20 Ağu 2009

Michel Salgado


Biraz önce GSTV'de 2000/2001 sezonunun ve Galatasaray tarihinin efsanevi maçlarından biri olan Real Madrid mücadelesi vardı.. Orada bir kez daha gördüm Salgado'yu.. Biraz Roberto Carlos'un gölgesinde, underrated kalmış adamlardan biridir bu güzel abi.. Geçen hafta Blackburn'un ani önerisiyle İngiltere'ye uçup transfer konuştuğu ve anlaşmanın yakın olduğu yazılmıştı, dün işi bitirdi Blackburn.. Vieri'yle denediler eski top yıldız ekolünü, Salgado'yla resmileştirdiler.. Bu ay içinde tazminatı ödenip paketlenmişti Salgado Real tarafından.. Büyüklükse, dünyanın en büyük kulüplerinden.. 10 yıllık kariyer, 4 La Liga Şampiyonluğu, 2 CL ve 1 Süper Kupa.. Adamın gözünün yaşına bakmıyorlar işte Real'de de olsa.. Hierro da benzer muameleyi görmüştü.. Kulübünden artık yeter diyerek gönderilen her eski futbolcu işin "veda artık sadece bir semt adı" geyikleri yapmanın gereksizliği ortaya çıkıyor.. Bizde bu klişe ömür boyu bitmeyecek ama..

Blackburn niye aldı Salgado'yu açıkçası bilmiyorum.. Öncelikli bir pozisyon değildi takımda ama böyle orta-alt Premier League takımları için Salgado'nun reputasyonu çok önemli olabilir.. Yerinde Lars Jacobsen oynuyor, City'ye kaybettikleri 2-0'lık maçta takımının en iyi oyuncularından biriydi.. Diouf'u rahatlattı, Robinho'yu etkisiz kılan etkenlerden biriydi, iyi fizik kondüsyonuyla bulabildiği bütün fırsatlarda bindirme yaptı City solundan.. Salgado'nun formayı Jacobsen'den alması kolay olmayacak.. Bu Lars Jacobsen de Galatasaray'ın 2 sezondur gündeminden düşmeyen Lucas Neill'e fizik ve oyun stili itibarıyla çok benzettiğim bir oyuncudur.. Muhtemelen herhangi bir Blackburn maçında yerine Neill'ı çıkarsalar anlayana kadar değişikliği devre olur..

Yıllardır süren bek arayışında bu transfer döneminde acaba olur mu dediğim oyunculardan biriydi Salgado.. Olmadı.. Başarılarla dolu Real Madrid kariyeri kendi isteğiyle sonlanmasa bile, ondan sonra 2 sene boyunca Avrupa'nın en önemli arenasında forma giyerek emekli olacak olmak bence büyük ayrıcalık.. Sessiz bir şekilde futbolu bırakmasındansa, EPL ortamında 1-2 maç izlemek benim tercihim olur tabii.. Wes Brown, Branislav Ivanovic, Hakan Balta ve Micah Richards gibi adamlar oynayacağına, Salgado gibileri oynasın ya şu pozisyonda, hayat ve futbol daha güzel olsun..

9 YORUM:

kirgiakos dedi ki...

real madrid bu sene oyuncu satışından 40- 50 milyon civarı kazandı. 15 negredo 15 huntelar 5 saviola 7 javier garcia. heinze bir iki de fındık fıstık 50 milyon falan oluyor. + vaart ile snejder de gidecek. tahminim 80 milyon koyarlar toplamda kasaya 250 milyon çıktı. 170 milyonu da forma satarak :))

tardini sence vaart ve snejder reale lazım mı ? başka takıma giderler mi tşk.

pclion dedi ki...

Dostum, Parma Maniac demişsin ama bu apaç! :))

os dedi ki...

parma'nın içine apaç girmiş...

Parma Maniac dedi ki...

Kirgiakos, Kaka'nın olduğu yerde Sneijder ve Van Der Vaart aynı anda fazla.. Van Der Vaart büyük ihtimalle elden çıkar ama hem Kaka'yı yedekleyebilecek, hem kenarda, hem de Lass ve Xabi'yi üçleyecek yeteneğe sahip Sneijder bence önemli bir parça olur bu sene Real için..

Oğuz ve Uğur bir yere bir şeyin girdiği yok da, burada defalarca dile getirdiğim bir durumdur bu.. İlk defa mı denk geldiniz anlamadım ki..

os dedi ki...

sırf hücuma destek veremiyor diye adamı kereste kıvamında muamele yapmak garip geliyor bana..

dersin benim takımımda öyle bek olmaz, bana kopup gidecek bek lazım ona amenna..

ama bütün takımların bekleri dillere mi destan da, bütün bekler şahane de bi bu HKB ve saydığın diğerleri mi ?

gereksiz gidiliyor bu konunun üstüne. adam gayet iyi kendisine verilen işleri yapıyor.

gerisi teferruat..

giren çıkanla ilgili bir espri yapıcaktım ama, yeri değil :)

sen anladın.

apaç dedi ki...

bu memlekette futboldan anlayan üç kişi var parma;

biri sen, biri ben, biri de ahmet suat özyazıcı..

seni seviyorum.

inşallah kendini hiç bozmazsın :55

Adsız dedi ki...

sağd salgado solda carlos. ne günlerdi be!

Parma Maniac dedi ki...

Oğuz, kime kereste kıvamında muamele yapılmış.. Başka yerlerden gazı alıp buraya gelip bunu yazmak garip yani, tanımıyor olsan beni eywallah da bu ne yani.. Akşam fazla kaçtı heralde, yavaş gel :)

pclion dedi ki...

Bu arada ben şaka yapıyorum, apaç ya da sen alınmamışsındır umarım. :) Görüşünüze saygım var ama ben katılmıyorum kesinlikle...

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.