24 Ağu 2009

Caner Erkin Galatasaray'da


Bir transfer haberi değil bu, olsa olsa malumu ilam.. Resmi siteden açıklama yok ama Volkan'la ilgili çıkan Eskişehir haberleri, Caner'le ilgili basında çıkan bütün haberler artık bu işin bittiğini gösteriyor.. Zico'nun CSKA'da bir türlü gözüne giremeyen Caner için istikamet başka taraftı.. Sol bekinde sadece Hakan Balta olan Galatasaray sürpriz oldu.. Muhtemelen kiralama alış opsiyonuyla beraber yapılıyor.. 1 sene boyunca Rijkaard'ın elinde denenecek, karar verilirse bonservisiyle bünyeye katılacak.. Olması gerekeni bu zaten..

Volkan Yaman'ın son maçlarda Rijkaard tarafından hiç düşünülmemesi, dün de Uğur'un sol bek olarak Balta'nın yerine oyuna girmesi Volkan'ın Eskişehir'le yaptığı görüşmeleri doğruladı.. Aklını oyuna veremeyecek Volkan Galatasaray teknik kadrosu tarafından opsiyon olmaktan çıkarıldı.. O tarafta da ufak pürüzler var sanırım ama bağlanacaktır bir şekilde..

Caner Erkin 2005 U-17 Dünya Şampiyonası'nda Nuri Şahin'in yıldızlaştığı takımın açık ara en beğendiğim oyuncusuydu.. Turnuvanın üzerinden 1 yıl geçtikten sonra sürpriz bir şekilde CSKA Moskova'ya transfer oldu.. Gözlerden ırak olunca gönülden de kopuyor futbolcular.. Fiziksel ve oyun gelişimi, son hali, mevkii portföyünün çeşitliliği ne hale gelmiştir çok fikri yok kimsenin.. CSKA'da çok düzenli oynama şansını da elde edemediğini biliyoruz.. Ama saf yeteneğinden bir şey kaybetmediğinden eminim ben.. 4 yıl önce istiyordum, şimdi gelmesini yine istiyorum.. Natureli sol açık Caner'in, bek yedeklemesi için kullanmak aslında devşirmelere karşı olan biri olarak hoş değil, ama var olan yeteneği hiçbirini düşündürmüyor.. Çok farklı açılımlar yapılabilecek bir tekniği var Caner'in.. En büyük merakım 4 yıl içindeki fiziksel gelişimidir şu anda..

Bir diğer tırmalanan oyuncu Sercan Yıldırım.. Aklımız, fikrimiz Sercan'da şu anda.. Bek yedeklemesi için Volkan'ı gönderecek olan Galatasaray'ın gerekli maçlarda bile onu tercih etmemesi üzerinden, Nonda + para teklif edilen Sercan hadisesinde, Nonda'nın da son maçlarda ilginç bir şekilde hiç dakika alamaması görüşmeleri ve söylentileri ufak çapta olsa da doğruluyor.. Caner'in yanında bitecek Sercan gelecek adına umutları başka boyutlara taşır.. Şu mali şartlarda zor görünmekle birlikte beklemeye devam ediyoruz..

Hayırlı olsun..

7 YORUM:

Adsız dedi ki...

Fenerbahçeli olduğunu açıklamıştı, bakalım nasıl karşılanacak?

el ingenioso hidalgo don quijote de la mancha dedi ki...

galatasaray uzun süredir sansasyonel yerli futbolcu transferi yapmamıştı. açıkçası gelirlerse iyi olur ama m.topuzgilleri transfer ederek para harcamak gs için akıl karı değil.

Vandir dedi ki...

Galatasaray aslında sever yerlide sürpriz yapmayı, her transfer sezonunda sürpriz bir yerli çıkartıyor Galatasaray, Mehmet Topal'ın son dakikada takıma katılması, geçen sezon Yaser'in alınması, yine Hasan Kabze transferi, Manisa'dan Hakan Balta'nın yine son anda alınması... Bence haber sitelerinde ve bloglarda bu kadar konuşulan bir transferi Galatasaray yapmayacaktır.

Kısacası, Bank Asya'dan falan, düşük profilli ve genç biri olabilir diye düşünüyorum ben.

Murat dedi ki...

caner artı sercan gelirse (aah ah) gelecek seneyi transfer yapacağımızı sanmıyorum. Kaldı ki bu takımın en kötü senaryoda ikinci olacağını, şampiyonlar ligine gideceğini düşünsek bile transfer istenmeyecektir. Belki Leo Franco'dan memnun olunmaması halinde bir kaleci transferi olur. (Ufuk) Valdes'le yıllarca oynayan Rijkaard'ın seneye transfer istemeyeceğini düşünebiliriz.

sunshine dedi ki...

Gereksiz bir hamle olarak görüyorum elimizde kanatlarda oynayacak o kadar çok alterantif varki.Alınacaksa sol bek için alınacak o işi de kotaramayacak.Alparslandan fazla ne verebilecek bilmiyorum açıkçası.
Barosun döküldüğü maçlarda dahi sonradan bile oyuna dahil edilmeyen nondaya ayıptır yapılanlar.Kaldıki ligede çok güsel başlamıştı.

ihk dedi ki...

çok zor ama ikisi de gelirse uğur-emre güngör-mehmet topal-caner-arda-sercan beşlisiyle ilerisi için çok sağlam bir iskelet kurmuş oluruz. tabi bu adamları iyi paralar karşılığında satmazsak

İlker Yılmaz dedi ki...

eğer sol bek için alınıyorsa çok yazık olur hem caner'e hem kulübe.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.