3 Haz 2010

Rafael Benitez ayrıldı


Evet, Premier League'de son 5 yılın en kötü transfer yöneticisi sayılabilir ve orada yaptığı hatalar bu noktaya gelmesinde çok etkili olmuştur.. Liverpool'un Benitez'den kötü yönetimi uzun bir süredir gidişattan memnun değildi ve bugün emellerine kavuşmuş gibi görünüyorlar.. Haksızlar mıdır? Orada milyon pound'larla oynuyorken bu adamlar benim buradan yaptığım yorum ne kadar doğru olur bilmiyorum.. Transfer dolayısıyla verilen yanlış kararların yarattığı ortam da ekonomik yıkım olarak Pool'a geri dönmüş olabilir.. Ama futbolu konuşurken sadece kötü transfer yapıyordu diye Benitez'in kötü bir hoca olduğunu savunacak kadar kendini bilmez değilim.. Oyuncu fiyaskolarındansa Valencia'da ve Liverpool'daki ilk yıllarında yaptırdığı çoklu kademeye dayanan muazzam savunma oyunuyla, geçen senenin belirli döneminde oynattığı anormal futbolla ve sürekli kendini yenileyen, bir mantaliteye bağlı kalmayan kafa yapısıyla hatırlayacağım Liverpool dönemini.. İki tane pas yapan yapı görünce Total Futbol'cu kesilenler Benitez'in geçen sene oynattığı muazzam periyotta o kerameti kendinde saklı total futbolun izini en yakın örneğiyle görerek işe başlayabilirler mesela bu ülke sınırları içine girmeden..

Yapılan yanlış tercihler nedeniyle güdük kalan kadroya ve bu nedenle beklenen zirveye çıkılamamasına katılıyorum.. Ama Benitez'le ilgili yapılacak eleştirilerin kesildiği yer burasıdır.. Var olan kadro içinde takımı daha kötüye götürdüğü, vasat hocalık yaptığı söylenirse işin o kısmında sessizliğe gömülürüm.. Bu seneki dağılma ise Liverpool'un kadro kalitesinin altında oynadığı ilk Benitez sezonu olarak tarihe geçer ama her hocanın böyle sezonlara hakkı vardır.. Özellikle Liverpool gibi Benitez öncesi/Benitez sonrası dönemi olarak adlandırılacak durumdaysa bir takım daha çok hakkı vardır.. Sonuçta Galatasaray'a alemin kralı olarak gelen Rijkaard'ın daha hiçbir şey başarmadan düştüğü durumu da görüyoruz, adamı ve yapmak istediklerini bilenler olarak sonuna kadar Rijkaard demeye devam ediyoruz..

Benitez artık gitsin diyenler bakalım 2 sene sonra ne durumda olacak.. Yaşanması muhtemel kopuşlar sonrasında yeni gelen hocayla Liverpool'un nasıl top oynayacağı da önümüzdeki 2011'in Ocak ayında belli olur gibi.. Bu yaşananlar nedeniyle önünde sonunda hesap verecek olan patronlar ekonomik açıdan doğru karar verdiklerini düşünüyor olabilir.. Belki de gerçekten böyledir.. Fakat futbolun ayrı bir gerçeği de var, taraftarın verdiği kararlar genellikle doğru çıkar.. Bundan sonra Liverpool'un önü karanlıktır..

Yarın Benitez Fenerbahçe'de imzasını atmayan gazete ise bizden değildir..

8 YORUM:

Sade dedi ki...

artılarının, eksilerinden çok üstün olmasını sağlayamamış antrenördür...

Parma Maniac dedi ki...

Sadece getirdiği CL'yi karşılamaz bütün eksilerini toplasan, odur benim görüşüm..

ynwa dedi ki...

bi bok bilmeden rafa'ya sallayanlar artık rahat edebilir. 10 milyonluk bütçeyle yeni teknik adam da ilk senesinde şampiyon yapar artık takımı, ne de olsa bütün suçlu benitez. benitez öncesi karanlık döneme dönüş başlıyor. 6 yıl içerisinde avrupa'da kaybolan saygınlığımızı bize tekrardan kazanırdığın için sonsuz teşekkürler. istanbul, atina hepsi harikaydı inter'de yolun açık olsun.

ek dedi ki...

Inter'e gider.

Can dedi ki...

Rafael Benitez'in oynattığı oyundan da transferden de memnun değildi kimse. Ama Liverpool forumlarında da fikir aynıydı; 6 senedir Benitez ile birlikteyiz ve şu an daha iyisini bulamayız. Ekonomik olarak rezalet durumda kulüp ve bunun önemli sebebi kulübün patronları.

Benitez'e fazlasıyla karşı biri olarak, son 6 aydır gönderilmesi ile ilgili yapılan tüm söylemlere de karşı çıktım. Hangi hoca gelirse gelsin, Liverpool bayrak adamlarından birinden vazgeçecek gibi görünüyor. 90ların sonunda beri bu takımı seven, sürekli takip eden biri olarak, Gerrard, Torres gibi adamları başka formalarda görmeye gönlüm dayanmaz.

Burayı yakın zamanda çevirebilirsem yazmayı düşünüyorum, müthiş bir kaynak.

http://tomkinstimes.com/2010/06/liverpool%E2%80%99s-financial-decline-1992-2010/

Shareef dedi ki...

Can çok haklısın Amerikalı şerefsizlerin elinde bu takım ticari açıdan %34 küçülmüş. Rafa'nın arkasında ki taraftar desteği ve yıldızların Rafa'ya olan saygısı ve bağlılığıyla bu şerefsiz patronlar istediklerini yapamayacaklardı. Önümüzde ödenmesi gereken bir borç var ve pekala Torres, Gerrard ve masch paketi bu borcu ödeyebilir bu yaz.. sanıyorum hesap bu kadar küçük..

Adsız dedi ki...

32 yaşında yunan stoperi alıp‚onun yüzünden birçok maçta puan kaybet‚ısrarla onunla oynamaya devam et...benitezin devri bitti‚daha bişi olmaz...yahu bu yıl Liverpoolu kimse takip etmedi mi?deplasmanlarda yokları oynadılar...taktik-teknik hiç birşey yapamadı‚

QuaresmA dedi ki...

Liverpool bundan daha kötü bir duruma düşerse bunun sebebi Benitez'in kovulması veya yeni gelecek hocanın (kim gelirse artık) başarısızlığı değil, Benitez'in bırakmış olduğu enkazdır.

Sissoko'dan, Xabi Alonso'dan Lucas Leiva'ya, Aquilani'ye. Adam Hyppia ile sözleşme yenilemedi, Krygiakos'u aldı. Yemin ediyorum Ali Turan daha yerinde bir hamle olurdu.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.