30 Ağu 2009

Cristian Zaccardo Parma'da


Transfer dün gece gerçekleşti.. Beklenen bir transfer değildi pek, Francesco Guidolin'in stoper istediğini sanıyordum ben ama Tommaso Ghirardi çok uzun süredir çalıştıklarını söylemiş Zaccardo için.. Milan'ı devre dışında bırakmış Parma dün geceki ani çalışmasıyla, 5 yıllık imzayı attırmış Zaccardo'ya.. Wolfsburg'a ödenecek para belli değil ama Ghirardi'nin büyük bir para verdiğini sanmıyorum..

Udinese deplasmanında Palermo'dan Lanzafame gibi kiralanan Dellafiore sağ bek oynamıştı.. Zaccardo'nun gelişiyle işler değişecek.. Panucci, zaten 32-33'üne gelen stoper oynayabilen her bek gibi tandemdeki yerine geçmiş konumunda.. Panucci'nin de, Dellafiore'nin de, yeni imzalanan Zaccardo'nun da mevkii portföyünde stoper pozisyonu mevcut.. Guidolin'in seçme şansını artıran bir durum bu..

Bir hoca transferi Zaccardo.. Bologna'da futbola başlayıp Francesco Guidolin'in orada geçen 3 senesinde beraber çalıştığı, daha sonra Palermo'nun git gelci hocalığını yaparken Palermo'ya getirdiği bir oyuncuydu Zaccardo.. Serie B'ye Parma için gittiğinde, fırsattan istifade Wolfsburg'da buldu kendisini İtalyan, orada da bir şampiyonluk yaşayıp tekrar hocasının yanına döndü.. Milan'ı devre dışında bırakan büyük ihtimalle Guidolin etkisiydi.. Çok mantıklı transfer stratejisine çok önemli bir parça geldi.. Defansta Panucci ve Zaccardo ikilisiyle Serie A seviyesinde sağlam bir tecrübeye sahip takım..

Udinese maçında 4-3-3 vardı sahada.. 3 forvet olarak sahaya çıkan Biabiany, Paloschi ve Lanzafame Udinese'yi çok zorladı.. Ki arkalarında bekleyen Valeri Bojinov gibi bir adam var.. Bu forvet 4'lüsü genç fetişi olan herkesin ağzını sulandırabilecek bir topluluk.. Bunların arasına katılması gereken tecrübe de Nicola Amaruso transferiyle sağlanmış oldu.. Geleceğe biraz daha net bakılıyor artık..

7 YORUM:

aks111 dedi ki...

Zaccardo için fenerbahçe falanda gündeme gelmişti stoper için.Ama bu oyuncu neden stoper sanılıyor anlamıyorum.Palermonun efsane bekleridir grosso zaccardo :).Wolfsburg da geçen sezon nerdeyse hiç oynamadı oynadığı zamanda sol kanat gibi oynadı.Yani diyeceğim odurki bu oyuncu bek özelliklerine fazlasıyla sahiptir gelipte 30 maç stoperde falan oynamaz.Katılan katılır katılmayan katılmaz bu benim kişisel düşüncem.tamam stoper oynar belki ama mecburiyetten oynar. Kewell'ın galatasarayda arada mecburiyetten oynadığı gibi.Bide mehmet topal'ın.

h10 dedi ki...

parma çizgi roman ile ilgilendiğini biliyorum, the killing joke arıyorum bulamadım bir türlü, bildiğin bir yer var mı ?

Parma Maniac dedi ki...

Nerede yaşadığına bağlı bunun cevabı h10.. İstanbul'daysan sahafları önerebilirim sana, mutlaka bulursun.. Taksim'de Galatasaray Lisesi'nin yanından giren sokakta müthiş bir çizgi roman dükkanı var, yabancı-yerli her şeyi bulabilirsin orada.. Ankara'da de Dost Kitabevi'nin her şubesinde vardır diye tahmin ediyorum..

h10 dedi ki...

İstanbul' dayım, taksim de dediğin yeri biliyorum, manga filan alıyorum sürekli ama orda the killing joke yok.

Sahaflara hiç uğramadım, hem bulamam diye hem de ordaki kitapçıların kazıklamaya çalışmalarına ayar oluyorum.

Peki türkçesinin baskısı nasıldır?
Şimdiye kadar hiç yerli baskısını görmedim de. Önerdiğin türkçe çizgi romanlar varsa onları da alabilirim.

Teşekkürler.

Futbol ile alakasız oldu ama idare et ::)

Adsız dedi ki...

PARMA KÜMEYE

Parma Maniac dedi ki...

Ben zaten Türkçesini soruyorsun sanmıştım, eğer orijinalini istiyosan en güzeli dışarıdan sipariş bence.. Tabii sadece tek çr için gereksiz bir şey ama yanında istediğin başka şeyler varsa güzel olabilir..

Türkçe Batman Year One'ı öneririm.. Watchmen ve V For Vendetta'yı direkt öneririm.. V For Vendetta'nın Türkçe edisyonu her çrseverin koleksiyonunda bulunmalı bence.. Yarım kalmasına rağmen Ultimate Spider-Man ve Ultimate X-Men'i öneririm.. Yine The Ultimates de harika olur tek cilt çıkmasına rağmen.. Batman Hush çıktı, fena hikaye değil ama basımı kalitesiz.. Sin City'nin tamamı çıktı, bulabilirsen kesinlikle öneririm.. Spider-Man fanatiği olarak Spidey'nin Türkçe çıkmış bütün hikayelerini de alabilirsin bence..

Adsız dedi ki...

bu vites küçültümünü yakıştıramadım zaccardoya. olmamış.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.