3 Haz 2010

,

NBA Türkiye geri dönüyor


Tam 2 yıl önceki Haziran sayısının kapağıydı yukarıdaki.. Yine bir Lakers - Boston finali öncesinde dergi tasarımcılarının "There Can Only Be One" kliplerinden yola çıkarak oluşturduğu güzel bir kapaktı.. Ne var ki bir sonraki ay da dergi çıktıktan sonra hepimizi üzen karar çıkmış ve dergi kepenkleri indirmişti.. Arada geçen 2 boş yıldan sonra 1.5 sene boyunca içinde yer almaktan onur duyduğum, benim için bir ilk olan ve bu nedenle de hayatımda her zaman çok önemli bir yer tutacak olan NBA'in resmi dergisi Mete Aktaş'ın yaklaşık 2 yıldır süren çabaları sonucunda geri dönüyor..

Telefonla öğrendiğim anda twitter'a çok sevindirici bir haber aldığıma dair bir cümle düşmüştüm geçen hafta.. Tam imzalar atılmadığı ve biraz belirsizlik olduğu için kesinleşene kadar da açıklamak mümkün olmadı tabii.. Meğer twitter'da yazdıklarım bir transfer haberi olarak yorumlanmış.. Duyumcu abilerin piyasayı bu kadar sardığı ve ortalığı birbirine kattığı bir ortamda çok şaşırmadım, taraftarların da paranoyasını anlayabiliyorum.. Ama iş netleşti ve dergi 2 sene önce sulara gömüldüğü Temmuz sayısıyla birlikte başka bir Temmuz'da, 2 yıl sonra tekrar piyasada olacak.. NBA'i bırak, tek bir basketbol neşriyatının çıkmadığı 2010 Türkiye'sinde umuyorum önemli bir boşluğu dolduracaktır..

2 sene önceki kapaktan sonra Boston Celtics şampiyon olmuştu.. Tam finallerin ilk maçının öncesinde yeniden bu kapağı üste taşımak Lakers açısından pek hayırlı olmayabilir tabii, onu bilemiyorum..

4 YORUM:

Unknown dedi ki...

İki yıl önce tutmamıştı inşallah bu yıl farklı olur. Ancak tutması için iki yıl öncekinden farklı olarak ne yapılacak ki ? İki yılda NBA izleyicisinin pek arttığını düşünmüyorm. Ama inşallah bu defa uzun soluklu olur güzel dergiydi

Parma Maniac dedi ki...

Onur tutmamasıyla alakası yok fazla 2 sene önceki kapanmanın.. Elbette 20 bin üstü satsa devam etmesi kolay olurdu ama zaten Türkiye'deki dergiciliğin en büyük sorunudur bu.. Farklı nedenleri vardı 2008'in, bu sefer her şeyin farklı olacağını düşünüyorum..

L dedi ki...

nihayet bir basketbol dergisi. alıp mahallede dağıtabilirim sevinçten...

tolgaserdar dedi ki...

hatalı işler yapılmış olabilir elbette ama ben şunu da düşünüyorum, ben bu dergiyi alıp çıkaranlara destek olacak mıyım? fantasy basketball la seni öğrenip sonrasında da bu dergide çalışıyo olduğunu bilmek bana dergiyi aldırtacaktır. Şimdiden kolay gelsin size

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.