24 Ağu 2009

Chelsea Top 50


Times Chelsea tarihinin en önemli 50 topçusunu kendi subjektif sıralamalarıyla yayınlamış.. İlk 20 aşağıda, listenin tamamı şurada.. Dün Alper'le West Ham - Spurs maçını izlerken bahsettik Zola'dan.. Yeteneğine nazaran biraz underrated kalmış adamlardan biridir şu dünyada.. 1. sıranın verildiğini görmek güzel.. Arkasına modern zamanların efsanesi Lampard konmuş.. Chelsea tarihinin en büyük golcülerinden Peter Osgood ve Bobby Tambling 3-4 numara.. Modern zaman generali John Terry 5.. Claude Makelele biraz hakkının fazlası verilerek 8'de.. Peter Cech, Dennis Wise ve Marcel Desailly hak ettikleri yüksek sıralarda.. 20 yıllık kariyerinde 600 lig maçına çıkan efsane kaleci Peter Bonetti'yi 15'e koymuşlar ki daha aşağısı ayıp olurdu.. Yine İngiltere'nin en büyük golcülerinden Jimmy Greaves'in de Chelsea'yle başlamasına rağmen kısa süren maviler kariyerinin ilk 20'de unutulmaması güzel..

1- Gianfranco Zola
2-Frank Lampard
3-Peter Osgood
4-Bobby Tambling
5-John Terry
6-Ron Harris
7-George Hilsdon
8-Claude Makelele
9-Roy Bentley
10-Willie Foulke
11-Petr Cech
12-Charlie Cooke
13-Dennis Wise
14-Marcel Desailly
15-Peter Bonetti
16-John Hollins
17-David Speedie
18-Kerry Dixon
19-Jimmy Greaves
20-Alan Hudson

4 YORUM:

Adsız dedi ki...

drogba bence bu listede bulunabilirdi. kişilik olarak çok tasvip etmem ama gol yollarında unutulmaz bir isim

İsmail Şayan dedi ki...

Zola'nın 25 numaralı forması İngiltere'de resmen emekli edilen tek formadır aynı zamanda. Cagliari de Zola'nın 10 numaralı formasını emekli etmişti. Dünya üzerinde forması iki farklı kulüp tarafından emekli edilen tek oyuncu bildiğim kadarı ile.

a-town dedi ki...

drogba nin olmamasi sacmalik. adam gelmis gecmis en basarili chelsea kadrosunun degisilmez ismi. baska sebepler var heralde. gecen sene cikardigi arizalardan dolayi alinmamis olabilir.

Adsız dedi ki...

Tore André Flo

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.