futbol geyikleri döner o maçlarda.. Neeskens Rijkaard'ın Barcelona'daki başarısız son yıllarında yardımcısıydı, La Liga ve CL'leri getiren kadrodaki elemandı Ten Cate.. Tek adamlığında büyük bir başarısı yok, o açıdan fazla korkulacak bir tarafını göremiyorum ama Rijkaard açısından güzel oldu bence..

3'ten gelen Dinamo Bükreş torbanın kolay takımlarındandı.. Avantajdır.. İçerdeki ilk 2 maçlarını seyircisiz oynayacaklarını duydum.. Değişen fikstür sonrasında seyircisiz oynayacağız Bükreş deplasmanında..

4'ten kalan 5 takım içinde Genoa, Salzburg ve Toulouse vardı.. Son 3'te Toulouse ve Salzburg arasından Sturm'un gelmesi fena olmadı.. Toplamda yine ortalama.. Lucescu'nun ilk senesine geri döneriz.. Bir önceki turda da geçen yılın belalısı Metalist'i hacamat etti bu adamlar..

Edit: Fikstür değişti..

PAO - Galatasaray
Galatasaray - Sturm
Galatasaray Bükreş
Bükreş - Galatasaray
Galatasaray - PAO
Sturm - Galatasaray

Fikstür güzel.. İlk 3 maç en az 6 puanla kapatılırsa iki deplasman da rahat olacak.. 5. maçta da PAO'dan galibiyet alınırsa son maçta Sturm deplasmanına liderlik için çıkabilir takım.. Ülke olarak da soğuk memleketlere gidiyoruz ama önemli değil.. İki takım da rahat çıkar.. B, I, J ve L grupları da klas oldu..

3 YORUM:

Adsız dedi ki...

ikisi de birinci olmazsa YUHHHHHHHH

Adsız dedi ki...

Fenerbahce`nin devamli bir sansi oldugundan bahsetmissin de bana biraz garip geldi. GS hic avrupaliyla oynamadan gruplara kaldi!! ayrica sansizlik olarak gordugun D.Bukres ve Strum Graz ise ne kupayi almaktan bahsedin ne gruptan cikmaktan.

Adsız dedi ki...

Katılıyorum. Birinci olamamamız için hiç bir sebep yok. Grupta eşleştğimiz takımlar bizden daha kaliteli değil. Üstelik takımlarımızın performansı da son zamanlarda oldukça yerinde. Avrupa Ligi bu sezon lehimize iştigal ediyor. Bunu değerlendirebiliriz haydi çocuklar.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.