21 Ağu 2009

,

Galatasaray 5-0 Levadia Tallinn


-Bazı şeyleri takım ve lig içinde görmeden, bilseniz bile tam anlamıyla ifade edemezsiniz.. Kader Keita'nın ilk maçından bu yana fizik kalitesi çok beklenmedik bir hızda gelişti.. Eğer fizik kaliteyi tek bir done olarak ortaya koyarsanız, siyah adamlar bu dünyanın en gelişmiş varlıkları.. Bizim lig değişik bir yapı, bambaşka bir düzen.. Bu lig içinde ve şu son Levadia maçında gördüğüm Keita, hız ve güç yönünden bu ülkenin gördüğü en aşmış oyuncu..

-Arda hala serbest, hala arkadaki ikiliden kopuk.. Topu ayağında böyle bir orta saha yapısı için çok fazla tutuyor.. Rijkaard'la ligde 2 ay geçirmeden, Arda'dan merkezde ne istendiğini tam olarak anlamak mümkün olmayacak..

-Mustafa Sarp müthiş bir oyuncu.. Mehmet Topal son 1-2 yıldaki gibi sakatlıklar nedeniyle istikrarını yakalayamazsa bu Sarp orta sahayı götürür.. Zararı bırak, faydasız bir periyodunu bulmak çok zor.. Top tekniğinin beklenenden çok daha iyi olduğu da her maç üstüne koyarak daha da ortaya çıkıyor.. Galatasaraylı olduğunu her halinden belli eden mimikleri ve bunun getirdiği hırsın sahaya yansıması Galatasaray için büyük bir bonus..

-Baros için yakında söylenmeler başlar basında.. Şu ana kadar çok önemli bir rakip çıkmadı takımın karşısına.. Levadia maçında rakip tandeme yaptığı baskı da matah bir hadise değil.. Ama geçen sene UEFA'da önemli rakiplere karşı da gördük.. Tek başına Baros, rakip savunma 4'lüsünü kendi bölgesinde çakılı tutma yeteneğine sahip.. Attığı goller bu açıdan işin kreması.. Ki gelir yakında yavaş yavaş.. Top tekniği biraz vasatın üzerine çıkabilse, şu sistemin en önemli topçusu olabilirdi.. Büyük şanstır bu takım için, değerinin verildiğini görmek güzel..

-Servet ve Zan hala gerçek anlamda bir test yaşamadılar.. 5. hafta ilk aşaması olabilir bunun..

-Maçta iki takımın pas sayılarını bilen varsa lütfen yorum bıraksın, eve geldikten sonra baktım bulamadım.. Ama 4 kat yaptı sanıyorum Galatasaray.. Pas sayısı ve oranına bakmak gerek..

-Maç 5 oldu, ama Levadia biraz şanssızdı.. 1-2 maç üzerinden yorum yapıyoruz rakipler hakkında, pek sağlıklı da olmuyor haliyle ama benim gördüğüm bu takım, Tobol'dan da, Netanya'dan da kat kat üstün.. 5 gollü bir galibiyeti o yüzden önemli sayabilirim..

-Maçtan sonra arkadaşlarla PES oynayalım dedik maçı izlediğimiz yerde.. Maçla arka arkaya olunca daha iyi anlaşılıyor.. Kader Keita'yı hangi mühendis aktardıysa oyuna gidip alnından öpeceğim onu.. Gerçek Keita'yla PES'teki Keita'nın arasındaki 3 farkı bulana PS3 hediye ediyorlarmış.. Başvurular Sony'ye..

14 YORUM:

lesmiserable dedi ki...

eline sağlık yazı için güzel bi özet. ben gene bas bas bağıracağım her yorumda olduğu gibi, yapı olarak arda sol iç adamıdır ve öyle kalmalıdır. keita için önceden söylediklerim neyse aynen bunu sezon boyunca tekrarlıycam en heyecan verici oyuncu benim için takımda. bu arada cezası da kalktığına göre artık şu mehmet aurelio'yu da görelim takımda, tobiasın dönüşüyle de daha dirençli daha kusursuz bir takım olma yolunda bir adım daha atalım.

frank dedi ki...

ahahaha keita gerçekten de bu lige fazla.ya biz çok iyi oynuyoruz ya da rakipler çok güçsüz. şu an hangisi olduğuna karar veremedim. senin de dediğin gibi 5. haftayı bekliyorum.

tobias dedi ki...

elano takıma nasıl monte edilecek hala çok merak ediyorum.

sunshine dedi ki...

galatasay sanırım 800 küsür pas talinn ise 200 küsür pas yapmış.Gs tvde gördüm sanırım.
ama pas oranları eşit %88.
En dikkat çekici istatistik ceza sahasına yapılan orta 15 isabetli orta 1.Sabri ve hakan balta hakkında fikir verebilir bence bu veri.
Bencede beşiktaş maçı hem savunma anlamında hem hücum anlamında bize fikir verebilecek.

os dedi ki...

