15 Ağu 2009

Başladı..


Kolo Toure ve Emmanuel Adebayor City'nin havasını değiştirmiş.. Bugün ekrandan sahaya yansıyan en önemli şey buydu City adına.. Toure 90 dakika boyunca general gibiydi defansta.. Adebayor ise beklediğimden iyi başlangıç yaptı.. Arsenal'den gidenler hakkında bu ikisi üzerinden bir yazı gerekiyor aslında..

Sahaya çıkan City'de iki sürpriz.. Tevez kenarda, yerine Bellamy.. Sağ içte de Shaun Wright-Phillips.. Futbol denge oyunu işte.. Soldan Robinho'nun arkasından yardırmaya çalışan Wayne Bridge'le iki sol hücumcusunu sağ tarafta Richards'ın stoper beklik yaptığı takımda Shaun ve içeri giren Bellamy üzerinden yapmaya çalışan bir City.. Craig Bellamy 90 dakika boyunca resmen bir sistem bozucu gibi kendi takımın sistem ve düzenini asimetrik bir dizilişe kavuşturan oyuncuydu.. Sağ taraftan gelen serbest oyuncu gibi Adebayor'a yaklaşmaları, yeni bir tandem ikilisi olan Samba ve Givet'ın üzerine, arkalarına yaptığı bitmek bilmeyen deparlar, toplu oyuna maç gereği fazla başarılı olamasa da City adına etki yaratan oyuncuydu.. Tevez girerken ekrana yansıyan Bellamy ismi benim adıma büyük bir şaşkınlıktı.. Yanlışlık olduğu anlaşılınca maç boyunca Bellamy'ye sallamaya çalışan, İngiliz rejisi Tevez'i gösterdiği için sahada oynayan oyuncu Bellamy değil, Tevez olmalı diyorlar aslında saptamasını yapıp koltukta güldüren yeni EPL yorumcusu Hakan Ünsal şaşırdı.. Bu maçtaki Robinho ve Bellamy'nin gece ve gündüz gibi olan farklarını Robinho lehine yorumlayan adam Spormax'ten de ayrılsın bence..

Gareth Barry ve Stephen Ireland orta üçlünün sol ortasında iyi iş yapacaklar.. Sağ içte Bellamy'nin açtığı yollara girme maksadıyla oynayan Phillips ise günün ikinci sürprizi benim adıma.. 90 dakika boyunca hem enerji, hem teknik, hem de farklılık getirdi oyuna.. Uzatmada Ireland'a bıraktığı top Givet'ın hatasıyla birlikte günün ödülü onun için.. De Jong ve Kompany'yle birlikte orta üçlü rotasyonuna girecek olan bu Wright-Phillips büyük artıdır Mark Hughes için..

Robinho çıkana kadar ölü gibiydi.. Soldaki ruhsuzluğu Blackburn'ün o bölgeyi iyi kullanmasını da sağladı, olan Wayne Bridge'e oldu.. Blackburn'un Jacobsen ve Diouf'la yüklenmelerine karşı iyi durmaya çalıştı sol tarafta.. Toure transferi, üstüne hala istenen ve Moyes'ten "yeter artık" alan Lescott ısrarları Richards'ın sağ beke geçeceğini işaret ediyordu, şaşırtmadı.. Stoper bek meraklıları için bu seneki City de Avrupa Futbolu'ndan bir örnek olarak çıkartılır önümüze artık.. Ki düzenli oynadığı takdirde o korkunç fiziğini hücumda iyi kullanacağını düşünüyorum ben Micah'ın.. Ireland sola yardım içinde biraz geri planda kalan Gareth Barry'nin önüne çıktı bugün, golle o da ödülünü aldı..

