4 Ağu 2009

Joleon Lescott


Manchester City yapıştı mı bırakmıyor yahu.. Tartışmasız transfer döneminin yıldızı City.. Müthiş bir kadro derinleştirme çabası içindeler ve artık son buldu denilen noktadan sonra bile fazlası geliyor.. John Terry'yi Chelsea'den koparma noktasına getirdiler (ki bu bile başlı başına bir başarıdır), yapamadılar.. Joleon Lescott'a sardılar, David Moyes'ten veto yediler.. Kolo Abib Toure'yi çok çabuk bir şekilde renklerine bağladılar.. Dunne, Micah ve Kompany'nin olduğu bölgeyi 4'lediler, şampiyonluk isteyen bir takımın yapması gereken de budur dedik.. Ama adamlar hala Lescott'ı tırtıklama çabası içindeler.. En sonunda Lescott'ın Everton'a bırakın City'ye gideyim demesi basına yansıdı.. Everton bugün Arsenal'den Philippe Senderos'u çabuk bir şekilde bonservisiyle kadrosuna kattı.. Senderos'un imzası Lescott konusunda Everton'un pes etmeye yakın olduğunun bir habercisi.. 2 kere reddediler tekliften sonra City 20 milyon pound'a kadar çıktı.. Lescott müthiş bir defans oyuncusu ama bu miktar ederinin biraz üstünde.. Transfer gerçekleşirse Everton defansında önemli bir profil kaybı yaşıyacak ama Senderos ve gelen parayla yapılacak artı bir transferle Moyes bu dezavantajı her zamanki müthiş çözümleri gibi tersine çevirebilir..

Lescott'un City'ye gitmesi forvetteki kalabalıklığı defansta da yaratacak.. Kompany'nin orta saha rotasyonuna girmesi de muhtemel ki harika oyuncu değerini elde etmesinin en önemli nedenidir zaten oralarda oynayabilmesi.. Fakat yine de çok kalabalık ve önemli isimlerin oluşturduğu bir fazlalık olacak.. Lescott'un City'ye geçmişlerinde sağ beklik olan Micah Richards ve Kolo Toure'den birinin o bölgeye düzenli olarak geçmesine neden olabilir.. Micah Richards büyük adaydır bu bakımdan.. Arsenal'de müthiş sağ bek performansları bulunan Toure de Hughes'e bu bölgede rahatlıkla yardımcı olur..

9 YORUM:

Jordi Metal dedi ki...

Azmış bu araplar.

ynwa dedi ki...

bencede kompany'i önde kullanacaktır. micah zaten geçen sezon sağbek oynamaya başlamıştı sonlara doğru. o da orda devam edecektir. dunne için de sunderland söylentileri var bayadır. yani çok da bir şişkinlik görünmüyor eğer lescott transferi gerçekleşirse.

given

micah toure lescott bridge

kompany
ireland barry

tevez robinho
adebayor

bence gayet iyi takım. bundan sonrası hughes hocaya kalıyor.

burak dedi ki...

taylor
richards-dunne-toure-bridge
ireland-de jong-barry
tevez-adebayor-robinho.

bu 11 ve şimdi yazmaya üşendiğim yedekleri 2010-11 de şl de göreceğiz. şampiyon olamazlar belki ama ilk 4 olacak. mark hughes da iyi hocadır..

bu yıl m.city maçları kaçmaz.

burak dedi ki...

kompany de hamburga dönsün arıyoruz valla :)

lesmiserable dedi ki...

savunma ve hücum için rotasyonları tamam da ortalan için bu zenginliği neden düşünmezler o soru işaretleri taşıyor

Her Yol Roma dedi ki...

o değil de senderos-toure'yi veren arsenalde tandeme wenger mi geçecek?

silvestre-gallas mı?

Gala's dedi ki...

lucas neill a dokunmasın
o yeter.

:)

tolga dedi ki...

manchester city'nin orta sahdaki oyun yapısı aslında orta sahaya alınıp alınmaması gereken oyuncuların sayısını belirler. ireland ve barry ile iki orta saha ortası ile oynarlarsa, kompany ve de jong gibi iki tane iyi yedekleri olur. yok eğer bir ön libero önlerinde barry-ireland tarzı bir yapılanma olursa, barry ve ireland'ı yedekleyecek ya da ön libero mevki için kompany veya de jong'un yerine ilk 11'de oynayacak adam alınması gerek. forvet mevkisi ise epey iyi zaten. bellamy ve benjani eğer ayrılmazlarsa beşinci ve altıncı forvetler.

quaking dedi ki...

everton senderos'u 3 ay kadar sahalardan uzak kalacak olan jagielka'nın yerine aldı. moyes yerine sağlam bir transfer yapmadan lescott'u mümkün değil bırakmaz.

richards-dunne-toure-bridge

zabaleta-richards-toure-bridge

sanki 2. savunma hattı daha ideal gibi duruyor. nitekim dunne artık savunmada eskisi kadar güven vermiyor. toure'nin yanında sırıtması muhtemel.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.