28 Ağu 2009

Nihayet Stoke


Transfer sezonu kapanmadan Tuncay'la ilgili fazla gelişme yaşanmamasını Gareth Southgate gibi ben de şaşkınlıkla karşılamıştım.. İstikamet Kadıköy'ü göstermeye başlamışken önce dün akşam Birmingham, sonra bugün Stoke talip olup son hamlelerini yaptılar Tuncay için.. Boro'yla anlaşan kulüp ise Stoke oldu.. Basına yansıyan Robert Huth'la beraber 11 milyon pound karşılığında iki oyuncu için anlaştıkları yönünde.. Stoke'un Boro'dan oyuncuyla anlaşmak için izni aldığını yazdı basın ve Boro resmi sitesi, ama şu an için gerisi yok.. Huth transferi Stoke'un resmi sitesine taşındı, 6 milyon pound'a 5.5 milyonluk Dave Kitson'dan kulüp tarihinin transfer rekorunu ele geçirdi Huth.. Ki en az gerçekleşecek Tuncay kadar önemli transferdir gözümde.. Bu durumda Tuncay 5 milyona gitmiş olacak, bedavaya alınan bir oyuncudan bir alt ligde, alınabilecek iyi bir rakam bu..

Tuncay'ın resmi olarak açıklanmamasının arkasında kararsızlık yer tutmuş olabilir.. Bilinen, Fenerbahçe'nin kiralık olarak 1 seneliğine kadroya almak için bastırdığıydı.. Geçen seneye benzer bir denemedense Fenerbahçe'de oynamayı düşünmüş olabilir Tuncay.. Boro'dan sonra Stoke'a gidiş Fenerbahçeli'nin gözünde Tuncay'ın küçük hedeflerin adamı olduğunun tescillenmesi şeklinde.. Bedava gidişten canı yananın böyle düşünmesinde bir gariplik yok.. Ama dışarıdan bakıldığında Stoke City de, Boro gibi çok kötü durmuyor.. Şu an ligin en zayıf ekiplerinden biri görünümündeler ama Huth ve Tuncay'ın gelişi takıma direkt 1-2 kademe atlatır.. Stoke geçen sene lige çıkıp oynamaya başladığından beri sağlam fiziğe dayalı oyunuyla göze çarptı.. EPL gibi fizik gücün en önemli olgulardan biri olduğu bir ligde Stoke maçlarında, bu adamların sağlam yapıları anında dikkat çeker.. İçteki fizikli oyuncuları ve yapılı forvetleriyle sahada heybetli duruyorlar.. Müthiş bir fiziğe sahip olan 1.93'lük Robert Huth, felsefeleri için bu yönden doğru bir seçimdir.. Geçen sene yetenek küpü David Wheater'la iyi bir ikililerdi oynadıkları müddetçe ama orta saha zaafiyeti defans anlamında takımı çok etkiledi.. Stoke defansına önemli katkı yapacak.. Yine Tuncay gibi fiziğiyle var olan ve var olan yeteneğini fiziği üzerinden şekillendiren bir oyuncuyu istemeleri mantaliteleri açısından doğru bir adım gibi duruyor..

Tuncay Stoke'ta nerede oynar? Ricardo Fuller, James Beattie ve Dave Kitson'dan oluşan forvet rotasyonundan süre çalması zor.. Adamım James Beattie geçen sene Stoke'a transfer olduktan sonra attığı gollerle çok önemli iş yapmıştı.. Fuller de geçen sene iyi bir sezon geçirdi, fiziğinin yanında başka özelliklerini de koydu sahaya.. Eski rekortmen Kitson vasat duruyor bu iki adamın arkasında ama Tuncay'ı muhtemelen burada düşünmüyorlar.. Fenerbahçe'de oynadığı sol açık geçen sezon takıma katılan Matthew Etherington'a emanet.. Sağ açıkları eksik, Tuncay'ı buraya monte etme ihtimalleri yüksek.. Bir diğer opsiyon, bu yapılı iç bolluğunda Tuncay'ı da bir kademe önde supporter gibi kullanıp Fuller'i sağa yaklaştırabilirler..

