27 Ağu 2009

Arjen Robben Bayern'e?


Piyasaya çıktığı günden beri overrated'ların kralıdır Robben benim için.. Taktik zekayla desteklenemeyen yeteneğin nasıl heder olduğuna dair en güzel örneklerden biridir.. Ronaldo Real'e transfer olduğunda aklıma gelen ilk şey Robben'le birlikte sahaya çıktıklarında en geç 3 maç içinde sahada bu adamı kovalayacağıydı.. Ama böyle bir ihtimal kalmıyor gibi..

Dün Sneijder'i bitirdi Inter.. Hücuma yapılan 3 önemli transferden sonra benim Real'den beklediğim Sneijder'i elinde tutup takımın ahenkini bozacağına inandığım Robben'i göndermesiydi.. Sneijder gidince Robben'in kalacağı fikri ağır basmıştı ama üzerinden 1 gün geçmeden Bayern hadisesi patladı.. Resmileşmiş bir transfer yok.. Sadece Marca işi 25 milyon euro'ya bitirmiş, ki Real transferleriyle ilgili yanıldıklarını ben hatırlamıyorum.. Bayern'in resmi sitesindeyse ilgileniyoruz ama biten bir şey yok şeklinde bir haber var.. Akla gelen tek şey Ribery üstüne pazarlık ihtimali.. Sneijder'in üstüne Robben'in de gitmesi, Real'in elinde kenarda kullanabileceği adam sayısının iyice dibe vurduğunu ortaya çıkarır.. Sneijder'den sonra yedek de olsa Robben'in bu takımda rotasyon oluşturmada önemli faydası olabilirdi.. Bayern'e muhtemel gidişi Real tarafında da kesinlikle bir transferin yapılacağını gösterir.. Bu Ribery midir, yoksa Real'de sistem değişiminin habercisi mi bu gelişmeler bilmiyorum ama transfer gerçekleşirse Florentino Perez'in kalan kısıtlı sürede boş duracağını sanmıyorum.. Real Madrid'in sansasyonel transferler sonrasında Barcelona'ya göre en büyük artısı yedek kukübesinin zenginliğiydi.. Gelen oyunculardan sonraki kadro çıkışları bu açıdan da Madrid'in elini zayıflatıyor..

10 YORUM:

tobias dedi ki...

robben'in bu kadar gölgede kalmasına çok üzülüyorum.

Can dedi ki...

ribéry huzursuzluğu var; işin içinde söylediğin gibi bir para+robben durumları söz konusu olabilir. birinci paragraf ise insanlarla yıllardır verdiğim bir savaşta yalnız olmadığımı gösteriyor.

MBC dedi ki...

gitti bile..
uli hoeness cumartesi wolfsburg macinda insallah oynar demis..

www.yesilortam.blogspot.com

dark knight dedi ki...

ribery den daha iyi olduğunu düşündüğüm bi adam ama taktılar kafayı o sahtekara, herhalde para + robben..

Adsız dedi ki...

robben in para+ribery takasına kurban giderek bayern in yolunu tutacak olması gercekten uzucu bir durum. kendisinin yetenek+hız+dripling+pas+şut özellikleri bakımından en üst düzeyde bir futbolcu olduğunu ve ribery HİÇBİR eksiğinin olmadığını düşünüyorum. umarım hakettiği değeri bulur

Adsız dedi ki...

real'den bir hata daha. dun sneijder postunda robben'in de - pellegrini'nin kalması yonunde oyu olmasına ragmen - satılabileceğini söylemiştim öyle de oldu. uzuluyorum pellegrini'ye, resmen koyun muamelesi yapılıyor adama. hem sneijder hem robben planlarının önemli bir parçasıydı ama perez - valdano ikilisi karsısında sözünün hiç bir önemi yok. gago'nun guti'nin şu takımda kalıp robben'in sneijder'in satılması tamamen saçmalık. hollandalılara karşı bu kıyım başka bir yazı konusudur. dediğin gibi derin kadronun sağlayacagı güzelim avantajı ellerinin tersiyle ittiler.

Unknown dedi ki...

Ben overrated olduğunu pek düşünmüyorum açıkçası. Formda olduğunda Real'de neler yapabileceğini gösterdi, Bayern'de başarılı olur mu bilemiyorum çünkü Ribery üzerine kurulmuş bir takım var ortada.

Adsız dedi ki...

real madrid david silva ı alacak sanırım. sizce alabilirm,ler mi ? bir ispanyollaştırma lafı gidiyordu perez geldiğinden beri albiol arbeloa alonoz falan.

burak dedi ki...

bence de real madrid robbeni starsa ribery yerine silva yı almalı. kaka ronaldo ribery çok fazla . bir takımda vizyonda 1 bilemedin 2 adam olur. ribery kıl bir adam. silva yı çok beğenirim. reale yakışır. gerçi olsacağını sanmıyorum bu silva işinin.

ayrıca 33 lük dizi yalama olmuş nistelrooyla takıma bişey veremeyen vaartı bırakıp huntelar ve snejderi satmak aptallıktır. hadi forvette ronaldo raul benzema higuain varken huntelar neyse de snejder ve robben kalmalıydı

alt + 168 dedi ki...

bence azcık adam olsa messi'den ronaldo'dan eksiği yok. overrated kesinlikle değil.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.