15 Haz 2010

, ,

İtalya 1-1 Paraguay


Marcello Lippi'nin Pirlo'nun yokluğuna bulduğu çözüm Montolivo, Marchisio ve De Rossi'den oluşan bir merkez üçlüsü.. Beklenen seçimlerden biriydi Lippi'den.. Gattuso sadece kulübünde değil, milli takımda da çaptan düşmüş durumda.. Sistemi 4-3-3'e çeviren takımda sağ açığı Juve'ye giden Pepe, solu da Gilardino'nun yanına sokmaya çalışacağı IaQuinta'yla desteklemeye çalıştı Lippi.. IaQuinta'nın sol açık/forvet olarak seçimi ilginçtir, içinde muhtemel Criscito çıkışlarının önünü açmak da yatıyor olabilir bu tercihte ama maç boyunca IaQuinta'lı soldan istediği verimi alamadı İtalya..

Paraguay tipik bir 4-4-2 takımı.. Takımla ilgili fazla bilgim yok, birçok oyuncularını ilk defa izledim.. Tandemleri güzel ve Güney Amerika grubundan gelirken ün yaptıkları savunma takımı tanımının içini doldurmalarını sağlayan oyuncular.. Şu ana kadar birçok takımda izlediğimiz gibi iyi savunmaları ve iyi forvetleri o kalitede destekleyemeyen orta saha hattı sendromundan biraz mustaripler gibi görünüyor ama daha çok izlemek gerek.. Bugün bence çok sağlam bir oyun ortaya koyan İtalya'ya karşı golü yedikten sonra 10-15 dakika saçmalamaları dışında fazla açık vermediler..

İtalya'yı ise beklediğimden çok daha iyi buldum.. İlk 20 dakikadan sonra oyun Di Natale diye bağırmaya başlamıştı fakat yenen golden sonra işler değişti elbet.. İkinci yarıda oyuna giren Camoranesi'nin sistemi 4-4-2'ye çevirmekten başka bir faydasını göremedim ben.. Sağdan düzenli yardıran Pepe, Camoranesi'nin oyuna girişiyle birlikte sola geçti ve çok iyi futboluna orada da devam etti.. İtalya sağlam stoperler, iyi defansif iç oyuncuları, klas ve dünya çapında supporter'lar ile güzel forvetler memleketidir.. Son dönem yetenekli açıklardan geçmiş dönemde fazla nasibini alan bir ekol de değildirler.. Bu geceki Pepe açıktan gelen bir performans için uzun yıllardır bu takımın portföyünde bulunmayan bir güzellikti.. Bu Pepe turnuvanın geri kalanında İtalya için önemli bir açılım olabilir, Lippi'ye de klasik sistemlerini farklılaştırma şansı verir.. Di Natale'nin Gilardino yerine girip IaQuinta'yı merkeze çekmesi sonrasında aslında son bir hamleyle Pazzini de gerekiyordu bu takıma ve bu değişiklik galibiyeti getirebilir İtalya'ya ama Buffon'un sakatlığında kullanılan hak Lippi'nin son darbeyi vurmasını engelledi.. Pepe bulunduğu kanadı devamlı işletti, merkezde Montolivo ve De Rossi oyunu oldukça iyi tuttu ve takım ikinci yarıda oyunu biraz daha öne taşımayı başardı.. Montolivo'nun önüne gelecek De Rossi ve Pirlo ikilisine açıktan gelecek Pepe desteği ve bence Pazzini - Di Natale ikilisi bu takımı oldukça tehlikeli bir hale getirebilir.. Çeyrek finalde muhtemel İspanya eşleşmesi İtalya için büyük şanssızlık ama İspanyolların başına bir çorap örülecekse bu geceden sonra İtalya bence bunun için önemli adaydır..

İlk yarısı turnuvanın ilk günlerindeki bazı maçlara taş çıkartacak sıkıcılıktaydı ama sonrasından İtalya destekçisi olarak büyük keyif aldım.. Slovakya'nın durumu bu iki takımın geleceğini tayin edecek.. İlk sınav yarın..

7 YORUM:

QuaresmA dedi ki...

Iaquinta'yı Lippi kanatta kullandı, Rehhagel Charisteas'ı kanatta oynattı, Wenger Bendtner'i açıkta oynatmıştı 1 kere hatırlıyorum ve şoke olmuştum. Keza Kuyt gerçeği var önümüzde.

Yani ilginç seçimler falan diyoruz da bu tekniği düşük ve yavaş adamlar orada olmuyor sanki ? Mesela yıllardır Benitez'in kuyuya attığı taş olan Kuyt'u ele alalım. Arada gol vuruşu yapmak ve onu savunan beki ileri çıkarmamak dışında ne işlevi var bu adamların ? (Biraz Jardel eleştirisi gibi oldu ama) Sanırım kral çıplak..

gerisi önemli değil... dedi ki...

valla tek hamlede top kontrol edemeyen bir italya izledim ben. acemiler mangası gibiydi. italya'nın italya olmasını sağlayan yerden hemen kalkıp ikinci hamleyi yapma işlemi ise devam ediyor. ben bu kadar kötüsünü beklemiyordum.

Adsız dedi ki...

italya beklediğimden iyi çıktı. camorenesi düzelirse kanatlar işlemeye başlarsa sonuna kadar götürürüz

Parma Maniac dedi ki...

QuaresmA verdiğin örnekteki hocalar Top 10 içindekiler ve olmuyor demek pek kolay değil.. IaQuinta'da dün tutturamadı Lippi ama Kuyt örneği açık bir yarar durumudur mesela.. 4-3-3'ün bir açığını forvet, bir açığını orta sahayla desteklemek bu işin denge unsurlarından.. Eğer oyuncu profili uyarsa olmaması için çok sebep yok bence..

Adsız dedi ki...

tümtakımlardan bir 11 yapsan italyadan kimi alırsın ?

Parma Maniac dedi ki...

Buna vereceğim "hiç kimse" cevabı bence bir takım için kötü bir şey değildir önce onu söyleyeyim ama De Rossi direkt alınır, dünkü maçı istisna olarak bırakmayan bir Pepe de hak eder..

Parma Maniac dedi ki...

10 kere söyledim, yine söylüyorum.. Twitter'a vb. yerlere atıf yaparken buraları meşgul etmeyin, ya oradan cevap verin ya da mailden iletin söyleyeceğiniz şeyi..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.