26 Ağu 2009

Kol kırılır..


...yen içinde kalır sözünü yanlış bilenler var.. Hasan Şaş da bunlardan biri.. Biz Galatasaray'ın sorunlarını herkesin önünde konuşmayız deyip arkasından Galatasaray'la ilgili bazı şeyleri açıklasam, insanlar Galatasaraylılığından soğur demek senin o şeyleri gizli tuttuğun anlamına gelmez.. Her şeyi ayrıntısıyla açıklasan, şu cümlenle verdiğin zarardan fazlasını veremezsin.. Bugün Maraton'la röportaj yapmış, o sözlerinin yanlış anlaşıldığını, kastettiği şeyin çekilen yokluk ve parasızlık olduğundan bahsetmiş.. Bizim bilmediğimiz bir şey değil ki bu.. Hiçbir Galatasaraylı da Galatasaraylılığından şüpheye düşmez, takımından soğumaz kulübü bunları yaşadığı için.. Tersine daha çok sever, bu ortamda gelen başarılardan daha çok gururlanır.. Kulübün bir bayan takımının salonun elektrik parası ödenmediği için antrenman yapamadığını da biliyoruz, Fatih Terim'in ve Halil Üner'in basketbolcuların paralarını cebinden verdiğini de.. Çok daha kötü örnekleri de vardır, bir şey değiştirmez ama..

Kulüpten haksız bir şekilde ayrıldığına inanan herkesin yaşadığı şeyi yaşıyor Hasan.. Bülent Korkmaz da şu anda yapıyor benzerini TV ekranlarında yorumculuk yaparken.. Hakan Sukur de İtalya'ya gittiği zaman yaptı, Terim de.. Hepsinin yaşadıklarının ortak paydası yönetimin icraatları.. Yönetimin kendilerine yaptığı yanlış üzerinden Galatasaray'a zarar veriyorlar.. Taraftar senin alıp veremediğinin yönetimle olup olmamasına bakmıyor ama, sözlerinin nereye gittiğine bakıyor.. Tamam Rijkaard'ın Barcelona dışında hiçbir teknik direktörlük başarısı yok (anlayana var), kulüp yokluk çekerken ve borçlar dururken yabancılara dökülen paradan petrol çıkardılar heralde de diyebilirsin, eğer mahkemeye verseydim o transferler gelmeyebilirdi de.. Yönetimin yaptıklarını Galatasaray'ın menfaatlerinden çok, seçim yatırımı olarak da yorumlayabilirsin.. Tecrüben vardır, ona dayanarak Arda'ya başarılı olur olmaz git dersin.. Galatasaray'a atılan imzalardan pişmanlık da duymuş olabilirsin.. Ama bunların hepsini topladığında görünen şey tektir, lüzumu yoktur..

Herkes vefa bekliyor.. Real Madrid 15 yıl formasını giyen büyük kaptanına kapıyı gösterdi, İngiltere'de futbol hayatını noktaladı Hierro.. Real Madrid'in son 10 yıldaki başarılarının hepsinin içinde olan Michel Salgado'ya bu kadar yeter dediler, Blackburn'e gitti.. Bu takımın efsanesi Metin Oktay'dır.. Modern zamanlarda Bülent Korkmaz'dır, Hakan Şükür'dür.. Bir kulübün 70 tane efsanesi olmaz.. En önemli başarısının gelmesini sağlayan herkes futbolu bırakana kadar takımda tutulmaz.. Bülent ve Hakan bile o kadar şanslı olamadı.. Bazen yönetenler eski zihniyetin yeni bir şey oluşturmada takımın önüne set çektiğini görür, yolları ayırır.. Belki Real de Hierro'ya aynısını yapmıştır geçmişte.. Eski futbolculara bazı yanlışların yapılması, o eskilerin iki günde bir açıklama yapması gerekliliğini doğurmuyor ki.. Olan kendilerine oluyor, farkında değiller.. Hasan Şaş'ı şu yukarıdaki fotoğrafıyla, psikopatlığıyla, hatta 1 hafta önce çıkan ve dünya görüşüne dair takımdaki diğer futbolcuları da araya katan açıklamalarıyla hatırlamak isterim ben.. Rijkaard'ın o uzay futbolunu ortaya çıkardıktan sonra Barcelona dışında başarılı olsa nolur, olmasa nolur yoksa..

9 YORUM:

anonim dedi ki...

şimdi burada oturup hasan'ın karakterini masaya yatırıp analiz etmek bana düşmez ama, zamanında üçün, beşin lafını yapan bir adamın bu lafları söyleyip; ben şöyle galatasaraylıydım, ben böyle adamdım demesi olsa olsa maksatlı bir lakırtının ya da keskin bir ironin ürünüdür. veyahut yaşadığımız dünyanın görüntülerinin tüm sanallığı içerisinde bir "hasan şaş gerçeği" vardı da, biz zavallı bendelerin görmeye gözleri, idrak etmeye hafzalaları kifayetsiz kaldı, öyle mi? hey gidi hasan efendü! topa vurmadan senelerce hamuduyla götürdüğün milyonların karşılığını böyle vermek de bir erdem olsa gerek! vay anasını sayın seyirciler, şoklardayım...

