3 Ağu 2009

,

Tello iyi topçu


Maçı Alper Öcal'ın müthiş ev sahipliği eşliğinde, bir arkadaşımla beraber gırgır ve şamatayla izledik.. Alper'e misafirperverliği, Bulgar rakısı ve de özellikle bizim için yoğurduğu şahane çiğ köftesi için ne kadar teşekkür etsek az.. Ankara'ya gelen evine uğrayıp o çiğ köfteden yemeden dönmemeli..

Öyle muhabbet içinde, bir de taraflardan biri olmayınca maça verilen dikkat bizim tarafımızdan düştü tabii.. Maçla ilgili benim söyleyeceğim ilk şey o berbat statta yapılan bir maç için, sezon öncesi olduğunu da düşününce iki takımın da yapmaya çalıştığı temponun hayli yeterli ve hatta iyi olduğuydu.. Fizik olarak özellikle ilk 60-70 dakikada iki takım da iyi göründü..

Fenerbahçe'de Andre dos Santos yetenekli eleman, her halinden belli.. Yetenek dışında zeka da fazla görünüyor.. Christian için bir şey söylemek zor (Fink gibi) ama ikinci yarıda bir pozisyonda topla yaklaşık 15-20 metrelik bir dripling yaptı ki spiker Christian dediğinde Alex değil miydi o tepkisi verdim.. Top ayağına böyle bir oyuncu için beklediğimden fazla yakışıyor.. İlk devrede Beşiktaş'ın pozisyonlar ve etkinlik daha iyi gibiydi ama ben Fenerbahçe'nin düzeni daha oturaklı buldum.. İkinci yarıda takımın kamplarda pestilini çıkaran Daum'un, hafta ortasındaki Avrupa maçına rağmen takıma fiziksel yönden iyi bir başlangıç yaptırdığını gördük..

Beşiktaş'ta geçen sezondaki şampiyonluğun en önemli etkenlerinden biri olarak gördüğüm Tello'ya dün yine bayıldım.. Çok özel oyuncu.. Bu düzende daha düzenli bir ileri 3 açık/forveti olursa Beşiktaş için daha hayırlı olur.. Bu forvet bolluğunda nasıl bir düzen oluşturacak Denizli izleyip göreceğiz onu..

Ferrari ve Sivok için daha zamana ihtiyaç var.. İsmail topla gereksiz yumuşak bir adam.. Hayalimdeki oyuncu tipidir bek için, çok kafa vurduracak duvarlara.. Ki sağdan gelecek olan Rıdvan'ın yetenek olarak bu adamdan eksiği yok.. Fenerbahçe'de Emre geçen sene sezonun sonunda ulaşmaya başladığı gücüne sezon öncesi kamp dönemini eklemiş ki güçlü göründü.. Ama kasıklarındaki şüpheyi hiçbir türlü silemez tabii.. Carlos'un sakatlığında Andre dos Santos'un beke çekilmesi akla gelen ilk opsiyondu ki dün Daum farklı çıktı sahaya.. Carlos'un sakatlığının uzaması durumunda buradaki tercihler de Fenerbahçe açısından büyük önem taşıyacak bence.. Santos eğer açık olarak düşünülüyorsa mevkiisini değiştirmemek daha mantıklı geliyor bana..

Yunus Yıldırım için hiçbir şey demiyorum ben artık.. Maçtan sonra %100 Futbol'da Rıdvan Dilmen'e denk geldik.. Yememiş, içmemiş takımlara sallamaya çıkmış Rıdvan.. Bu maçla Beşiktaş'ın geçen sene şampiyonluğu getiren sistemini dümdüz etti, olmaza getirdi.. Fenerbahçe'nin yeni 2 Brezilyalı'sına salladı.. O bütçeyle daha iyileri getirilmeliymiş.. İsim verse belki hak verebilirdik.. Örnek yoksa altı boş kalıyor tabii bu saptamaların.. Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye salladıktan sonra duramadı, tekrar Beşiktaş'a döndü, Fabian Ernst gibi adam nasibini aldı eleştirilerden.. Daha iyisi gelebilirmiş.. Yetmedi, Galatasaray'a sıçradı.. Kader Keita nedir ki, Lyon'da forma giyememiş dedi.. 10 milyon euro verilir mi bu adama geldi.. Ferrari zaten şamar oğlanı.. Zan gönderilip de nasıl alınır ki? İş Galatasaray'a geliyordu, Alper'e güzel gece için teşekkür edip kalktık.. Yolda gırgıra devam ettik..

