29 Ağu 2009

5'te 5


Lucescu 2000'de kendi hazırlamadığı takımla Süper Kupa'yı alıp hazırın üzerine konmuştu.. Geçen sene o eksik olan UEFA'yı kendi emekleriyle, Shakhtar'da tamamladı.. Kendi hazırladığı takımla geçen senenin şovmenine karşı 115 dakika dayandı ama karşısına Barcelona altyapısı çıktı.. 1 UEFA, 2 Süper Kupa bir teknik adam için iyi portföy olurdu, buna yaklaşmanın verdiği sinir vardı Lucescu'da..

Barcelona 5'te 5.. Takılacakları yer neresi olacak bu seneyi bekleyeceğiz.. İmparator Iniesta'nın yokluğu ve patates tarlası saha çok etkiledi takımı.. 2 Avrupa Şampiyonunu sezon öncesi şu sahaya çıkarmak UEFA'nın ayıbı.. 115 dakika nefessiz anlatıp golde sessizliğe gömülen Ertem Şener günün eğlendireniydi yine..

La Liga yarın açılıyor.. Hazırlık dönemindeki ve iki Süper Kupa finalindeki Barca'yı izleyen Real taraftarı biraz heveslenmiştir.. Ama illa ki kendilerine de dönüp bakıyorlardır.. Bu iki takımdan beklenen şey çok bu sene.. Ben ne Barca'nın geçen seneki dominasyonu kurabileceğini düşünüyorum, ne de Real'in çok büyük etki yaratacağına inanıyorum.. Yarın Pellegrini, üstteki baskıyla takımı nasıl ve ne şekilde hazırlamış, Deportivo karşısında göreceğiz.. Başlığa uygun bir şekilde, Ercan Taner'in anlatması kişisel isteğim tabii..

17 YORUM:

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Hocam Zlatan'a ne diyorsun?Gününde olmaması bir yana sisteme hiç olmamış gibi.Tabi daha çok çok erken,zamanla daha iyi olabilir ama yinede tehlikeli bir durum sanki.Her topu ezdi,takımın hızını kesti gördüğüm kadarıyla.(Adsız ağbi yorum değil vallaha bak soru sordum kızma.)

Adsız dedi ki...

Barcelonalı oyuncuları çok kızgın gördüm farklı olarak. Sadece oyunları nedeniyle değil alçakgönüllü tavırları nedeniyle de sevgi saygı toplamıştı herkesten bu takım. 20 dakikada 5 tane atamadıkları için mi sinirleniyorlar anlamadım.

Parma Maniac dedi ki...

vakilinchuk en başka Zlatan'ın Eto'o'dan sonra Barcelona'da çok sırıtacağını düşündüğümü yazmıştım ama bu maçlardaki negatif görüntü için fazla karamsar olmamak gerek.. Çok başka bir adam Eto'o'dan, Eto'o gibi sisteme tam cuk oturan bir adamdan sonra uyum sorunu yaşanması normal.. Barcelona ona yaklaşacak, o Barcelona'ya yaklaşacak.. Arada bir yerde buluşacaklar.. Daha 2-3 maça çıktı, zaman vermek gerek.. O buluşma hangi seviyede olacak onu incelemek gerek.. Yine de bu değişim geçtiğimiz seneki Barcelona'nın bu sene ortaya çıkmayacağını düşünmemde en büyük etkenlerden biridir ama, onu da belirtmem lazım..

Adsız dedi ki...

Elano'ya 7.5 milyon verilirken Tabata'ya 8 milyon euro verilmesine ne diyorsun?

Bu adamları sana versek (tüpçü ve ekibini) apartmana kapıcı olarak koyar mısın?

Parma Maniac dedi ki...

Onun benzer bir versiyonuyla 6 yıl yaşamış insanlarız biz de adsız.. Canaydın mı kötü, yoksa Demirören mi sorusunun net bir cevabını verebilecek insan Türkiye'de yoktur bence..

Ben bu adamlara bizim aşağıdaki marketin yönetimini bile vermem ama kendi dünyalarında iş adamları bu adamlar, büyük de şirketleri var Türkiye çapında.. Önemli olan futbol yönetiminin bambaşka bir şey olduğunu kavramak tabii.. Ekonomik bir malın tacirliğini yapmakla, futbolcunun tacirliğini yapmak ve o futbolcunun çevresinde şekillenen dünyayı yönetmek arasında dağlar kadar fark var..

