15 Ağu 2009

English Premier League 2009/2010


Başlıyor.. Geri sayımda son 1 saate girdik.. Dünyanın en eğlenceli yeşil saha aktivitesi bu sene de açılışı yapmak üzere.. Geçen senelere göre çok daha çekişmeli bir şampiyonluk mücadelesi, çok daha fazla orta kademe takımı, tempo, sertlik, mücadele vadediyor yine EPL..

Şampiyonluk mücadelesinde 3 takım kafa kafaya.. United'ın Cristiano Ronaldo sonrası Antonio Valencia, Michael Owen ve Gabriel Obertan üçlüsünden alacağı katkı muamma.. Ronaldo'yla Tevez'in gidişi, Berbatov'un daha çok sorumluluk alacak olması ve Bulgar'ın yanına gelen Michael Owen.. Kalite var ama o sert ve mücadeleci ileri hat artık daha yumuşak..

Liverpool bu sene şampiyonluğa ilk defa sezon öncesi bu kadar yakın.. Gerçi her zaman sezon öncesi umutlu girer taraftarları, ama ikinci yarıda yavaş yavaş uzaklaşır Pool yarıştan.. Geçen sezon uzun zaman sonra ilk defa sonuna kadar zorladılar.. Diğer takımların zayıfladığı sezonda onlar büyük kayıp yaşamadılar.. Xabi Alonso gitti Roma'dan fırlama geldi.. Xabi geçen sezonun başında gözden çıkardıkları bir oyuncuydu, Benitez sistemi içinde harikaydı geçen sene.. AQuilani'nin çok matah bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum ama uzaktan şutları ve Gerrard-Mascherano tamamlayıcısı olmak için yeterli sertliği mevcut.. Üzerine Arbeloa Real'e paketlendi ve sağ bek Glen Johnson'la upgrade edildi.. Eksiği nedir Liverpool'un.. Dar rotasyon, derinliği olmayan kadro.. Ryan Babel lütfen rol alsın artık şu takımda..

Chelsea'de Ancelotti'nin gelişi baştan eksi ama bir İtalyan dokusu uyumu var Londra'da.. Mavilerden geliyordur belki.. Chelsea kadro olarak kesinlikle en büyük kalite İngiltere'de.. Ama hocadan acaba dedirtiyorlar.. Daha da önemlisi Jose Mourinho'yla 2004 yılında başlayan ve 5 yıldır başarıyla süren 4-3-3 bu sene bozulacak gibi Ancelotti'yle.. Bu kadar uzun süreli tek sisteme bağlılığını gösteren takımların gösterecekleri diziliş farklılıkları sorun yaratabilir kısa vadede.. Ancelotti'nin Drogba ve Anelka'sını merak ediyoruz tabii..

Arsenal'in durumu komedi.. Adebayor ve Toure gitti, gelen tek oyuncu Thomas Vermaelen.. Arsene Wenger yeterli diyor.. Taraftarlar ve ülke dışında okların hedefi Wenger ama Arsenal yapılanması içinde, yöneticiler içinde en az suçu olan o belki de.. Arsenal'e kelimeler yetmez ama şu halleriyle şampiyonluk yarışını sonuna kadar götürmeleri büyük şans.. En az 2 takviye gerekiyor kadroya..

City kadro yapısı, dengesi ve genişliğiyle şu an için Chelsea sonrası en büyük güç bence.. Ama çok yeniler.. Mark Hughes önemli adam, geçen sene de bazı temelleri attı takıma ama o kadar çok önemli parça geldi ki, onların da uzun vadede işi sonuna kadar götürmelerini beklemiyorum.. CL hedefi bence yeterlidir kendileri için.. City'nin yanında görünen Aston Villa ve Tottenham var yine CL için kasabilecek gibi görünen.. Villa'nın hocası City'yi işaret ederek artık Big Four değil, Big Five var diyor.. Didier Drogba Big Four'un yanında City'yi göz ardı ederek Spurs ve Villa'nın da en az bu takımlar kadar kaliteli olduğunu söylüyor.. Üstte kümelenen bir 7'li var böyle.. Uzun vadede bunlara da 'Yedi Biraderler' derler belki.. Ki Tottenham bunların içinde zayıf halkadır bence.. Harry Redknapp önemli bir figür ama sürdürülebilir başarının gerektirdiği özelliklere sahip değil, bence.. Everton'u Spurs'un yerine sokmak benim tercihimdir her zaman..

Alttan fazla güçlenerek gelen Steve Bruce'lu Sunderland.. Yeni çıkanlardan Burnley sıra takımı olacak.. Wolves ve görece iyi transferler yapan Birmingham kapalı kutu.. Sam Allardyce'lı Blackburn'den orta sıraları zorlaması sürprizi beklenebilir.. Santa Cruz gitti Kalinic geldi.. Yanında Chelsea'den kiralanan Di Santo ve tecrübeli Lars Jacobsen.. Eldekilerle beraber bir harman yapar bundan Sam dayı.. Bolton, Fulham, West Ham ilk 10'u zorlama peşindeler.. Wigan serbest düşüşçü, Stoke belirsiz..

Son olarak bahisçilere Bolton deplasmanında 2.80 veren Sunderland denenmesi için önerimdir.. Garantisi yok ama ilk haftalar için çok çok değerli bir oran.. Tutarsa tek başına kupon kurtarır..

3 YORUM:

levo dedi ki...

maç yorumlarını sabırsızlıkla bekliyorum.. :)

Adsız dedi ki...

hakan ünsal yorumcu olacakmış mehmet özkan ve ibrahim altınsayla beraber

Adsız dedi ki...

iddaanin krali tardinibüfe :D

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.