İstedikleri kadar bu lige, bu takımlara, bu yönetimlere, bu oyunculara sallasınlar.. Premier League'de oynanan futbolsa burada oynanan nedir yorumlarını biz de yapıyoruz zaman zaman.. Ama şu 2 ay futbolsuzluk müthiş bir coşku, özlem veriyor insana.. Avrupa'daki dandik maçlar bir yere kadar, Süper Kupa resmen sezonun başladığını hatırlattı dün gece.. 1 hafta sonra lig başlıyor.. Fenerbahçe ve Beşiktaş görüntüleriyle, Galatasaray isimleriyle ve son maçıyla süper bir sezonun haberini veriyorlar bize..

14 YORUM:

lesmiserable dedi ki...

Beşiktaş barca sistemini boboyu henry gibi kullanıp yusuftan da messi görevini bekleyerek uygulamaya uğraştı. Fakat bu sistemi bence transferle yumuşatıcaklar messi yerine sağdış oyuncusu olan geremiyi alıp 4-5-1'e daha yakın bir sistemi zor maçlarda uygulayacaklardır nispeten kolay maçlarda 4-3-3'e dönüp ilerideki üçlünün sağını nihat veya holoskoyla emanet edecekler muhtemelen. Beşiktaş gerek saha içi organizasyon gerekse geriye dönüşler yönünden iki beki hariç bence fenerden üstündü. Yanlız bahsettiğim bu bek sancısı bence riskli oynayan beşiktaşın başını ağrıtacak ve kanatları kullanabilen takımlar kartala büyük sıkıntılar çıkaracaklardır.Daha solenebilecek pke çok şey var ama bi yorum için bu kadarı yeterli:)

Adsız dedi ki...

ilk 60-70 dakka ne abi zaten maç 90 dakika

Thiam Jaba dedi ki...

kewell geldiğinde; tanımıyorum demişti Rıdvan Dilmen :)

Adsız dedi ki...

Kafamdaki Tello değilsin...

Adsız dedi ki...

mastika mı içtiniz ?

Protanopia dedi ki...

Alper Öcal sizi Andre (Dos) Santos'un ismi konusunda uyarmamış anlaşılan :)

http://lambuja.blogspot.com/2009/07/literatur-hatrna.html

ugur senel dedi ki...

rıdvan demişken ,dün akşam her iki takım içinde sahada en iyisi bence ernstti ,hakikatten şaşırdım ama rıdvan efendi salladı demek...

sembolist dedi ki...

Rıdvan:Keita Lyon'da kaç maç oynadı ki zaten.
Elano sonuçta M.City'nin bıraktğı bir topçudur.
Bu kadar taraftarlık olmaz..

Parma Maniac dedi ki...

Adsız her takım ilk 60 dakikadan sonra düşmez.. Üstüne sezon başı ve hafta ortasında bir Avrupa maçını oynandığını düşününce Fenerbahçe'nin kondüsyonunu iyi buldum..

Karamurat bilerek öyle yazdım zaten :) O Andre Santos diyor, ben inadına kullanıyorum dos'u da.. Ki dün gece 2 defa sadece "Dos Santos" dedirtmeyi başardık Alper Öcal'a :)

Onur Erdem dedi ki...

Alper anlamaz oglum cikofteden, yarim saatte yogurdugunu soylemisti, bulgurlar olmeyi birak, yumusamaz bile, bir gun gorusursek ben hasini yaparim hepinize cikoftenin... Alper gitsin etli ekmek yesin :D

Parma Maniac dedi ki...

Onur hakikaten oldu öyle bi sorun yalnız hahaha demek ki yoğurma süresindenmiş.. Bilmiyoruz tabii biz çiğ köfte nedir, yemiş demek ki adam bizi.. Olsun ama tadı çok iyiydi hakkını yemek istemem..

Alper Öcal dedi ki...

O sorun ben en az 1 kilo et yoğurmaya alışık olduğum ve 400 gram ette malzeme dengesini ayarlayamadığım için oldu. Salçasını fazla kaçırdık, tadını dengelemek için düğü takviyesi yaptık. Kıvamı başta oturmadı, sonra 2 tur fazla atarak hallettik olayı.

Çarpıtmayın hadiseyi lütfen :)

Senden 30 kilo + 30 cm fazlam var. Bırak da 30 dakikada halledeyim ayrıca Hakiki Tosun Onur Erdem :D

Unknown dedi ki...

Yarın akşam Honved'le rövanş maçı. Bırakın şimdi onu bunu. 3. ön eleme maçıyla Honved'ı bi kere daha elleyelim bakalım.

Adsız dedi ki...

Nihayet birilerinin Tello'ya hakettiği değeri verdiğini görmek sevindirici.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.