Stoke müthiş fizik gücünün yanında yaratıcılığı alt seviyede bulunan bir takım ve fiziğe dayalı, hızlı bir oyuncudan gelecek yaratıcılığa ihtiyaçları var.. Tuncay'ın geçen sene Boro'da gösterdikleri hırs, azim, fizik ve kondüsyonla açıkladığımız Türkiye'deki Tuncay'dan çok daha fazlasıydı.. Anfield'da Bergkamp'ın efsanevi Newcastle golünün bir benzerini deneyip son vuruşu yapamamış, futbolunun çok farklı özelliklerini göstermiş bir topçudur Tuncay.. Chelsea ve Pool'dan resmi bir teklif geldi mi bilmiyorum Boro'ya ama İngiliz basınına yansıyan ciddi haberlere konu oldu, ki çok önemli gelişmelerdir bence.. Aston Villa ve Fulham'dan teklifler geldi, olmadı.. Son anda gidilecek Stoke, kiralık bekleyen Fenerbahçe taraftarını daha çok kızdıracaktır ama bu transfer döneminde iplerin Boro'nun elinde olduğunun ve öncelikli amaçlarının oyuncuyu elden çıkarmak olduğunun unutulmaması gerekiyor..

Tuncay'ın kariyer planlamasında Boro sonrasında benzer bir Premier League kulübü 1 sene kayıp anlamına gelir.. Geçen sene Boro'yu basamak olarak kullanmak istedi, Stewart Downing gibi bir yetenek küpünün önünde taraftarın The One'ı olmayı başardı.. Takım biraz daha başarılı olsaydı, geçen seneki Tuncay şu anda Stoke seviyesinde mi olurdu onu kestirmek zor.. Bu yaşanan bir senelik kayıptır, bir sene daha kendini ispat etme çabasının geri dönüşüdür.. Tuncay Stoke'a gidince bir sezon daha aynı şeyleri yaşayıp, kendini yeniden İngiltere'ye göstermeye çalışacak.. Ama ön tarafta kalitesini sergilerken, Stoke City'de arkası boş kalmayacak, bazı maçlarda ön libero gibi oynaması gerekmeyecek.. Eğer yukarıdaki 8 takımdan biri olmayacaksa, kalanların içinde Stoke Tuncay için, Tuncay da Stoke için mantıklı ve güzel duruyor..

4 YORUM:

Adsız dedi ki...

tardini marsel us openda elemelerde iki rakibini eleyerek finale kaldı yarın da kazanırsa ana tabloya kalacak buna blogunda yer verebilir misin?

Parma Maniac dedi ki...

adsız ben de biraz önce öğrendim hadiseyi, Ricardo Mello'yu elerse ilk turda oynayacakmış Marsel.. Ama hiç takip etmedim elemeleri, o yüzden anlamı yok fazla.. Haberi zaten bütün sitelerde duyuluyor yavaş yavaş..

AAAA dedi ki...

epl'de oynamak iyi güzel de kendi açıklamaları ile stoke trasferi çelişiyor. tuncay 27 yaşında ve halen kendini ispat ederek büyük bir takıma gitme hayalinde biri olarak en azından bir yıl daha düşmemeye oynayacak olan bir takımda mücadele edecek olmak hayallerde yaşamanın mantığını sorgulamayı getiriyor. 30'undan sonra da büyük bir takıma zıplayabilen oyuncuların olduğunu kabul etsem bile netice olarak bu kişilerin yüzdelik dilim içinde kapladıkları oran ne kadar olaiblir ki.

Pryme Sinista Jinx dedi ki...

22 yaşına gelip de slice dışında backhand vuramayan adamdan bir şey olmaz kolay kolay. Klasmadan 100-200 arasında iner çıkar en fazla.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.