Thiam Jaba dedi ki...

Barça dünya kulüpler şampiyonasını da kazanıp 6 kupayı da alacak inşallah. Sanırım bu bir rekor olacak. Bir sezonda 6 büyük kupa, bir sezonda daha büyük bir sayıya ulaşan takım var mı tarihte?

zapata dedi ki...

Öncelikle kimse alınmasın, kimseyi kızdırmak için yazmıyorum. Bu barcelonayı efendi, uslu, saygılı, mazlum vs. diye sevenleri anlamıyorum. Ne olacak yani Messi çıksa uçan tekme atsa, rakibe kafa göz dalsa "en iyisi benim lan var mı yan bakan" dese barcelona daha az mı başarılı olmuş olacaktı.. Herkesin aksine ben istiyorum ki xavi ve iniesta da şımarsın, serserilik yapsın rakibiyle alay etsin. Messi desin ki ronaldo 100 milyon ise ben 200 ederim Real'e de geçen sene 6 attık bu sene 10 atıcaz. Ben de o zaman barça'yı canı gönülden desteklerim :D
Fantezi bir yana niye herkesin sevgilisi ki bu barcelona? Neden spiker salya gibi akan barcelona hayranlığını gizleme gereği duymuyor? Neden Ertem Şener "Pujol" diyerek ne kadar katalan ruhlu olduğunu göstermeyi ihmal etmiyor? Ama ilahi adalet bu ahım tuttu golü anlatmak nasip olmadı oh olsun :D

fatih's dedi ki...

@ Zapata
Messi desin ki ronaldo 100 milyon ise ben 200 ederim Real'e de geçen sene 6 attık bu sene 10 atıcaz.
Sabahin köründe güldürdün abi beni ya hay eline saglik :)

TakeBackTheCity dedi ki...

birincisi 'pujol' anti-katalan ruhlu bir söyleyiş,
ikincisi sahada nerdeyse tek kale maç var spiker ne anlatsın barcelona çok pas yapıyor ama hepsi boş mu desin, bu sene o futbola yakın bir hoca geldi türkiye ye ve herkes ağzından salyalar akarak izliyor..
üçüncüsü bırak da topçular kendi kafalarına göre takılsın, insanlar kendi kafalarına göre sempati beslesinler...
dördüncüsü zapata ne zaman beklenen patlamayı yapıcak ve büyük bir takıma geçicek :)

L dedi ki...

@zapata:

e hocam cevap az-çok belli değil mi:başarı. bu kitleye dahil çok az kişinin kendine göre sağlam sebepleri var. bu sene veya yakın bi zamanda real de bu tip bir çıkış yakalarsa, yine aynı şeyleri göreceksin. kitle psikolojisi.

Adsız dedi ki...

O değil de Alves kulakları yaptırmış,daha bi çirkin olmuş sanki...

Adsız dedi ki...

@Zapata,

Pujol tam tersi İspanyolca versiyonu yahu.Adamın adı zaten Katalanca,Puyol.Asıl Pujol demişse saçmalamış,gerçi telaffuzları farklımı,ne dedi onada pek dikkat etmedim.Saçmaladı durdu zaten.Alkışlar girene ve çıkana.

bahadır dedi ki...

nasıl rezil bir zemindir o süper kupa finali daha iyi bir zemini hakediyordu

Ligtv izLe dedi ki...

Çok heyecanlı maçlar olacak laliga da ingiltereyiş gölgede bırakabilirler bu sezon. Ronaldolu madrid'in performansınız çok merak ediyorum. Bakalım...

zapata dedi ki...

Kimseye karıştığım yok zaten, bunlar benim aklımdan geçenler. Biraz geyik, biraz farklılık olsun diye yazdım.
Ertem Şener'in garip anlatımı severim esasen ama çok kızdım dün gece. Biraz da Shakthar'ı Lucescu'yu öv be arkadaş Barcelona'nın övgüye ihtiyacı mı kalmış.. Pujol muhabbeti de benim ayıbım olmuş çok özür diliyorum bütün katalanlardan :D

Kcan dedi ki...

zaccardo parma'da!

Adsız dedi ki...

MARSEL anatabloya yükseldi bari şimdi yaz tardini ne olur.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.