Galatasaray - FC Levadia Tallinn

Gol pozisyonu: 7 - 2

Şut: 14 - 5

İsabetli Şut: 4 - 2

Korner: 6 - 2

Faul: 7 - 12

Ofsayt: 4 - 3

Topla oynama: % 73 - % 27

Top çalma: 19 - 24

Toplam pas: 653 - 231

İsabetli pas: 578 - 141

Pas yüzdesi: %88 - %88

adam gibi adam AKDEM dedi ki...

güzel tespitler. yalnız nonda'yı fazla ihmat ettiğimizi düşünüyorum. baros çok formsuz.

Adsız dedi ki...

Avrupa kupasını daha önce almış bir takıma yakışır maç çıkardılar. Daha yüksek bir skorla da bitebilirdi ama olmadı. Yine de izlerken hepimiz gurur duyduk. Keita da Galatasaray'la tam anlamıyla bütünleşmiş. Avrupa Ligi'nde yolun çok açık Cimbom. Hadi kupayı tekrar evimize getirelim.

Can dedi ki...

578 isabetli pas yapmış takım.Toplam pas 653. İnanılmaz bir sayı! Zaten sıkışınca topu fuzuli biçimde garip yerlere atmaktan vazgeçilirse daha da iyi olacağı kesin.

Can dedi ki...

Levadia'yı vermeyi unutmuşum.231 pas yapmışlari 141'i isabetli. Gariptir ki iki takımında isabetli pas oranı eşit ve bu oran %88.

apaç dedi ki...

mustafa sarp böyle girse vermez formayı topal'a. inamoto gibi değil ama, hakederek vermez.

o nasıl bir enerjidir be kardeşim!

Parma Maniac dedi ki...

Yalnız os ve Can, 231 pasın 141'i isabetliyse %88 değil, %60 oluyor Levadia.. İkiniz de aynı rakamları yazıp %88 demişsiniz, Levadia'yı yanlış hesaplamış o zaman işlemi yapanlar.. Dünkü maçta onların %88 olması garip zaten.. İsabetli pasta tam 4X yapmışız, teşekkürler bilgi için..

Can dedi ki...

Evet %61. Bir işin doğru olmasını istiyorsan kendin yapacaksın diye boşuna dememişler. Güvendik, batırmışız. Yalnız rakibin topyekün savunma yapmasının bu oranlarda etkili olduğu ortada. Bir anlamda sevindirici bu istatistik; sabırla hücum etmeyi öğreniyoruz, doğru pas tercihini bulana kadar topu dolaştırmaya devam ediyoruz.

dt.ibo dedi ki...

yalnız takım sağ kanatta keitayı bir türlü kaçırmıyor. defansın arasından arkaya atılan toplarla keitayı kaçırsalar sağ kanattan çok daha etkili ilerleriz. şu anda sadece durduğu yerde ayağına alıp rakibin üstüne giderek oynuyor. hem yorucu hem de ilerde iyi bir sol beke karşı verimi azaltıcak bir uygulama.

mre dedi ki...

Bu sene takımı ilk kez tribünden izledim ve çok keyif aldım. Yıllardır maça giderim Prekazi'yi de Sami Yen'de izledim Hagi'yi de ama ilk defa bir takımın hiç bir futbolcusuna küfür edilmeden biten bir 90 dakika gördüm. Sabri dahil kimseye tel kötü laf edilmedi.Benim için bu yönden ayrı bir anlamı var bu maçın.
Bir de Arda merkez oyuncusu değil demek oynanan bunca maç ve yaptıklarından sonra biraz yersiz oluyor sanki. Dün gününde değildi, belki rakibi çok ciddiye almadı bilmiyorum ama onu sol tarafa hapsetmek galatasaray için lüks. olur.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.