Blackburn'de Sam Allardyce'ın 4-4-2 merakı devam ediyor.. Garip işleri var Allardyce'ın ama uzun vadede bunları doğrulatır genelde.. Marseille'den gelen Gael Givet bugün tandemde sahaya çıktı, kötü değildi.. İleride Roberts - McCarthy, kanatlarda Pedersen ve Diouf'la fena bir hücum hattı yok Blackburn'un ama bu iç oyuncular Big Sam'in başına iş açar.. Geçen sene League Two'dan alınan Keith Andrews Blackburn orta sahasının en çok süre alan ikinci oyuncusuydu.. Bugün yine içteydi Andrews.. İşleri Blackburn adına ilginçleştiren hadise partnerinin seçimi.. Geçen sene Fransa'da Ligue 2'de küme düşen Amiens'in oyuncusu Steven N'Zonzi bu sene transfer edilen bir oyuncuydu.. Göbekte İngiltere ve Fransa liglerinin zirveden iki altta yer alan ligine layık takımlardan gelen 2 oyuncuyla sahaya çıktı Allardayce.. 3'lü City göbeğine üstünlük kurmalarını beklemiyordum, öndeki 4 oyuncunun da yardımıyla beklediğimden iyi de mücadele ettiler ama uzun vadede zarar getirir bu seçimler.. N'Zonzi'ye yaşı ve sağlam fiziğiyle daha dikkatli yaklaşmak gerek ama Keith Andrews'un bu takımın direkt içi olmaması gerek bence.. Arkada da bir yeni oyuncu olunca takımın orta iskeleti toptan yeni bir görünüm sundu sahaya.. Zaman vermek gerek Blackburn'e, açıkları ve forvetleriyle geçen seneki sıkıntıları Allardyce yönetiminde yaşayacaklarını düşünmüyorum.. Ligin orta alt bölümünün üstlerini zorlarlar bu sene..


Chelsea maçı lig açılışı için vasattı, yazıda arkaya sürüldü bu nedenle.. Bu Chelsea son 5 yılın Chelsea'sinden farklı olacak orası kesin.. Drogba'nın yanına iyice giren bir Anelka, arkada supporter'lığa soyunmaya çalışan Lampard, sol tarafta yine var olan sistemi farklı bir yapıya sokan Malouda.. Obi Mikel, Essien ve Lampard'la birbirine bağlı bir iç hattı var Chelsea'nin.. Lampard daha önde ama çok alışabilmiş görünmedi.. Chelsea'nin 50-65. dakikalar arasında bir 4 büyük takımına yakışmayacak pas hatalarına en çok katkıda bulunan isim oldu.. Drogba bildiğimiz Drogba, attığı frikik golü Cristiano Ronaldo'dan çakma, inanılmaz bir vuruş.. Nicolas Anelka bu Drogba'yı budaklı meşe odunuyla kovalamazsa sahada, gerçekten aklını oyuna verme ve profesyonellik konusunda büyük aşama yapmış demektir ama şu golleri atıp son anda maçı kazandıran adama, Drogba da olunca bir şey diyemiyorsunuz.. Anelka'yla çok can yakarlar bu sene ama yapının değişmesi, geçen seneden hiçbir farkı olmayan Hull'a karşı bile geçen senenin sıkıntılarını yaşatıyorsa Hiddink'in gelir gelmez yaptığı işlerden biraz feyz almak gerekiyor.. Bu kadro diğer büyüklerden çok farklı ama Benitez, Ferguson ve Wenger'den de hoca bölümünde farklı kalacaklar.. Denge unsuru burada da ön planda.. Ancelotti'nin Premier League'e uyumunu izlemek zevkli olacak bu sene.. Phil Brown ve Hull City, umuyorum geçen sene yaşayamadıklarını bu sene yaşarlar.. Alttan gelenler bu kadar zayıfken yine yırtarlar gibi duruyor gerçi.. 33 yaşındaki o George Boateng bu maçta fenalık geçirmediyse hiçbir maç geçirmez..

1 YORUM:

Adsız dedi ki...

yine 2.80i tutturmuşsun tardini. şu tüyoları düzenli versen olmaz değil mi

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.