Adsız dedi ki...

İnsanlar önlerindeki seçeneklere göre yaşarlar ve böyle anılırlar ama Hasan bunu istemedi sanırım. Tamam çok kırılmıştır ıslıklandığı zaman. Ama hiç mi düşünmedi ben bu takıma zarar veriyorum diye beni Hasan Şaş yapan da bu forma ve bu taraftardır diye. Çok sevmiştir Galatasaray camiası Hasan'ı ama bu Hasan'ı değil. Bülent Korkmaz bence nolursa olsun karalamıyor ve ona daha büyük ayıp edildi. Hasandan da bunları beklemezdim. Analizin güzel bu arada emeğine sağlık.

mondo trasho dedi ki...

"iyi ki kurtulmuşuz" sözünü söyletiyorlar ya insana.. yazık! çene ishali, hazımsızlık, ne derseniz deyin. bu kadar da hadsizlik olmaz. ergün, suat ve arif dışında alayı aynı. yazık ki ne yazık!

sunshine dedi ki...

Gene yanlış örneklerle süslenmiş bir yazı.Sui misal emsal teşkil etmez diye bir söz vardır bilirmisin.Hem biliyormusun ki salgodonun cep telefonuna mesaj yoluyla git denildiğini bütün taraftarlar çok güzel bir şekilde uğurladı kendisini.Kaldıki herşeyin para olduğu kulüpte bile bizden daha güzel uğurluyorlar.
Ben takımımın real madrit olmasını istemiyorum.Barcelona olmasını isterim.Başarı falan ikinci planda gelenekleri olan bir kulübüz biz ne olduda bu gelenekler son yıllarda başarısızlıkları örtmek için kullanılıyor.
Ben senden bir adnan polat yada futbolun başındaki yöneticiler hakkında yazı yazdığını görmedim.En başta onlar sorumlu değilmi geçen sene yaşananlardan.Varsa yoksa bülent,hasan şaş şu bu.
Son olarak bülent korkmaz hiçte sallamıyor bari iftira boyutuna geçmeyin.Keşke onun galatasaraylılığının binde biri sende bende olabilseydi.

kutay dedi ki...

bır de bu roportajda şu laf var
"geçen sene ligi 5.bitiridiler."
nedir bu, dalga mı gecıyorlar artık, geçen sene 5.bitirenler kimdir? ben mi, sen mi, rijkaard mı, hasan mı, kım bitirdi 5.

One Shot dedi ki...

Hasan ın konusmaları neden bu kadar yanlıs geliyor insanlara anlamıyorum. Butun dertleri ceken parası ödenmeyen taraftar küfür yiyen Hasan susması gerekende Hasan! burda biraz insaflı olmak lazım arkadaşlar. Hangimiz 1 ay maasımız yatmasa ortalıgı karıstırmayız iş yerinde. AL sana riberry adam 3 ay ödenmedi diye cekti gitti bonservisi ile. YAp hadi Hasana yaptıklarını keitaya elanoya o zaman kol kırılsın yen içinde kalsın. Hasan'ın karakterini tartışmak karaktersizlik zannımca yotumcu arkadaş...

M.T dedi ki...

Başlığı ''Kel Kırılır'' olarak da değiştirebilirsin :) Hayır şunu anlamıyorum. Bu adamlar Galatasaray'ın en güzel zamanında sefalarını sürmediler mi? Normalden fazla prim yapmadılar mı? Şöhrete kavuşmadılar mı? Hasan Şaş Ankaragücü'nde kalsa kim hatırlayacaktı şimdi O'nu? Herşey zamanında güzeldir. Evet kaldığı süre içinde çok da faydalı olmuştur. Ama zararı da dokunmuştur kulübüne. Parasını da tıkır tıkır almıştır, babasının hayrına oynamamıştır elbet. Şimdi niye böyle '' çok kırıldım, vefasız bunlar'' diye fakir edebiyatı yaparlar anlamak zor. Kırıldıysan kırıldın. Sen Galatasaray'da oynarken o kibirinle kimbilir kaç genç futbolcunun veya senden imza almak için yanına yanaşan kalbi kırdın bir hatırla istersen Hasan Şaş.

sunshine dedi ki...

anlaşıldı eleştirilmek sana pek uymuyor

Parma Maniac dedi ki...

amanteramco istediğini yaz, beni bağlamıyor onlar kendi yazdıklarım bağlar beni, sen de girip düşünceni yazarsın ve yayınlarım.. Ama şunu yaparsan cevabını veririm.. Buraya yaptığın yorumlar belli, hangisini yayınlamamışım da gelip yorumları geç yayınladım diye eleştirilmek pek uymuyor heralde diyorsun ki.. Blogun başında mesaim mi var benim yahu? Senin dışında 6-7 kişinin daha yorumları birikmiş, eve gelince yayınladık işte.. Ne bu tahammülsüzlük, yapılan yorumlar en geç 1 saat içinde yayınlanacak diye kağıt mı imzaladım ben?

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.