27 Ağu 2009

CL 2009/2010 Grupları


Fenerbahçe'nin grup şansı Beşiktaş ve Galatasaray'da yok.. Yeni düzenlemeyle son sıradan da olsa düşülen 3. torba, 4. torbadan gelen Wolfsburg'la pasifize oldu.. Şu kuradaki 3. torba takımına ilk olarak ne istersin deseler, UEFA Europa'yı garantilemek için 4. torbadan Wolfsburg dışındaki der.. Şanssızlık böyle bir şey.. 1'den EPL 4 büyüğünden United, 4'ten Wolfsburg çekilecek en kötü kuralar.. 2'den gelen CSKA Moskova'ysa Real, Juve, Bayern ve Lyon'u düşününce güzel (Edit: Bayern yok tabii).. Alkmaar ve Rangers'tan sonraki en iyi takım geldi diye düşünülse bile Zico'nun varlığı da negatif yön.. Toplamına bakınca ligin en zor gruplarından değil ama tehlike 3.lük için bile Beşiktaş'ın fazlasıyla kanırtmasının gerektirdiği.. Başka bir grupta ikincilik çok daha zor ama üçüncülük de o oranda kolay olabilirdi.. Wolfsburg'un ilk 2 torba takımından alacağı puanlar Beşiktaş'ın performansına göre avantaj da olabilir.. Bir Denizli takımını Avrupa'da anlamak için en azından ilk maçları beklemek gerek..

A'da Bayern ve Juve'yi rahatsız edebilecek Gourcuff var.. Bordeaux'nun ilk ikiye girip herhangi birini alta alması şaşırtmaz.. C'de yine bir Fransız'ın Milan ve Real'i rahatsız etme durumu var.. Haifa ve Zurich'e yazık.. D'de Chelsea rahat 1, Atletico'yla Porto sağlam çekişirler 2.lik için.. E'de Pool, Lyon ve Fiorentina arasında çekişme olur.. Pool EPL'ye kötü başlangıç sonrasında toplayıp 1.liği alır burada ama bu sene Lyon sağlam görünüyor.. Fiorentina'nın işi zor.. F'de Dynamo Kiev ve Rubin Kazan'a yazık oldu.. Şimdiden UEFA için mücadeleye başlamışlardır.. G grubu ligin en dandiği olarak dikkat çekti.. İlk 2 torbanın en kötülerine 3'ten Stuttgart Allah dedi muhtemelen.. 4'ten gelen Urziceni'nin alacağı puanlar burayı belirler ama Sevilla ve Stuttgart ağır basıyor tabii.. H'de Arsenal rahat, 2.lik için kan gövdeyi götürür burada.. Adayım Olympiakos.. 4. torbanın getirdiği zayıflığın yanında F hariç ilk 2 kesin şudur denecek bir grubun olmaması işin dengeli geliştiğini gösteriyor.. Şimdilik yeterli bu da..

9 YORUM:

Adsız dedi ki...

Bayern ikinci torbadan değil birinci torbadan girdi seçmelere.

emrullah çitlembik dedi ki...

bjk gruptan 2. çıkacak.

Parma Maniac dedi ki...

Haklısın adsız Inter olacaktı Bayern yerine, teşekkürler..

burak dedi ki...

bjk nin grubu 1 beraberlik 5 yenilgi ve 1 puanla bitireceğini düşünüyorum.

sinan dedi ki...

"Fenerbahçe'nin grup şansı Beşiktaş ve Galatasaray'da yok.."

Abi yapma gozunu seveyim. Besiktas bu konuda tescilli cenabettir. Galatasaray ve Fenerbahce ise esit denebilecek seviyede sanslidir bu kura konularinda.

Parma Maniac dedi ki...

Ben de Beşiktaş'ın şanssız olduğunu söylemeye çalıştım zaten devotee.. Galatasaray da Sturm'lu grup dışında pek şanslı değildir.. Bir sonraki sene de ilk gruplar iyiydi, sonra dengelendi 2. gruplarda.. Fenerbahçe bence en şanslı, Beşiktaş da gerçekten en şanssız.. Galatasaray arada ama şanslı diyemiyorum ben..

QuaresmA dedi ki...

o sturm graz, rangers, monaco'lu grup neydi cidden :)

benden bu kadar dedi ki...

fenerbahce o kadar şanslıdır ki sadece bi kere gruptan çıktı abi :))

psv - wolfsburg
manU - inter

çıktığı grupdaki farklar bunlar. zaten öncesinde ya 0 çektik ya uefa'ya gittik :))

NYG dedi ki...

şampiyonlar ligine ilk katıldığı sene grubuna hem juventus'u hem de manu'yu çekmişti fener. nasıl şanssa !

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.